marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Samsung Galaxy S6 - vse kar mislimo, da vemo


Samsung Galaxy S6

28.01.2015
Objavil: Andrej Bergant

Samsung bo na kongresu MWC v začetku marca v Barceloni predvidoma predstavil novi Samsung Galaxy S6. Glede na govorice, lahko pričakujemo največjo spremembo oblike do sedaj. Na enem mestu smo zbrali pričakovanja, špekulacije in napovedi za Samsungov prihajajoči model.

Nova oblika
Do sedaj se je serija Galaxy S oblikovno spreminjala znotraj okvirjev prvotnega designa Galaxy S telefonov. Za Galaxy S6 pa se govori, da bo imel povsem novo in modernejšo obliko. Izšel naj bi v dveh različicah, prvi v povsem kovinskem ohišju, s fiksno baterijo, ki jo ni mogoče zamenjati. Drugi, ki naj bi se imenoval S6 Edge, pa naj bi bil v kovinsko plastično kombinaciji in bolj podoben modelu Note 4.

Ukrivljen zaslon
Samsung naj bi nadaljeval z zasloni, ki imajo ukrivljen rob. Ali bosta ukrivljeni obe stranici ali samo ena, kot na modelu Galaxy Note Edge še ni znano. Sicer pa naj bi bil zaslon nekoliko večji - 5,5 palčni zaslon z ločljivostjo 1440 x 2560 pik.

Kamera z 20 megapiksli
Govori se o povsem novi kameri, ki naj bi imela 20 megapikslov ter optični stabilizator slike. Sprednja kamera pa bo predvidoma imela 5 megapikslov.

Ne bo več odporen na vlago
Samsung Galaxy S5 se je ponašal z IP oznako 67. IP67 pomeni odpornost na prašne delce ter, da telefon zdrži 30 minut pod vodo do globine 1 metera. V želji po zmanjšanju stroškov, prihajajoča telefona menda ne bosta več odporna na vlago in prah. IP oznako naj bi v prihodnje obdržali le še Samsugovi telefoni za aktivne.

Boljši procesor in več RAMa
Že nekaj časa se govori o tem, da bo prihajajoči Galaxy S6 poganjal Snapdragon 810. O različnih težavah tega procesorja v razvoju smo že pisali. Nove govorice pa kažejo tudi na večjo količini delovnega pomnilnika. Odvisno od konfiguracije, naj bi novi Galaxy S6 imel 3 ali 4 GB RAMa.

fotografije
Samsung Galaxy S6
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki