marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Sygic AURA


Sygic AURA

03.03.2010
Objavil: Andrej Bergant

Sygic je predstavil povsem novo aplikacijo namenjeno navigaciji na mobilnih napravah. Nosi ime AURA, deluje na vseh večjih mobilnih platformah in je na voljo tudi v slovenskem jeziku. Združuje avtomobilsko navigacijo, navigacijo za pešce, 3D zemljevide, točke interesa (POI), informacije o mestih iz vodičev in wikipedije, razvili pa so tudi lastno socialno omrežje.

Zemljevidi večjih mest so prikazani v treh dimenzijah, zato lahko že iz karte ocenimo klančine, stavbe ter obliko celotne pokrajine. V Sloveniji sta zaenkrat v treh dimenzijah izdelana Ljubljana in Maribor, sama pokritost Slovenije pa je trenutno 68 odstotna. Aplikacija je izjemno hitra, ne glede na to, ali navigacijo uporabljate peš ali v avtu.

Vsi zemljevidi regije so že ob nakupu vključeni v aplikacijo, zato je AURA veliko stabilnejša, hitrejša in zanesljivešja kot katerakoli druga navigacija, ki prenaša vse podatke in zemljevide preko interneta. AURA hkrati še vedno poskrbi za ažurnost. Ponujajo žive podatke o trenutnem vremenu kjerkoli po svetu, kar je ponazorjeno z vremensko ikono na zemljevidu. Še bolj nepogrešljive žive informacije pa so seveda informacije o prometu, ki jih prav tako ponujajo.

Socialno omrežje znotraj aplikacije pa v svet navigacij prinaša marsikaj novega. Uporabniki lahko svojim prijateljem pokažejo svojo trenutno lokacijo, njihov cilj na poti ali pa preprosto objavijo novo sporočilo o trenutnem statusu. Prav tako lahko vi enake podatke pogledate za svoje prijatelje in hitro vidite kako daleč so in morda celo kaj počno. V primeru, da sta dva prijatelja zelo blizu, ju o tem AURA celo obvesti. Zelo zanimiva funkcija je tudi ocenjevanje in komentiranje restavracij in drugih gostinskih lokalov, kar zna biti še posebej uporabno, kadar smo daleč od doma in ne poznamo nobene restavracije v bližini.

AURA bo delovala na naslednjih platformah: iPhone, Symbian, Android, Windows Mobile in Linux. Za iPhone bo na voljo že v naslednjih dneh, kmalu pa ji sledijo še ostale platforme.

fotografije
Sygic AURA Sygic AURA Sygic AURA Sygic AURA
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki