marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
198 x 116 x 90 mm
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Samsung

Samsung razkriva svet mobilne navidezne resničnosti

Samsung Gear VR

Deli z ostalimi
Samsung Gear VR

03.09.2014
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je predstavil Samsung Gear VR Innovator Edition, novo pridobitev v svoji skupini izdelkov nosljive tehnologije. Gear VR poganja Oculusova tehnologija, z njim pa se bodo uporabniki potopili v kinematografski svet navidezne resničnosti. Ponuja nov način uživanja v mobilnih vsebinah in utrjuje Samsungovo vodilno vlogo na področju nosljivih naprav.




Samsungovo sodelovanje z Oculusom, podjetjem v lasti Facebooka, ki je vodilno na področju razvoja tehnologije navidezne resničnosti, prinaša presunljivo izkušnjo navidezne resničnosti na mobilno napravo.

»Samsungov Gear VR je presegel vse, kar pričakujemo od svojih mobilnih naprav. Je dokaz, v kako raznolike smeri se lahko razvije serija Gear,« je povedal J. K. Shin, generalni direktor IT in mobilnih komunikacij pri družbi Samsung Electronics. »Veseli nas, da smo lahko v sodelovanju s podjetjem Oculus VR svojim strankam omogočili še večji užitek ob spremljanju mobilnih vsebin.«

»Ponosni smo, da smo pomagali ustariti Gear VR Innovator Edition, vrhunsko mobilno napravo, ki bo navidezno resničnost naredila dostopnejšo vsem,« je povedal John Carmack, vodja tehnološkega razvoja pri Oculusu. »Naše partnersko sodelovanje s Samsungom je prineslo očala za navidezno resničnost z vrhunsko ločljivostjo in zmogljivostjo. In vse to na mobilni platformi.«

Samsungov Gear VR kombiniramo z Galaxy Note 4, ki ima izjemen14,5-cm zaslon Quad HD Super AMOLED. Ta par naprav prinaša neprekosljivo vizualno izkušnjo. Z Gear VR lahko imamo najboljši sedež v kinu, se prestavimo na koncertni oder s polno 360-stopinjsko 3D sliko ali uživamo v igrah kot še nikoli doslej – v pravljičnih svetovih, kjer domišljija postane resničnost. Samsungova tehnologija zaslonov Super AMOLED, ki ji ni para, ter Oculusova tehnologija navideznih svetov ustvarita izkušnjo, ki je bo presunila vse – in vse to zgolj na mobilni napravi.

Gear VR je udoben, saj je izdelan iz oblazinjenih in lahkih materialov. Deluje popolnoma brezžično, zato uporabniki niso 'privezani' za računalnik, medtem ko uživajo v potovanju v namišljene svetove. Vsebine bodo raznolike: od iger, 360-stopinjskih videov, filmov do izobraževalnih vsebin, prispevali pa jih bodo vrhunski ustvarjalci digitalnih vsebin.

Samsung Gear VR bo že letos naprodaj v beli barvi Frost White v Samsungovih spletnih trgovina.

fotografije
komentarji