marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiOS 15 na začetku ni sprejet tako dobro kot iOS 14
15.10.2021

Najnovejši operacijski sistem iOS 15 je v prvih 14 dneh na svoj iPhone naložilo manj uporabnikov, kot jih je to storilo ob predstavitvi iOS 14. Možen razlog je tudi več odkritih napak s strani prvih testnih preizkuševalcev.

slikaSamsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022
13.10.2021

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

slikaEvropska komisija preučuje Apple Pay
11.10.2021

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

slikaSamsungov prihajajoči Galaxy S22 naj bi predstavljal več kot polovico proizvodnje
08.10.2021

Samsungova linija Galaxy S22 naj bi bila predstavljena v prvem četrtletju prihodnjega leta. Časnik The Elec sedaj navaja, da Samsung cilja, da bi standardni model Galaxy S22 s 6,1-palčnim zaslonom predstavljal 50 do 60 odstotkov celotne prodaje nove serije S. 6,6-palčni model naj bi predstavljal 20 %, S22 Ultra pa 20 do 30 % prodaje.

slikaZemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot
06.10.2021

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

članki

Sonyjeva kamera α7s ujela mednarodno vesoljsko postajo pri kroženju okrog lune pri 28.000 km/h


15.03.2017
Objavil: Thomas Bergant

Četrtega februarja 2017 je amaterski astronom Thierry Legault s svojo kamero Sony α7s posnel mednarodno vesoljsko postajo, ko je potovala po sredini luninega krajca. Rezultati so več kot osupljivi.

Legault je posnel dogodek z juga Francije, v bližini Rouena, domačega mesta francoskega astronavta in sedanjega rezidenta mednarodne vesoljske postaje Thomasa Pesqueta.

Resolucija videoposnetka je izjemna in jasno kaže velike kraterje in spektakularne gorske verige na luni, kar je pogled, običajno na voljo samo dejanskim prebivalcem mednarodne vesoljske postaje. Glavni moduli in velike solarne plošče mednarodne vesoljske postaje so jasno prepoznavne, ko se posnetek upočasni, kar je izjemen dosežek, če upoštevamo, da je mednarodna vesoljska postaja potovala s približno 28.000 km/h!

Ta posnetek lahko občudujete v zelo visoki ločljivosti zahvaljujoč Sonyjevi kameri α7s, ki ponuja izredne ustvarjalne možnosti za snemalce in fotografe, zlasti tiste, ki fotografirajo ob šibki svetlobi. Z ultra-visoko občutljivostjo ISO, minimalnim šumom in spektakularno 4K kakovostjo slike (3840 x 2160 slikovnih pik) sta Sonyjevi kameri α7s/α7s II idealno orodje za astronome pri odkrivanju skrivnosti neba.

Ta vizualni dosežek Thierryja Legaulta si je v celoti mogoče ogledati na spletni strani YouTube, še več spektakularnih podob pa najdete na njegovi spletni strani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki