marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Mobilno orodje


04.03.2010
Objavil: Dare Gliha

Sonim je podjetje, ki je znano po izdelavi mobilnikov za ekstremne, skorajda že kar nore razmere. Tudi na naši strani ste si že lahko ogledali test njihovega vzdržljivega mobilnika [url=http://www.mobile.si/gsm/sonim-xp3-enduro.html]XP3.1 Enduro[/url], katerega smo v uredništvu podvrgli precej nevsakdanji uporabi.

Na CeBitu predstavljajo še dva nova mobilnika, ki smo jih videli tudi že v Barceloni in spadata v to neuničljivo kategorijo. In sicer gre tu za modela XP2 Spirit in XP3 Quest Pro. Ker smo si lahko v živo ogledali in preizkusili model XP2 pa povejmo nekaj več o njem.

Njegove glavne prednosti so oblika, ki je narejena tako, da bolje prenaša padce. Mobilnik ima vse pritekline novodobnih modelov, od 3 MP kamere, HSDPA in podpore za javo do visoko ločljivega zaslona. Zaščiten je z gumijastim ohišjem, ki je odporno na vodo, da pa je mobilnik res vodoodporen priča podatek, da je čez zvočnik nameščena membrana iz Gore Texa. Glavna prednost pa je vsekakor 1,5 mm zaščita zaslona narejena iz »Gorilla« stekla, ki je dobesedno neuničljivo.

To smo se prepričali na lastne oči, saj smo na zaslon poizkusili zabiti žebelj, ker pa to ni pomagalo, pa smo kar mobilnik sam uporabili namesto kladiva. Torej gre za mobilnik, ki je vsestransko uporaben tako doma, kot na terenu.

Kako izgleda zabijanje žeblja z mobilnikom, si lahko ogledate na spodnjem video posnetku.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki