marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

članki

Prvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva


01.04.2020
Objavil: Uredništvo

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

Avtor spodnjega prvoaprilskega besedila je urednik portala tehnozvezdje.si, Matjaž Ropret.

Trenutna situacija na trgu pametnih telefonov (in nasploh) od proizvajalcev zahteva drastično razmišljanje in poteze, ki jih v običajnih razmerah niti slučajno ne bi videli. Vendar gre za preživetje in nadaljno blaginjo, rešitev pa je, kot že tolikokrat doslej, v združevanju. Le da se tokrat napovedujeta najbolj neverjetni poroki – med Googlom in Huaweijem ter Applom in Samsungom.

Huawei je minuli teden predstavil telefone P40 in P40 Pro, ki imajo brez Googlovih aplikacij in tržnice Google Play precej manj možnosti za uspeh, kot bi jo zaradi svoje (izjemne) strojne opreme imeli sicer. Kitajski proizvajalec je v načrtu imel poskus s svojim ekosistemom, poleg trgovine AppGallery je med drugim prestavil še svoj protokol za prenašanje vsebin na druge naprave, videokonferenčno aplikacijo MeeTime in navidezno pomočnico Celio. Vendar nazadnje prišel do spoznanja, da vse to verjetno ne bo dovolj in da je bolje prodati telefonski oddelek, dokler je še veliko vreden. Kupec pa je Google za 28 milijard dolarjev (25,5 milijard evrov).

“Prišli smo do spoznanja, da naša tržnica preprosto ni dovolj dobra. Trenutna založenost z aplikacijami je kljub skoraj nečloveškim naporom skromna in v doglednem času je ne bi mogli dovolj izboljšati, da bi bili na trgu konkurenčni. Zato smo morali poiskati drugo možnost in Google kot strateški lastnik se je pokazal za najboljšo rešitev v danem trenutku,” je prodajo komentiral prvi človek Huaweijevega telefonskega oddelka Richard Yu. Predvidoma se bo s svojo ekipo preselil k ameriški korporaciji, kjer bo neposredno pod direktorjem za potrošniške naprave Rickom Osterlohom.

Slednji je posel pojasnil z Googlovega vidika: “Zadnja leta smo poskušali prodreti s telefoni Pixel, dosegli nekaj uspeha pri entuziastih, ni pa nam uspelo v množičnem segmentu. Tu je Huawei močan in zato pričakujemo, da bomo z njihovimi izdelki, podkrepljeni z odlično Googlovo programsko opremo, ogrozili vodilne proizvajalce.” Najverjetneje to pomeni konec Pixlov, fotografska tehnologija s teh modelov pa se bo preselila v modele serij P in Mate.

Za to tehnologijo se je menda potegoval tudi Samsung, ki pa je nazadnje našel drugega partnerja. Napovedal je namreč, da bo z Androida prešel na sistem Applov operacijski sistem iOS. Sprva za tablice, kasneje pa morda tudi za telefone. Takole je na prvi pogled šokantni prestop pojasnil Samsungov direktor za mobilne naprave Roh Tae-moon: “Android je v določenih pogledih zašel v slepo ulico, še posebej pri tablicah, saj tam sistem že leta ne napreduje, zaradi česar so naši izdelki kljub izvrstni strojni zasnovi nekonkurenčni. Applova podpora za miško v sistemu iPadOS je bila še zadnja potrditev, da je čas za zamenjavo.” Applov izvršni direktor Tim Cook pa je dodal, da s Samsungom razširjajo nabor naprav in cenovnih pozicij svojega ekosistema, hkrati pa tudi proizvodne kapacitete v trenutnih negotovih časih.

Prve tablice Samsung s sistemom iPadOS bi lahko videl letos poleti, s katerim OS-om bo v prodajo prišla serija Galaxy S30 prihodnja pomlad, pa je ta čas še negotovo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki