Second Life odprlo svoj prostor. Na otoku Si.mobil – Vodafone bodo obiskovalci lahko prisluhnili sodobni elektronski glasbi, se družili z ostalimi obiskovalci in se udeleževali zabav v plesnem prostoru Arena." />
marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei objavil poslovne rezultate v prvem polletju 2020
15.07.2020

Družba Huawei je objavila poslovne rezultate za prvo polovico leta 2020. Družba je v tem obdobju ustvarila 454 milijard juanov (57 milijard evrov) prihodkov, kar je 13,1 odstoten porast v primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta, neto stopnja dobičkonosnosti prihodkov pa je znašala 9,2 odstotka.

slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

članki

Si.mobil – Vodafone prvo slovensko podjetje v virtualnem svetu Second life


24.08.2007
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil - Vodafone je prvo slovensko podjetje, ki je v virtualnem svetu Second Life odprlo svoj prostor. Na otoku Si.mobil – Vodafone bodo obiskovalci lahko prisluhnili sodobni elektronski glasbi, se družili z ostalimi obiskovalci in se udeleževali zabav v plesnem prostoru Arena.

Obiskovalci otoka na Second Life se bodo v soboto, 25. avgusta, lahko udeležili tudi Žura z razlogom, ki se bo odvijal vzporedno z dobrodelnim dogodkom v resničnem svetu v parku Tivoli.

Simobil – Vodafone je prvo slovensko podjetje, ki je vkorakalo v virtualni svet Second Life in tam odprlo svoj otok. V fazi gradnje in naseljevanja virtualnega otoka je ta prostor namenjen predvsem druženju in zabavi.

Obiskovalci lahko na otoku obiščejo plesno-glasbeni prostor Arena, kjer se bodo odvijale zabave. Poslušajo lahko tudi sodobno elektronsko glasbo in se družijo z ostalimi, predvsem s slovenskimi uporabniki Second Lifa. Glasbeno atmosfero bodo gradili svetovno znani DJ-i, tam pa bo stalno prisoten tudi priznani slovenski izvajalec in ustvarjalec plesne glasbe, DJ Sylvain, ki bo kot glasbeni urednik pripravljal glasbene podlage za virtualni center Si.mobil – Vodafone LAB in plesno Areno.

Peter Curk, direktor marketinga pri Si.mobil – Vodafone, je prihod v virutalni svet pospremil z besedami: »Z vstopom na Second Life smo se še bolj približali našim uporabnikom tudi v virtualnem svetu. Omogočamo jim napredne tehnološke rešitve v resničnem svetu, hkrati pa tudi sodobne načine komunikacije in druženja v virtualnem svetu. Otok bomo v prihodnje še nadgrajevali in naseljevali ter uporabnikom ponudili novo izkušnjo z mobilnimi komunikacijami.«

Odsev tesne povezanosti in prepletenosti resničnega ter virtualnega sveta bo na Si.mobil - Vodafone otoku storitev brezplačnega pošiljanja SMS sporočil, torej neposredno z virtualnega otoka uporabniku v resnični svet.

Na otoku Si.mobil – Vodafone se bo v soboto, dan po otvoritvi, odvijal poseben glasbeni in dobrodelni dogodek Žur z razlogom. Vsi, ki se dobrodelnega dogodka v resničnem svetu v parku Tivoli ne bodo uspeli udeležiti, lahko v plesnih ritmih DJ Umeka uživajo v virtualnem svetu, če bodo obiskali Areno na otoku Si.mobil – Vodafone. Organizatorji pa bodo tudi obiskovalce zabave na otoku spodbujali k SMS donacijam za pomoč žrtvam kaznivih dejanj.

Najbolj znan in najbolj obiskan virtualni svet Second Life ima danes že skoraj 10 milijonov uporabnikov, njihovo število pa dnevno raste. Na začetku letošnjega leta je bilo registriranih »le« okrog milijon uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki