marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Storitev Pritisni in Govori za Mobitelove naročnike


15.11.2006
Objavil: Thomas Bergant

Pritisni in Govori (push to talk) je storitev, ki Mobitelovim naročnikom omogoča neposredno komunikacijo med dvema posameznikoma ali posameznika s skupino brez vzpostavitve govornega klica.

Storitev lahko Mobitelovi naročniki uporabljajo na širokem naboru proizvajalca mobilnih terminalov Nokia, v prihodnje pa bodo na voljo tudi terminali drugih proizvajalcev. Storitev Pritisni in Govori je v Mobitelovih omrežjih v promocijskem obdobju brezplačna.

Družba Mobitel kot prvi slovenski mobilni operater komercialno predstavlja storitev Pritisni in Govori (PG). Omenjena storitev uporabnikom omogoča neposredno komunikacijo med dvema posameznikoma ali posameznika s skupino, mobilnik pa prevzame vlogo aparata >Walkie-Talkie<. Uporabnik za ta namen potrebuje mobilnik, ki podpira GPRS/UMTS in storitev PG po uveljavljenem standardu. V Mobitelovi ponudbi najdete širok nabor tovrstnih mobilnikov svetovnega proizvajalca Nokia, seznam le-teh pa je objavljen na Mobitelovih spletnih straneh www.mobitel.si, kjer so objavljene dodatne informacije o storitvi. Mobitel bo v svoji ponudbi ponudil tudi mobilnike s podporo PG tudi drugih proizvajalcev, kakor hitro bodo le-ti na voljo na tržišču.

Storitev je na voljo vsem Mobitelovim naročnikom in je na območju Slovenije v promocijskem obdobju brezplačna - tako sama storitev kot prenos podatkov. Storitev deluje povsod, kjer Mobitel zagotavlja pokritost z omrežjem GPRS/UMTS, pa tudi v tujini, kjer pa se stroški podatkovne povezave pri uporabi storitve obračunavajo po cenikih tujih operaterjev.

Za vklop storitve se lahko uporabniki oglasijo v najbližjem Mobitelovem centru ali izpolnijo obrazec za vklop storitve, ki je na voljo tudi na spletnih straneh www.mobitel.si v zavihku Pomoč in informacije, Mobitelovi obrazci, in ga pošljejo na naslov Mobitel d. d., Vojkova 78, 1537 Ljubljana ali po faksu na številko 01 472 2291. Za pomoč in dodatne informacije lahko kadar koli pokličejo v Mobitelov center za pomoč naročnikom na brezplačne številke 031/041/051 700 700.

O storitvi Pritisni in Govori
Storitev PG omogoča hitro, priročno in enostavno komunikacijo in prenos kratkih govornih sporočil med dvema ali več sogovorniki z enostavnim pritiskom na ustrezno tipko. Tako lahko uporabniki mobilnih telekomunikacij prek paketnega prenosa podatkov GPRS oziroma UMTS svoj mobilnik uporabljajo podobno kot >Walkie-Talkie<, saj lahko na enak način komunicirajo s posameznikom ali določeno skupino ljudi. V medosebni komunikaciji prek PG-klica en govori in drugi posluša/jo, saj lahko govori le en uporabnik naenkrat. Prvi govori tisti, ki prvi pritisne tipko za PG (deluje v načinu half duplex), udeleženci pogovora pa se lahko med seboj izmenjujejo. Posebno prednost storitve predstavlja možnost preverjanja, kateri posamezniki so aktivni in kateri ne, še pred vzpostavitvijo PG-klica. T. i. prisotnost je znana iz uporabe programov za neposredno sporočanje (MSN, Yahoo, ICQ ...) in uporabnikom omogoča vpogled, ali so osebe z njihovih kontaktov na voljo ali ne. Hkrati imajo uporabniki možnost nastavitve >Ne moti<, v primeru da ne želijo sprejemati PG-sporočil.

Pogosta vprašanja o storitvi Pritisni in Govori pa lahko preberete tukaj.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki