marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 21 ur
Tip baterije:
Li-Ion (3500 mAh)
Dimenzije:
160,2 x 75,7 x 7,9 mm
Teža:
191 g

Tip zaslona:
Super AMOLED, 1080 x 2220 pik, 16 M barv, velikost šest palcev, 411 ppi

Procesor:
osemjedrni 1,8 GHz Cortex-A53
Notranji pomnilnik:
32 GB, 3 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za in proti

Samsung Galaxy A6+ me je prijetno presenetil. Ima odličen zaslon od roba do roba, odlična je sama izdelava mobilnika, ima kovinsko ohišje, solidni kameri in tudi prepoznavo obraza za odklepanje. Žal pa mobilnik ni vodoodporen, hkrati pa v oči bode uporaba priključka micro USB in ne novejšega USB-C. Čeprav gre za srednjecenovnik pa vseeno z obliko sili v razred višje, kar pa je pravzaprav le dodaten bombonček. Pohvalim tudi prisotnost standardnega priključka za slušalke, moti pa odsotnost stereo predvajanja zvoka, saj je vgrajen le en zvočnik.

Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Samsung

Samsung Galaxy A6+

Deli z ostalimi
Samsung Galaxy A6+

11.06.2018
Objavil: Dare Gliha

Samsung zadnje čase v srednjem razredu izdeluje zanimive mobilnike, ki so glede na njihove paradne modele strojno precej »podhrajneni«, pa vendar delujejo ob uporabi vsaj stopničko više, kot je njihova pozicija. V maju predstavljeni Galaxy A6+ ima tako kar nekaj funkcij, zaradi katerih bi ga neuk uporabnik lahko zamenjal za zmogljivejšega brata.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 16 Mpix
Povečava: Da (digitalna)
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Samsung Galaxy A6+ spada v razred večjih mobilnikov, saj je osnovan okoli brezkončnega šest palčnega Super AMOLED zaslona, ki zmore prikazati 1080 x 2220 pik. Zaslon je odličen, dobro osvetljen v vseh pogojih, ter zaradi Samsungovega »brezkončnega« dizajna praktično od roba do roba. Pri tem na robovih ni zaobljen, kot je to pri dražjih modelih, kar pa mu vsaj sam ne štejem kot slabost. Zadnji del mobilnika je kovinski, vidne so le črte antene.

Čeprav gre za plus model, torej spada v razred večjih mobilnikov, pa zaradi razmerja zaslona 18,5:9 to ni občutiti. Mobilnik lepo sede v roko, vse tipke so na pravih mestih, tako da je tudi upravljanje z eno roko preprosto. Zanimivo je, da sem ga brez težav uporabljal tako z levo, kot desno roko, brez da bi pri tem imel kakršne koli težave zaradi pritiskanja na različne tipke.

Kot omenjeno zaradi cenovne politike v A6+ niso vgrajevali najzmogljivejših komponent. Uporabili so Snapdragon 450, ki ima osem jeder in tiktaka pri 1,8 GHz. Testna različica je imela vgrajenega 3 GB delovnega pomnilnika ter 32 GB prostora za podatke, obstaja pa še malenkost zmogljivejša s 4 GB pomnilnika RAM ter 64 GB prostora za podatke. Omenjena kombinacija je testni primerek poganjala brez težav, med uporabo nisem občutil nikakršnega zatikanja ali počasnega delovanja. Omeniti moram, da sem mobilnik uporabljal kot nek povprečen uporabnik, nisem ga »gnal do onemoglosti«.

Dvojna kamera za plus model

Galaxy A6+ ima dve zelo solidni kameri, tako tisto zadaj, ki je dvojna, kot tudi sprednja. Zadnja ima kot omenjeno dve leči, večja zmore zajeti 16 MP, manjša pa 5 MP. Sprednja kamera ima celo višjo ločljivost, ta znaša kar 24 MP, obe pa sta opremljeni z bliskavico (sprednja omogoča tri stopnje "bliska"). Žal nobena izmed kamer nima stabilizacije slike.

Slike obeh so solidne, v slabših pogojih pa je pri zadnji kameri opaznega več šuma. Vseeno moramo imeti v mislih, da gre za cenejši mobilnik srednjega razreda, tako da s samo kamero iz tega vidika nisem bil razočaran.

Zanimivo je, da znata obe kameri posneti globinsko zamegljeno fotografijo, v veliko pomoč pri tem pa je opcija takojšnjega pregleda fotografije, torej kamera v živo prikazuje ostren objekt in zamegljeno ozadje. Funkcija je zanimiva tudi pri samoportretih, saj lahko tako zajamemo precej dobro lastno sliko.

Obe kamere zmoreta posneti tudi video v ločljivosti 1080p, vendar pri tem predlagam, da si omislite kakšno oporo, saj je opazna odsotnost stabilizacije slike.

Pri kameri seveda ne manjkajo standardne Samsungove zabavne zadeve, kot so sličice, nalepke, ipd.

Piškotek Oreo

Na Galaxyu A6+ je nameščena zadnja različica Androida Oreo 8.0, z aprilskimi varnostnimi popravki. Seveda je Samsung tudi tu dodal svojo preobleko, le-ta je različice 9.0, moram pa priznati, da sedaj postala dokaj preprosta za uporabo in niti ne razmišljam, da bi jo zamenjal za čisto androidno. Moti me le dejstvo, da želi Samsung še vedno konkurirati Googlu z nekaterimi lastnimi aplikacijami (recimo za internet), a načeloma to ni tak problem, saj preprosto nastavimo želeno privzeto opcijo.

A6+ omogoča tudi deljenje zaslona na več aplikacij. Tako lahko recimo na zgornjem delu gledate video, na spodnjem delu pa odgovarjate na sporočila. Samsung je vgradil tudi svojo pomočnico Bixby, omogočen pa je tudi always-on zaslon.

V mobilnik so poleg odklepanja s prstnim odtisom, kodo ali vzorcem sedaj dodali še odklepanje s prepoznavo obraza. S tem med testom nisem naletel na resnejše težave, je pa res, da v slabših pogojih mobilnik včasih potrebuje dlje časa, da se odklene. Če mu to ne uspe, pa imate seveda še vedno opcijo odklepa z vsemi ostalimi zgoraj naštetimi opcijami.

>> Več o operacijskem sistemu Android


Galaxy A6+ ima tudi certifikat Dolby Atmos, žal pa deluje le preko priključenih slušalk ali pa modrozobega dodatka. Pričakovano, glede na to, da je vgrajen le en zvočnik, pa čeprav je le-ta dovolj glasen.

Za povezovanje ni ovir

Samsung Galaxy A6+ omogoča pravzaprav vse, kar uporabnik potrebuje, da se poveže ali v splet ali pa z drugimi napravami. Tako ima vgrajen LTE, WiFi, Bluetooth, GPS, celo NFC in FM radio najdemo, ki je zadnje čase bolj kot ne odsoten. Ker ima radio, ima tudi priključek za slušalke, žal pa nima priključka USB-C, pač pa le starejšega micro USB.

Testni mobilnik je imel opcijo uporabe dveh kartic SIM, tako da je idealen za uporabnika z več številkami. Za razliko od drugih proizvajalcev lahko tu uporabljate obe kartici SIM in razširitveno micro SD skupaj (mobilnik nima hibridnega mesta). Pri tem gre na roko tudi baterija, ki ima kapaciteto kar 3500 mAh, kar je povsem enako kot njihov paradni konj Galaxy S9+. Žal mobilnik nima brezžičnega polnjenja, ima pa zanimivo vgrajeno podporo za ANT+, kar pomeni, da lahko z njim sparite kar nekaj športnih dodatkov. Vseeno pa uporabe v vodnih športih ne priporočam, saj mobilnik ni vodotesen.

Prodajalec/Uvoznik:
Janus Trade d.o.o.
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki