marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

slikaApple na WWDC predstavil novosti v iOS 14
24.06.2020

Apple je na konferenci WWDC, ki letos poteka preko spleta, predstavil novosti za prihajajočo različico operacijskega sistema iOS 14. Sedaj bodo tudi jabolčni uporabniki dobili nekaj funkcij, ki so že znane uporabnikom androidnih naprav.

članki

NEC, Casio in Hitachi pod isto streho


28.09.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Tri japonska podjetja (NEC, Casio in Hitachi) so objavila načrte o združitvi njihovih mobilnih divizij.

NEC trenutno razvija in izdeluje mobilne terminale za podjetji NTT DoCoMo in softBank Mobile. V Letu 2004 sta se podjetji Casio in Hitachi združili in se predstavili pod imenom Casio Hitachi Mobile Communications (CHMC). Ponujajo predvsem CDMA mobilnike za podjetja KDDI in že omenjeno SoftBank Mobile, kot tudi za Verizon Wireless v ZDA in LG Telecom v Južni Koreji.

Novo podjetje bo tako ponudilo portfelj izdelkov, ki se bo povezalo s kompletno integracijo poslovnih funkcij s podjetjem CHMC. Sodelovali bodo pa tudi pri naprednih tehnologijah in razvijanju posameznih izdelkov.

Ime je že znano. Skupno podjetje NEC CASIO Mobile Communications bo pričelo z delovanjem aprila 2010.

Ob združitvi bodo lastniki delnic v sledeči obliki: NEC 66%, Casio 17,34% in Hitchi 16,66%. Po kapitalni injekciji v novo združbo podjetij NEC in Casio pa se bodo zadeve preoblikovale v: NEC 70,74%, Casio 20% in Hitachi 9,26%. Vodstvo bo sestavljeno izključno samo iz predstanikov NEC-a in Casia.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki