marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR v Parizu predstavil novo serijo HONOR 200
17.06.2024

HONOR je premierno za Evropo predstavil serijo HONOR 200 na ikoničnem pariškem mestu Hipódromo de París-Longchamp. Na dogodku, ki se ga je udeležilo več kot 800 predstavnikov medijev in partnerjev iz vse Evrope, so gostje imeli priložnost iz prve roke preizkusiti zmogljivosti prek interaktivnih con doživetij in pop-up portretnih studiev, ki jih je zagotovil Studio Harcourt.

slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

članki

Kako pravočasno odkriti zdravstvene težave?


19.07.2023
Objavil: Dare Gliha

V luči preventive pred kurativo je možnost nadzorovanja zdravja postala izjemno pomembna, saj se na ta način pravočasno izognemo morebitnim zdravstvenim zapletom. To vključuje celovito spremljanje in analizo dejavnikov tveganja, ohranjanje zdravega življenjskega sloga, razumevanje smernic učinkovito ohranjanje dobrega počutja, spremljanje telesnih znakov in aktivno preprečevanje nastanka bolezni.

Pri tem so v veliko pomoč sodobne pametne ure, kot je na primer vrhunska Huawei Watch 4 Pro.

Huawei Watch 4 Pro za aktiven in zdrav življenjski slog

Huawei je trdno zavezan tehnološkim raziskavam in inovacijam na področju nosljivih naprav ter s svojimi napravami stremi k oblikovanju izkušnje po meri uporabnikov. S ciljem ponuditi tehnološko najbolj dovršeno nosljivo napravo, ki obenem nudi popolno uporabniško izkušnjo, so nedavno predstavili serijo Huawei Watch 4.

Zahvaljujoč hitremu napredku tipal, Huawei Watch 4 Pro zagotavlja celodnevno spremljanje nasičenosti kisika v krvi (SpO2), temperature kože na zapestju, srčni utrip, raven stresa in kakovost spanja ter uporabniku nudi strokovno podkovane nasvete za oblikovanje zdravega življenjskega sloga. Poleg tega lahko na zahtevo zaženete snemanje elektrokardiograma (EKG) in preverite togost arterij. Več kot 100 športnih oziroma vadbenih načinov obenem nudi spremljanje telesne dejavnosti na profesionalni ravni z vključeno analizo pridobljenih podatkov, s čimer vam pomaga doseči optimalno vadbo. Gotovo se boste razveselili načina za spremljanje prostega potapljanja. Še vedno je na trgu zelo malo pametnih ur, ki so česa takšnega sposobne.

Celodnevno spremljanje ravni kisika za natančno spremljanje zdravja

Mnogi popolnoma ne razumejo pojma nasičenosti krvi s kisikom. SpO2 predstavlja razmerje med hemoglobinom z vezanimi molekulami kisika in njegovim skupnim številom. Raven nasičenosti kisika v krvi je pomemben fiziološki parameter dihalnega sistema in eden od pomembnih vitalnih znakov, saj odraža stanje oskrbe organizma s kisikom. Na normalni nadmorski višini, kjer ima vdihnjen zrak visoko vsebnost, se pri zdravem človeku s kisikom kri v pljučih praktično povsem napolni – med 95 in 100 %. Zdravstvene težave pa se lahko pojavijo, če nasičenost za dlje časa pade pod 89 %. Pojavijo se simptomi, kot so izčrpanost, utrujenost, hiter srčni utrip in pomanjkanje energije. Preprosteje povedano Huawei Watch 4 Pro spremlja stanje organizma skozi spremembe nasičenosti krvi s kisikom (SpO2), nihanja srčnega utripa, globine spanca in telesne dejavnosti ob upoštevanju uporabnikovih praktičnih zdravstvenih potreb ter vam po potrebi predlaga še snemanje EKGja.

Huawei Watch 4 Pro pasivno skrb za zdravje spremeni v aktivno preprečevanje zdravstvenih težav

Življenjske navade so ključni dejavniki, ki vplivajo na zdravje. Da bi oblikovali zdrav življenjski slog, moramo skrbeti za primerno prehrano, redno telesno vadbo in kakovostno spanje ter hkrati ves čas razmišljati o fizičnem in psihološkem zdravju. Včasih smo zdravnika obiskovali, ko so se težave že pojavile in smo se počutili slabo ter šele nato jemali predpisana zdravila in upoštevali njegova navodila. Takšna skrb za zdravje lahko odpravi simptome, težko pa odpravi vzroke zanje. Če želimo iz pasivne preiti na aktivno preprečevanje nastanka zdravstvenih težav, potrebujemo podatke o telesnih znakih in dejavnosti v realnem času, ki jih zagotavljajo sodobne nosljive naprave.

Bolezni srca in ožilja so največja globalna zdravstvena grožnja. Ker zgodnji simptomi aritmije niso očitni in se zato težav bolniki sploh še ne zavedajo, jih je težko zgodaj zaznati in pravočasno zdraviti. Razvoj tehnologij pametnih nosljivih naprav je odprl nove načine zgodnje diagnoze aritmije in hkrati odpravil težave tradicionalnih metod. Pametna ura Huawei Watch 4 Pro je zato opremljena s tehnologijo Huawei TruSeen za natančen, takojšen in neprekinjen nadzor srčnega utripa, kar dopušča skrb za zdravje srca v realnem času. Nadgradnjo predstavljata funkciji snemanja EKG in merjenja togosti arterij, ki skrb za srce in ožilje dvigneta na popolnoma novo raven.
Druga velika težava sodobnega življenjskega ritma so motnje spanja, ki prizadenejo ljudi različnih poklicev in starostnih obdobij. Diagnostika je zaradi potrebe po zahtevni medicinski opremi in spremljanju bolnika v bolnišnici zahtevna in neprimerna za pravočasno odkrivanje težav v populaciji. Pomaga pa lahko tehnologija Huawei TruSleep, ki spanje spremlja na znanstvenih osnovah. Uporabnik bolje razume kakovost spanja, zazna morebitne težave in po potrebi poišče pomoč v zdravstvenih ustanovah.

Čeprav v preteklosti skrbi za zdravje nekateri niso jemali resno, se odnos spreminja in pridobiva pomembnost, medtem ko smo se vse bolj pripravljeni proaktivno ukvarjati s strokovno podprtimi predlogi. V prihodnje bo upravljanje z zdravjem postalo gonilna sila razvoja družbe in tehnologije, pa tudi trend pametnih nosljivih naprav. Huawei, odkar so se pojavile nosljive naprave, aktivno razvija in raziskuje zdravstvene tehnologije. Toda, zaveda se tudi pomembnosti estetike in udobja rabe. Pametna ura Huawei Watch 4 Pri ni samo zmogljiva in ima vse potrebno, da postane vaša priljubljena spremljevalka, hkrati namreč z videzom omogoča, da jo preprosto dodate vsakemu modnemu slogu.

Zvrhan koš novosti

Poleg pametnega telefona Huawei P60 Pro je Huawei pred kratkim na naš trg poslal pametni telefon Huawei nova 11 Pro, izredni prepogljivi pametni telefon Huawei Mate X3, pametne ure serije Huawei Watch 4 in Huawei Watch Ultimate.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki