marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

CeBIT 2010


CeBIT 2010

08.03.2010
Objavil: Andrej Bergant

Zaključil se je CeBIT 2010, ki je letos trajal od torka 2. do sobote 6. marca. Kot vsako leto, smo se tudi letos člani ekipe mobile.si udeležili sejma, da vam poročamo o vseh zanimivostih in novostih. Organizatorji so z udeležbo zelo zadovoljni, naše mnenje pa si preberite v nadaljevanju.

Organizatorji poročajo o dobri statistiki skozi cel teden. Zelo so zadovoljni tako z razstavljalci, kot tudi z udeleženci, saj pravijo da so udeležnci bili letos še posebej dobro pripravljeni in so že vnaprej vedeli kaj želijo z obiskom sejma pridobiti. Na sejemskem prostoru je razstavljajo 4157 podjetji iz 68 držav. Organizatorji pa niso podali nobene natančne številke o številu obiskovalcev. Vemo le da vsak peti udeleženec ni bil iz Nemčije, ter da je razmerje med razstavljalci in udeleženci 80%. Pomemben podatek pa je tudi to, da je povprečen razstavljalec letos dobil kar 30% več poslovnih kontatkov kot lani. Zato se bo večini razstavljalcev udeležba na CeBITu obrestovala skozi nekaj naslednjih mesecev.

Ekipa mobile.si pa iz stališča novosti na področju mobilnih tehnologij ne more sejma tako pohvaliti. CeBIT skozi zadnjih nekaj let močno spreminja ciljno publiko. To je sicer razumljivo, saj je bilo potrebno nekaj narediti, ko so zaznali upad obiskovalcev. CeBIT je in bo vedno bolj le še dobro stičišče za poslovne partnerje. Vseeno pa smo našli nekaj kar je zanimivo tudi za naše področje. Osredotočili smo se na izdelovalce mobilnih telefonov, izdelovalce dodatne opreme, preverili pa smo tudi kaj je novega na trgu satelitskih navigacij.

Večjih proizvajalcev mobilnih telefonov že nekaj let ni več, lahko pa smo videli nekaj manjših a vseeno zanimivih. Med najbolj izstopajočimi je zagotovo Sonim, s svojim najnovejšim modelom XP2, ki smo ga tudi preizkusili. Test je bil hiter in preveril najbolj osnovno lastnost tega telfona - preverjali smo ali lahko vanj zabijemo žebelj in ali lahko s telefonom zabijemo žebelj v kos lesa. Rezultate si oglejte v predstavitvi: Sonim mobilno orodje. Ogledali pa smo si še proizvajalca MyPhone ter Emporia, podjetje ki se specializira na starejše uporabnike mobilnih telefonov. Nokia kot razstavljalec ni bila prisotna na sejmu. So pa vseeno v času CeBITa predstavili model C5, ki smo si ga pri enem od prodajalcev uspeli ogledati. Pri Microsoftu pa so predstavili tudi operacijski sistem Windows Mobile 7.

Nekaj bluetooth slušalk smo lahko videli pri Plantronicsu. Plantronics želi narediti velik korak v smeri kvalitete pogovora, saj ugotavljajo, da se zaradi slabega prenosa zvoka izgubita ton in barva glasu, ki sta ključen del komunikacije. Predvsem Azijska podjetja pa so, tako kot vsako leto, prikazala zadnje tredne torbic in žičnih slušalk za mobilne telefone.

Poiskali smo tudi večje ponudnike opreme in rešitev za satelitsko navigacijo. Na tem področju sta novosti predstavili podjetji Nav N Go in Sygic. Obe podjetji obljubljata novosti na področju navigacije. Nav N Go je pripravil programski paket iGo Primo, ki prinaša več kot 30 novih možnosti in prek 100 novih dodatkov. Sygic pa je predstavil nihovo programsko rešitev poimenovano Sygic Aura, ki želi kupce navdušiti s 3D kartami in lastnim socialnim omrežjem.

Celoten dogodek smo zajeli tudi v objektive naših fotoaparatov, slike si lahko ogledate v precej zajetnem albumu.

albumfotografije
CeBIT 2010
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki