marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
2.3 GHz Qualcomm APQ8074+MSM8974AB Quad-core
Pomnilnik RAM:
3GB
Zaslon:
10.1" TFT 16 milijonov barv, 1920 x 1200 pikslov
Operacijski sistem:
Android OS
Priklop:
micro USB
Teža in dimenzije:
439 gramov, 17,3 x 25,4 x 0,6 cm
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Sony

Najtanjši in najlažji vodoodporni tablični računalnik na svetu

Sony Xperia Z2 Tablet 


Sony Xperia Z2 Tablet

24.02.2014
Objavil: Andrej Bergant

Sony Mobile postavlja nove standarde v inovacijah tabličnih računalnikih z Xperia Z2 Tablet – najtanjši in najlažji vodoodporni tablični računalnik na svetu s Sonyjevim najboljšim doživetjem zabave doslej.
“Xperia Z2 Tablet predstavlja vrhunec na področju inovacij tabličnih računalnikov in je resničen paradni konj v naši premium liniji. Uporabili smo naš najmodernejši dizajn ter ustvarili najtanjši in najlažji tabličnih računalnik, ki se ujema s Sonyjevimi najnovejšimi tehnologijami za edinstveno uporabniško doživetje,” pojasni Kunimasa Suzuki, predsednik in generalni direktor Sony Mobile Communications. “Z našim novim naborom dodatne opreme lahko še dodatno izboljšate svoje doživetje tabličnega računalnika tako za službo kot igranje, doma ali na poti.”

Nepremagljivo doživetje gledanja
Xperia Z2 Tablet ima prvi zaslon tabličnega računalnika na svetu z Live Colour LED zaslonom, ki zagotavlja svetle naravne barve in popolne ostre slike v vsaki svetlobi, zahvaljujoč Sonyjevi najnovejši TV tehnologiji BRAVIA. 25,7-cm (10,1”) zaslon polne visoke ločljivosti TRILUMINOS™ for mobile se ujema s Sonyjevo novo tehnologijo Live Colour LED, ki prinaša barve, ki še nikoli niso bile tako resnične, naravnejše. Dodan je tudi Sonyjev edinstven inteligenten stroj X-Reality™ for mobile, ki analizira vsako sliko za optimalne barve, ostrino in kontrast, medtem ko super ločljivost reproducira manjkajoče slikovne pike ter vam zagotavlja najboljše doživetje gledanja prav vsakič.

Najboljše doživetje zvoka
Xperia Z2 Tablet ponuja najčistejšo kakovost zvoka s Sonyjevo avdio tehnologijo Front Surround™, ki vam omogoča, da uživajte v dinamičnem zvoku. Sedaj lahko uživate v čistem zvoku, ko ste na poti, tudi na hrupnih vlakih ali letalih, zahvaljujoč prvi tehnologiji na svetu digitalnega zmanjševanja šuma v tabličnem računalniku, ki zmanjšuje ambientalni hrup do 98 % z uporabo slušalk za digitalno zmanjševanje šuma MDR-NC31EM.

Najtanjši in najlažji vodoodporni tablični računalnik na svetu
Sony je razvil z Xperia Z2 Tablet tablični računalnik, ki je tako eleganten kot prenosen. Z uporabo vrhunskih materialov je izdelana prav vsaka posamezna podrobnost in tako je ustvarjen najtanjši (samo 6,4 mm) in najlažji (samo 426 g Wi-Fi model in 439 g LTE/3G model) vodoodporni tablični računalnik na svetu. Je ekstremno prenosen in udoben za držanje tudi s samo eno roko. Sonyjev dizajn OmniBalance ustvarja elegantno obliko, ki je očarljivo tanka in masivna, kar prinaša ravnovesje in simetrijo v vseh smereh za udobno držanje in lep videz iz vseh kotov. In kot se pričakuje od Sonyja, ta lahka lepota je tudi popolnoma vodoodporna.

Najboljša zabava tabličnega računalnika doslej
Aplikacija “What’s New” vam pomaga odkriti nove in priporočene filme, glasbo, igre in aplikacije za zabavo na vašem Xperia Z2 Tablet – vse dostopno v informativnem in interaktivnem gradniku na začetnem zaslonu.
• Aplikaciji “WALKMAN®” in Filmi zagotavljata dostop do več kot 25 milijonov skladb v aplikaciji WALKMAN® preko Music Unlimited5 in na deset tisoče filmov in TV oddaj v aplikaciji Filmi preko Video Unlimited5 iz Sony Entertainment Networka.
• Aplikacija Album s PlayMemories™ Online6 olajša varno nalaganje; delite in uživajte v svojih fotografijah in videoposnetkih preko svojih najljubših Sonyjevih naprav.
• Ekskluzivna zabavna ponudba vsebine6: prejmite 6 filmskih uspešnic Sony Picturesa, vključno s Captain Phillips, 30-dnevni brezplačni dostop do storitve Music Unlimited in nabor iger PlayStation®Mobile.
Dodatno lahko izboljšate svoje doživetje zabave z najnovejšo dodatno opremo za tablični računalnik. Ustvarite doživetje gledanja polne visoke ločljivosti s svojim tabličnim računalnikom in Bluetooth® postajo z zvočnikom in magnetnim polnjenjem BSC10, ki vam omogoča, da uživate v vsej svoji spletni in nespletni zabavni vsebini z izjemnim zvokom – vse med polnjenjem. Bluetooth® daljinski upravljalnik s funkcijo slušalke BRH10 doda funkcionalnost upravljanja večpredstavnosti z daljinskim upravljalnikom in upravljanje klicev preko IP telefonije ali glasovnega klica (le različica LTE/3G). Preobrazite svoj tablični računalnik v doživetje igralne konzole z brezžičnim kontrolerjem (DUALSHOCK®3), ki vam prinaša najbolj intuitivno igranje v stilu PlayStation® zabave naravnost na vaš tablični računalnik.

Najmočnejši tablični računalnik na svetu3
Tablični računalnik Xperia Z2 Tablet se ponaša s popolnoma integriranim procesorjem Qualcomm® Snapdragon™ 801 z 2,3 GHz in štirimi Krait jedri, ki prinaša visoko zmogljivost brez tratenja baterije. Uživajte v poglobljenem doživetju večpredstavnosti z osupljivimi vizualnimi in 3D igrami, zahvaljujoč izboljšanim grafičnim kapacitetam najnovejše grafične procesne enote Adreno™ 330.

Xperia Z2 Tablet porabi tudi manj časa za polnjenje z integrirano tehnologijo Qualcomm Quick Charge 2.0, ki omogoča napravam do 75 % hitrejše polnjenje kot napravam brez omenjene tehnologije. Omenimo še veliko litij polimer baterijo s kapaciteto 6000mAh skupaj s Sonyjevim vodilnim baterijskim načinom STAMINA, ki zagotavlja do 10 ur nemotene uporabe večpredstavnosti in več kot 100 ur poslušanja glasbe brez polnjenja baterije.

Tablični računalnik za posel
Preobrazite svoj tablični računalnik v prenosnik z Bluetooth® tipkovnico BKC50BT in ovitkom ter stojalom za tablični računalnik, ki poveže vaš tablični računalnik za najboljše doživetje prenosnika.
Vključitev OfficeSuite Pro 7 pomeni, da si lahko ogledujete, urejate in delite datoteke Microsoft Office, kar vam nudi fleksibilnost pri delu, kjerkoli in kadarkoli potrebujete. Robustna varnostna arhitektura tabličnega računalnika Xperia Z2 Tablet ščiti tako vaše službene kot osebne datoteke ter istočasno zagotavlja podporo za več računov, ki se nastavijo hitro in enostavno. Če ste nov uporabnik Xperia ali pa samo nadgrajujete, potem je Xperia Transfer enostaven in preprost način za gladek prenos vaših kontaktov, slik, zaznamkov, aplikacij, sporočil in ostalega z vašega Android ali iOS tabličnega računalnika, hitro in varno.

Fotografije in videoposnetki visoke kakovosti z integriranimi fotografskimi aplikacijami Xperia
Posnemite fotografije in videoposnetke visoke ločljivosti v vseh svetlobnih pogojih s kamero tabličnega računalnika Xperia Z2 Tablet, ki ima 8,1 milijona slikovnih pik in Exmor RS™ for mobile. Način Superior Auto združuje prepoznavanje prizorov z visoko kakovostjo in tehnologijo slikovnega procesiranja visoke zmogljivosti, kot sta HDR in zmanjševanje šuma, ter samodejno ujame trenutke z optimalnimi nastavitvami. Ima tudi sprednjo kamero visoke ločljivosti z 2,2 milijona slikovnih pik, ki je idealna za klepetanje z družino in prijatelji. Predhodno naložene fotografske aplikacije Xperia dodajo dodatno dimenzijo zabavnega in ustvarjalnega doživetja kamere.

Povzetek ključnih funkcij tabličnega računalnika Xperia Z2 Tablet:
• 25,7-cm (10,1”) zaslon polne visoke ločljivosti TRILUMINOS™ for mobile z Live Colour LED in X-Reality™ for mobile prinaša izjemno doživetje gledanja.
• Zvok S-Force Surround™ in digitalno zmanjševanje šuma za neprekosljivo avdio kakovost.
• Najtanjši (6,4 mm) in najlažji (426 g za Wi-Fi / 439 g za LTE/3G) vodoodporni (IP55/IP58) tablični računalnik na svetu za najboljšo prenosljivost.
• Procesor Qualcomm Snapdragon 801 z 2,3 GHz in štirimi Krait jedri, 3 GB RAM-a, 4G LTE in baterijski način STAMINA za hitro in dolgo delovanje.
• Na voljo v črni in beli barvi.

Xperia Z2 Tablet bo globalno na voljo od marca 2014.

fotografije
Sony Xperia Z2 Tablet Sony Xperia Z2 Tablet
komentarji