marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Navigon MobileNavigator 6


Navigon MobileNavigator 6

11.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Pri podjetju Navigon AG so na letošnjem CeBIT-u predstavili novo različico njihovega paradnega konja – MobileNavigator 6. Pri tej novi različici so izboljšane dosedanje ter dodane nove funkcionalnosti. Nova različica naj bi bila na voljo nekje do letošnjega poletja. Uporabljeni so zemljevidi podjetja Navteq v različici Q4/2005.

Navigon MobileNavigator 6 naj bi bil na voljo na naslednjih platformah:

  • Windows Mobile PDA
  • PNA, ki temelji na Windows CE platformi
  • Windows Smartphone
  • Symbian (delno zmanjšan obseg funkcionalnosti)
  • Java (precej zmanjšan obseg funkcionalnosti)

MobileNavigator 6 naj bi bil zelo enostaven za uporabo in bo dobil popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik. V ospredju je intuitivna struktura menijev, ki je bila razvita v sodelovanju s strokovnjaki iz Frauenhoferjevega inštituta.

Meniji so bolj v obliki predalov in izkoriščajo "roletni" efekt, ki omogoča prikaz večje količine informacij na že tako skromno odmerjenem zaslonu dlančnikov in mobilnih napravic. Med vožnjo je sedaj prikazana tudi informacija, na kateri vozni pas se moramo uvrstiti za nadaljevanje potovanja. To pride predvsem zelo prav tam, kjer imajo avtoceste po tri, štiri ali celo več voznih pasov in se dokaj hitro znajdemo v situaciji, kjer bi hitra menjava voznih pasov lahko ogrožala promet. Med potovanjem se na zemljevidu prikazujejo usmerjevalne table, ki ustrezajo pravim tablam ob cesti. Tako lahko veliko lažje ugotovimo, kateri odcep je pravi za nadaljevanje poti.

MobileNavigator 6 bo imel tudi novo, izboljšano različico TMC-funkcionalnosti (različica 3.0), ki nam s pomočjo dodatnega TMC-sprejemnika omogoča sprejemanje dejanskih informacij o prometnih zastojih. S pomočjo teh informacij se potek potovanja dinamično prilagaja in tako nas MobileNavigator 6 že pravočasno vodi po drugem odcepu, da bi se izognili zastoju, delu na cesti, nesreči …

Novost so tudi informacije o državah, ki se nam prikažejo pri prečkanju meje. Na zaslonu se prikažejo pomembne informacije, ki veljajo v državi, v katero vstopamo. To so npr. dovoljene hitrosti na različnih kategorijah cest, mejne vrednosti alkohola v krvi, posebnosti v cestnem prometu …

Nova različica MobileNavigatorja še ni dokončna in lahko se zgodi, da bodo tik pred izidom dodali še kakšno zanimivo funkcionalnost. Počakajmo še nekaj mesecev in se pustimo preseneti.

fotografije
Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 - 2D pogled Navigon MobileNavigator 6 - 3D pogled Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 - TMC informacija Navigon MobileNavigator 6 - lokalne informacije Navigon MobileNavigator 6 - 3D zanimivosti
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki