marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Huawei P40 Pro z naskokom na vrhu lestvice DxOMark


06.04.2020
Objavil: Dare Gliha

Portal za testiranje kamer in fotoaparatov, DxOMark, je objavil temeljit preizkus kamer pametnega telefona Huawei P40 Pro, v katerem so mu dodelili 128 točk. S tem se je z naskokom zavihtel na prvo mesto enega najbolj verodostojnih spletnih portalov za testiranje fotografskih zmogljivosti pametnih telefonov.

Huawei P40 Pro odlikuje sklop štirih kamer s funkcijo »SuperSensing Cine« in kamero za 3D-globinsko zaznavo s podporo za 50-kratno povečavo SuperZoom. Skokovit napredek v fotografski zmogljivosti omogoča 50-milijonsko tipalo glavne kamere »Huawei Ultra Vision Sensor«. Pravo čudo inženirskega dela in tehnologij je veliko 1/1,28 palca (po diagonali), s sposobnostjo združevanja pik pa doseže, da je ena velika kar 2,44 μm. Odlikuje ga tudi zmogljiv sistem faznega samodejnega ostrenja »Octa PD AutoFocus« ter inovativna tehnologija »Huawei XD Fusion Engine«, ki s pomočjo umetne inteligence poveča reprodukcijo podrobnosti na fotografijah v vseh mogočih svetlobnih pogojih. Tako kot model Huawei Mate 30 Pro ima tudi P40 Pro širokokotno kamero opremljeno s tipalom ločljivosti 40 milijonov pik. Njegova fizična velikost 1/1,54 palca z občutljivostjo ISO 51200 obeta odlične fotografije in video posnetke tudi v slabših svetlobnih razmerah. V sklopu omenjenih pa ste še kamera s teleobjektivom za 5-kratno optično povečavo in kamera TOF, brez katere ne bi bilo osupljivih učinkov zamegljenega ozadja.

Preizkus je sestavljen iz ocene zmogljivosti kamer med fotografiranjem in snemanjem videa. Impresivnih 140 točk je pametni telefon P40 Pro osvojil za fotografijo, pohvalili pa so širok dinamičen razpon in visoko raven prikaza podrobnosti, zaradi česar je glavna kamera primerna za snemanje v vseh svetlobnih razmerah. Prav tako so pohvalili natančnost ekspozicije, kakovosti prikaz barv in natančnost globine pri učinku zamegljenega ozadja Strokovnjake pa je navdušila tudi 5-kratna optična povečav, saj je tudi na teh fotografijah opaziti malo šuma in veliko podrobnosti. Odlično pa se je telefon izkazal tudi v video zmogljivostih. Zanje so mu namenili 105 točk, posebej pa so pohvalili dobro upodabljanje podrobnosti, natančno ekspozicijo, učinkovito stabilizacijo slike in hitro, natančno in konsistentno samodejno ostrenje.

Ali bo odličen fotoaparat dovolj dober razlog, da se uporabnik odpove Googlovim aplikacijam na tem mobilniku, pa bomo videli kmalu, ko bodo znane prve prodajne številke.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki