marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Samsungove najnovejše naprave prihajajo v Slovenijo


14.10.2014
Objavil: Thomas Bergant

V Sloveniji bo v kratkem na voljo najboljša tehnologija znamke Samsung. Med napravami, ki prihajajo v trgovine po Sloveniji so vrhunski telefon Note 4, naprava Gear S in Gear Circle. Poleg njih so v Sloveniji premierno predstavili tudi Gear VR.

Podjetje Samsung Slovenija je sinoči predstavilo okrepitev svoje zasedbe. Začenši s težko pričakovanim naslednikom serije Galaxy Note – Galaxy Note 4, so lahko gostje v Sloveniji prvič uzrli tudi nosljivo napravo s 3G povezljivostjo – Gear S in napravo Gear Circle. Predstavljena je bila tudi navidezna resničnost, kakor jo lahko doživimo s pomočjo naprave Gear VR.

Izjemna zmogljivost Galaxy Note 4

Galaxy Note 4 prednjači z izboljšano funkcijo pisala S Pen in izjemnim zaslonom. »Tradicionalna kultura pisala in beležke je prenesena v digitalni svet, Galaxy Note 4 pa je vrhunska nadgradnja prvotne ideje o izdelku Galaxy Note. Izpolnjuje vsa pričakovanja, ki jih imajo kupci od naših izdelkov serije Galaxy.« je ob prvi predstavitvi novega telefona povedal Bernard Purkart, vodja oddelka mobilne telefonije (IM) pri Samsung Slovenija.

Samsung z Galaxy Note 4 predstavlja novo obliko naprav Galaxy. Vrhunsko kovinsko ohišje se neopazno spaja z zaslonom, ki ga ščiti enako steklo kot Galaxy S3. Mehko, reliefno hrbtišče je udobno, a kljub temu nudi dober oprijem za upravljanje naprave z eno roko.

Izjemni 14,5-cm zaslon Quad HD (2560x1440) Super AMOLED prikazuje kristalno jasno sliko z globjim kontrastom, boljšim kotom gledanja ter odzivnim časom do zgolj milijoninke sekunde. Zaradi velikosti ekrana pride do izraza prenovljena funkcija Multi Window, ki omogoča pravo večopravilnost. Uporabniki lahko aplikacije uporabljajo v enem, deljenem ali pojavnih oknih, velikost aplikacij pa preprosto prilagodijo z večanjem ali manjšanjem okna z dvema prstoma.

Na telefonu Note 4 je s funkcijo S Pen organizacija opravil zdaj še preprostejša. Funkcija daje občutek, kot da bi pisali na pravi papir s pravim pisalom. Izboljšane so tudi funkcija prepoznave gestikulacij Air Command, Action Memo, Screen Write, Image Clip in Smart Select. Poleg tipkanja in pisanja je tu še priročna inovativna funkcija Snap Note, s katero lahko naredimo posnetek svojega rokopisa, S Note pa to pretvori v dokument v urejevalniku besedila.

Galaxy Note 4 ima tudi napredni kameri, ki delata jasnejše in ostrejše slike. Zadnja kamera se bohoti z ločljivostjo 16 megapik in pametnim optičnim stabilizatorjem slike. Sprednja kamera s 3,7 megapikami in goriščno razdaljo f1.9 ponuja osnovni 90-stopinjski kot snemanja in opcijski širokokotni način s 120 stopinjami, ki je odličen za delanje skupinskih 'selfiejev' s prijatelji.

Ker od svojih mobilnih naprav pričakujemo vse več, je Galaxy Note 4 opremljen z bogatim izborom različnih funkcij. Funkcija hitrega napajanja Fast Charging in Ultra Power Saving Mode za varčevanje baterije poskrbita, da se vaš telefon hitro napolni in nato čim dlje ohrani baterijo. Galaxy Note 4 ima več mikrofonov in izboljšan zvočnik za ukinitev šuma med pogovori v hrupnem okolju. Galaxy Note 4 ima še izboljšan bralnik prstnih odtisov za večjo zaščito naprave ter prvi UV-senzor v mobilni napravi.

Gear S - izkušnja pametnih telefonov na zapestju

Nova generacija nosljive naprave Gear S ponese koncept naprave na zapestju na naslednji nivo, saj ima 3G povezljivost in optimizirane funkcije, ki bodo zadovoljile rastoče potrebe uporabnikov. Samsung Gear S je zasnovan z elegantnim, ukrivljenim Super AMOLED zaslonom ter prožnim pasom, da se karseda lepo prilega zapestju. Pregleden zaslon Super AMOLED je najboljši na trgu in meri kar 5 cm v diagonalo. Boljši in preprostejši uporabniški vmesnik s funkcijami, kot sta ogled pogovora in zmanjšana pisava, omogoča takojšnje branje sporočil in opozoril. Zaradi svoje ukrivljene oblike se Gear S popolno prilega zapestju, uporabnik pa lahko prilagodi nastavitve zaslona ter zamenja pašček, zato lahko vsak izrazi svoj osebni slog.

Povezljivost 3G omogoča, da bodo obvestila iz družbenih omrežij, koledarjev in aplikacij vedno prispela do uporabnika, tudi ko ta nima telefona pri sebi. Z Gear S lahko takoj odgovorimo na sporočila z zaslonsko tipkovnico ali glasovno funkcijo S voice ter sprejemamo ali opravljamo klice. Preklapljanje med povezavami 3G in Bluetooth je preprosto, Gear S pa samodejno sinhronizira vse informacije, ko je povezan s telefonom.

Izjemni gradniki in funkcije bodo uporabnikom Gear S olajšale življenje. Med njimi so navigacija za pešce HERE, 24-urne novice 'fastFT' časnika The Financial Times ter zmožnost ogleda in odgovarjanja na pomembna sporočila v Facebooku. Rekreativci bodo navdušeni nad izboljšanimi senzorji, vgrajenim GPS-om, funkcijo S Health, ter aplikacijami, kot je Nike+ Running, ki beleži vaš napredek pri teku, medtem ko telefon počiva doma.

Samsung Gear Circle

Poleg naprave Gear S je Samsung predstavil tudi napravo Gear Circle, ki jo s pomočjo povezave Bluetooth povežemo s pametnim telefonom, da z njo sprejmemo klice, poslušamo glasbo in dajemo glasovne ukaze. Nase je pripnemo z magnetnim zaklopom, na dohodne klice in sporočila pa nas opozori z vibriranjem. Je elegantna, tanka, lahka in zaščitena z P2I nano-coating tehnologijo za zaščito pred vodo in korozijo. Nudi premijski zvok in blokira šume okolice, prinaša bogatejše nizke tone, za nastavitev glasnosti pa ima tudi senzor na dotik.

Navidezna resničnost s Samsung Gear VR

Samsung Gear VR Innovator Edition je nova pridobitev v svoji skupini izdelkov nosljive tehnologije. Gear VR poganja Oculusova tehnologija, z njim pa se bodo uporabniki potopili v kinematografski svet navidezne resničnosti. Ponuja nov način uživanja v mobilnih vsebinah in utrjuje Samsungovo vodilno vlogo na področju nosljivih naprav.

Samsungov Gear VR kombiniramo z Galaxy Note 4, ki ima izjemen14,5-cm zaslon Quad HD Super AMOLED. Ta par naprav prinaša neprekosljivo vizualno izkušnjo. Z Gear VR lahko imamo najboljši sedež v kinu, se prestavimo na koncertni oder s polno 360-stopinjsko 3D sliko ali uživamo v igrah kot še nikoli doslej – v pravljičnih svetovih, kjer domišljija postane resničnost. Samsungova tehnologija zaslonov Super AMOLED, ki ji ni para, ter Oculusova tehnologija navideznih svetov ustvarita izkušnjo, ki je bo presunila vse – in vse to zgolj na mobilni napravi.

Gear VR je udoben, saj je izdelan iz oblazinjenih in lahkih materialov. Deluje popolnoma brezžično, zato uporabniki niso 'privezani' za računalnik, medtem ko uživajo v potovanju v namišljene svetove. Vsebine bodo raznolike: od iger, 360-stopinjskih videov, filmov do izobraževalnih vsebin, prispevali pa jih bodo vrhunski ustvarjalci digitalnih vsebin.

Samsung Galaxy Note 4 bo na voljo v Sloveniji od petka, 24. oktobra, dalje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki