marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

CeBIT 2007 je za nami ...


15.04.2007
Objavil: Andrej Bergant

Za nami je še en CeBIT, ki je letos trajal od 15. pa do 21. marca in seveda se ga je kot vsako leto udeležila tudi ekipa Mobile.si. Spet je bilo zanimivo, čeprav CeBIT počasi izgublja svoj čar in prav zato se drugo leto obetajo spremembe.

Sejem je bil dobro obiskan, na sejmišču se je kar trlo ljudi. V sedmih dneh je sejem obiskalo kar 480.000 obiskovalcev, kar je nekje 10% več kot lani. Od tega je bilo 106.000 tujih obiskovalcev, ki so prišli iz več kot 100 različnih držav. Glede na to da je bilo letos razstavnih površin manj, so to kar dobri podatki. Letos je sejem zasedal "samo" 280.000 kvadratnih metrov površin, kar je približno 10% manj kot lani. Sicer pa se je na sejmu letos predstavilo 6.059 podjetjih iz 77 držav. Nekako je samoumevno, da je precej razstavljavcev iz Nemčije, bilo jih je 2.748, iz ostalih držav pa 3.311. Slovenskih podjetji je bilo osem.

CeBIT vse bolj in bolj postaja dogodek za sklepanje poslov, vse manj pa je tistih pravih predstavitev. Še posebej za nas, ki smo zainteresirani za mobilno tehnologijo, postaja malo manj zanimiv. Včasih so vsi večji izdelovalci mobilnih telefonov, na sejmu predstavili nove modele, še posebej sta se tega držala Nokia in SonyEricsson. Potem je SonyEricsson začel predstavljati telefone teden dni pred CeBITom, kar je bilo še vedno v redu, saj smo lahko telefone že čez en teden videli in preizkusili na CeBITu. Letos pa sta Nokia in SonyEricsson svoje telefone predstavila že svetovnem kongresu 3GSM, ki je potekal februarja v Barceloni. Za nas največji šok pa je bil, da se letos na CeBITu Nokia in Motorola sploh nista predstavila. Nokiine telefone so imeli postavljene na ogled le nekateri drugi razstavljavci. Zaradi vseh teh dogodkov se nam CeBIT že drugo leto obeta v nekoliko drugačni obliki, med drugim bo tudi za dan krajši.

Ekipa Mobile.si se je na CeBIT odpravila v torek, 13.3.2007, ko smo se že zgodaj zjutraj odpravili proti 1200 km oddaljenemu Hannovru. Šli smo z Mazdo 5, ki so nam jo velikodušno posodili pri podjetju MMS d.o.o.. Tako smo bili lahko na sejmu prisotni že dan pred uradnim začetkom, ki je namenjen tiskovnim konferencam za novinarje, razstavljavci pa ta dan še postavljajo svoje razstavne prostore. Čeprav med izdelovalci mobilnikov ni imel noben tiskovne konference smo se udeležili nekaterih drugih, bolj računalniško usmerjenih. Tiskovno konferenco je sicer imel Sharp, vendar je predstavljal ostale elektronske naprave, ki jih izdelujejo, saj vse mobilne telefone za njih predstavi Vodafone.

Nekaj novih telefonov sta predstavila Samsung in Sagem, na sejmu pa se je predstavil tudi izdelovalec mobilnih telefonov Emporia, ki izdeluje telefone posebej namenjene tistim nad 50. Za nas zanimive so bile še GPS navigacije, nekaj novosti smo videli pri Parrotu, Navigonu in Garminu.

Če samo omenim nekaj zanimivih stvari, ki so jih razstavljavci pokazali. Samsung je predstavil naslednika ročnega računalnika nove generacije – Samsung Q1 Ultra (lani na CeBITu je bil predstavljen Samsung Q1). Samsung Q1 je naslednik prenosnega računalnika, saj ga poganjajo Windowsi je pa nekako manjši in lažji od računalnika. Q1 Ultra poganja že Windows Visto, kjer naj bi vse delovalo super, kot igrača je pa precej drag. Sharp je pokazal svoj 108-palčni LCD televizor, ki je trenutno največji na svetu. Panasonic pa ima največjo plazma televizijo na svetu, katere diagonala meri 103 palce. Pa še bi se našlo zanimivosti in ker slike povedo več kot tisoč besed je verjetno najbolje da si jih kar pogledate v albumu.

Tukaj pa je seznam nekaterih novosti iz CeBITa, ki so bile zanimive za naše uredništvo in predstavitev teh si lahko preberete na našem portalu:
Samsung: U600, U300, U100, F300, F500, TV F510, F520, F700, SGH-i520, i600.
Sagem: my200C, my800C, myMobile TV, my150X.
Emporia: Life, Time.
Parrot: Photo Viewer, Boombox, Sound System, Conference, mk6100, mk6000.
Navigon: 5100.
Garmin: nüvi 200, nüvi 250, nüvi 270 , nüvi 600, nüvi 650, nüvi 660FM.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki