marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Povpraševanje podjetij po zaščiti pred izsiljevalsko programsko opremo narašča


06.07.2017
Objavil: Dare Gliha

Nedavna napada WannaCry in NePetja sta mnogim podjetjem dokazala kakšen učinek povzroča zaseg dokumentov za odkupnino s strani kibernetskih kriminalcev. Napad WannaCry je v maju prizadel kar 200.000 sistemov v 150 državah. Ustavil je delovanje podjetij in povzročil ogromne stroške, saj so se podjetja borila za rešitev težave in vrnitev v normalno delovanje.

Ozaveščenost o resnosti izsiljevalske programske opreme narašča. Vse več podjetij poskuša povečati svojo zaščito z minimalnimi viri. Ta trend potrjuje tudi dejstvo, da je v zadnjih 12 mesecih kar 100.000 podjetij preneslo orodje za boj proti izsiljevalski opremi podjetja Kaspersky Lab (Kaspersky Anti-Ransomware Tool).

Kaspersky Lab je 5. julija predstavil novo generacijo orodja za boj proti izsiljevalski opremi za podjetja (Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business). Razvito je bilo na podlagi 20-letnih izkušenj delovanja podjetja kot vodilnega akterja v boju proti kibernetskemu kriminalu. Tako nadaljujejo zagotavljanje najnovejših orodij za boj proti izsiljevalski programski opremi vsem podjetjem brezplačno. Anketa o globalnih IT varnostnih tveganjih 2017, ki sta jo izvedla Kaspersky Lab in B2B International, je pokazala, da skupni finančni strošek napada z izsiljevalsko programsko opremo stane podjetje povprečno 627.341 EUR . Novo brezplačno orodje podjetjem omogoča izognitev tveganju napada z zlonamerno programsko opremo.

Orodje za boj proti izsiljevalski opremi za podjetja, ki ga je razvil Kaspersky Lab, je združljivo z varnostnimi izdelkih drugih proizvajalcev. Namestitev je enostavna in ne zahteva poglobljenega tehničnega znanja poslovnih uporabnikov za njegovo konfiguracijo in upravljanje. Podjetjem, ki ne uporabljajo rešitev Kaspersky Lab, omogoča, da preizkusijo napredne tehnologije brez finančnih izdatkov. Orodje Kaspersky Lab vključuje modul System Watcher, ki zazna sumljive dejavnosti, ustvari začasno varnostno kopijo napadenih datotek in v primeru zlonamernega napada povrne spremembe v prvotno stanje. Tako ostane sistem nespremenjen. Orodje za boj proti izsiljevalski opremi za podjetja s stani Kaspersky Lab prav tako uporablja modul Kaspersky Security Network. Ta omogoča dostop do storitev obveščanja o varnostnih tveganjih v le nekaj sekundah. Hkrati izključuje napačno pozitivne zaznave in vzdržuje visoko stopnje zaščite.

˝Nedavna napada WannaCry in NePetja sta bila nesrečna opomnika, da je problem zlonamerne programske opreme resničen in lahko močno vpliva na katerokoli podjetje na svetu. Dejstvo, da je že 100.000 podjetij preneslo orodje za boj proti izsiljevalski programski opremi podjetja Kaspersky Lab kaže, da podjetja vse bolj skrbi in se zavedajo grožnje. Glede na velikost ocenjenega finančnega stroška napada z izisljevalsko programsko opremo spodbujamo vsako podjetje, da preveri, ali ima na voljo ustrezno varnostno rešitev. Podjetja, ki dvomijo, da se njihova varnostna rešitev lahko uspešno sooči z najnovejšimi grožnjami zlonamerne programske opreme, lahko prenesejo in testirajo napredne tehnologije za boj proti zlonamerni programski opremi z novim orodjem Kaspersky Lab˝, je pojasnil Vladimir Zapolyansky, vodja SMB Business iz Kaspersky Lab.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki