marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung razvija lasten 3D ToF senzor imenovan ISOCELL Vizion
25.09.2020

Samsung je na EUIPO (European Union Intellectual Property Office) vložil papirje za patent, ki zelo verjetno razkriva funkcijo prihajajoče serije galaksije S21. Glede na opis je izum imenovan ISOCELL Vizion pravzaprav lasten 3D ToF senzor.

slikaSe Huawei spogleduje s trgom osebnih računalnikov in monitorjev?
23.09.2020

Po spletu so zaokrožile govorice, da se Huawei spogleduje z vstopom na trg prenosnih računalnikov in monitorjev. Ali gre pri tem za težave na mobilnem delu ali le kot odgovor na Xiaomijev pritisk na ta trg, pa trenutno ni znano.

slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

članki

Prvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva


01.04.2020
Objavil: Uredništvo

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

Avtor spodnjega prvoaprilskega besedila je urednik portala tehnozvezdje.si, Matjaž Ropret.

Trenutna situacija na trgu pametnih telefonov (in nasploh) od proizvajalcev zahteva drastično razmišljanje in poteze, ki jih v običajnih razmerah niti slučajno ne bi videli. Vendar gre za preživetje in nadaljno blaginjo, rešitev pa je, kot že tolikokrat doslej, v združevanju. Le da se tokrat napovedujeta najbolj neverjetni poroki – med Googlom in Huaweijem ter Applom in Samsungom.

Huawei je minuli teden predstavil telefone P40 in P40 Pro, ki imajo brez Googlovih aplikacij in tržnice Google Play precej manj možnosti za uspeh, kot bi jo zaradi svoje (izjemne) strojne opreme imeli sicer. Kitajski proizvajalec je v načrtu imel poskus s svojim ekosistemom, poleg trgovine AppGallery je med drugim prestavil še svoj protokol za prenašanje vsebin na druge naprave, videokonferenčno aplikacijo MeeTime in navidezno pomočnico Celio. Vendar nazadnje prišel do spoznanja, da vse to verjetno ne bo dovolj in da je bolje prodati telefonski oddelek, dokler je še veliko vreden. Kupec pa je Google za 28 milijard dolarjev (25,5 milijard evrov).

“Prišli smo do spoznanja, da naša tržnica preprosto ni dovolj dobra. Trenutna založenost z aplikacijami je kljub skoraj nečloveškim naporom skromna in v doglednem času je ne bi mogli dovolj izboljšati, da bi bili na trgu konkurenčni. Zato smo morali poiskati drugo možnost in Google kot strateški lastnik se je pokazal za najboljšo rešitev v danem trenutku,” je prodajo komentiral prvi človek Huaweijevega telefonskega oddelka Richard Yu. Predvidoma se bo s svojo ekipo preselil k ameriški korporaciji, kjer bo neposredno pod direktorjem za potrošniške naprave Rickom Osterlohom.

Slednji je posel pojasnil z Googlovega vidika: “Zadnja leta smo poskušali prodreti s telefoni Pixel, dosegli nekaj uspeha pri entuziastih, ni pa nam uspelo v množičnem segmentu. Tu je Huawei močan in zato pričakujemo, da bomo z njihovimi izdelki, podkrepljeni z odlično Googlovo programsko opremo, ogrozili vodilne proizvajalce.” Najverjetneje to pomeni konec Pixlov, fotografska tehnologija s teh modelov pa se bo preselila v modele serij P in Mate.

Za to tehnologijo se je menda potegoval tudi Samsung, ki pa je nazadnje našel drugega partnerja. Napovedal je namreč, da bo z Androida prešel na sistem Applov operacijski sistem iOS. Sprva za tablice, kasneje pa morda tudi za telefone. Takole je na prvi pogled šokantni prestop pojasnil Samsungov direktor za mobilne naprave Roh Tae-moon: “Android je v določenih pogledih zašel v slepo ulico, še posebej pri tablicah, saj tam sistem že leta ne napreduje, zaradi česar so naši izdelki kljub izvrstni strojni zasnovi nekonkurenčni. Applova podpora za miško v sistemu iPadOS je bila še zadnja potrditev, da je čas za zamenjavo.” Applov izvršni direktor Tim Cook pa je dodal, da s Samsungom razširjajo nabor naprav in cenovnih pozicij svojega ekosistema, hkrati pa tudi proizvodne kapacitete v trenutnih negotovih časih.

Prve tablice Samsung s sistemom iPadOS bi lahko videl letos poleti, s katerim OS-om bo v prodajo prišla serija Galaxy S30 prihodnja pomlad, pa je ta čas še negotovo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki