marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Prvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva


01.04.2020
Objavil: Uredništvo

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

Avtor spodnjega prvoaprilskega besedila je urednik portala tehnozvezdje.si, Matjaž Ropret.

Trenutna situacija na trgu pametnih telefonov (in nasploh) od proizvajalcev zahteva drastično razmišljanje in poteze, ki jih v običajnih razmerah niti slučajno ne bi videli. Vendar gre za preživetje in nadaljno blaginjo, rešitev pa je, kot že tolikokrat doslej, v združevanju. Le da se tokrat napovedujeta najbolj neverjetni poroki – med Googlom in Huaweijem ter Applom in Samsungom.

Huawei je minuli teden predstavil telefone P40 in P40 Pro, ki imajo brez Googlovih aplikacij in tržnice Google Play precej manj možnosti za uspeh, kot bi jo zaradi svoje (izjemne) strojne opreme imeli sicer. Kitajski proizvajalec je v načrtu imel poskus s svojim ekosistemom, poleg trgovine AppGallery je med drugim prestavil še svoj protokol za prenašanje vsebin na druge naprave, videokonferenčno aplikacijo MeeTime in navidezno pomočnico Celio. Vendar nazadnje prišel do spoznanja, da vse to verjetno ne bo dovolj in da je bolje prodati telefonski oddelek, dokler je še veliko vreden. Kupec pa je Google za 28 milijard dolarjev (25,5 milijard evrov).

“Prišli smo do spoznanja, da naša tržnica preprosto ni dovolj dobra. Trenutna založenost z aplikacijami je kljub skoraj nečloveškim naporom skromna in v doglednem času je ne bi mogli dovolj izboljšati, da bi bili na trgu konkurenčni. Zato smo morali poiskati drugo možnost in Google kot strateški lastnik se je pokazal za najboljšo rešitev v danem trenutku,” je prodajo komentiral prvi človek Huaweijevega telefonskega oddelka Richard Yu. Predvidoma se bo s svojo ekipo preselil k ameriški korporaciji, kjer bo neposredno pod direktorjem za potrošniške naprave Rickom Osterlohom.

Slednji je posel pojasnil z Googlovega vidika: “Zadnja leta smo poskušali prodreti s telefoni Pixel, dosegli nekaj uspeha pri entuziastih, ni pa nam uspelo v množičnem segmentu. Tu je Huawei močan in zato pričakujemo, da bomo z njihovimi izdelki, podkrepljeni z odlično Googlovo programsko opremo, ogrozili vodilne proizvajalce.” Najverjetneje to pomeni konec Pixlov, fotografska tehnologija s teh modelov pa se bo preselila v modele serij P in Mate.

Za to tehnologijo se je menda potegoval tudi Samsung, ki pa je nazadnje našel drugega partnerja. Napovedal je namreč, da bo z Androida prešel na sistem Applov operacijski sistem iOS. Sprva za tablice, kasneje pa morda tudi za telefone. Takole je na prvi pogled šokantni prestop pojasnil Samsungov direktor za mobilne naprave Roh Tae-moon: “Android je v določenih pogledih zašel v slepo ulico, še posebej pri tablicah, saj tam sistem že leta ne napreduje, zaradi česar so naši izdelki kljub izvrstni strojni zasnovi nekonkurenčni. Applova podpora za miško v sistemu iPadOS je bila še zadnja potrditev, da je čas za zamenjavo.” Applov izvršni direktor Tim Cook pa je dodal, da s Samsungom razširjajo nabor naprav in cenovnih pozicij svojega ekosistema, hkrati pa tudi proizvodne kapacitete v trenutnih negotovih časih.

Prve tablice Samsung s sistemom iPadOS bi lahko videl letos poleti, s katerim OS-om bo v prodajo prišla serija Galaxy S30 prihodnja pomlad, pa je ta čas še negotovo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki