marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
štirijedrni 2,3 GHz Krait 400 (LTE) / štirijedrni 1,9 GHz Cortex-A15 in štirijedrni 1,3 GHz Cortex-A7 (brez LTE))
Pomnilnik RAM:
3GB
Zaslon:
barvni Super AMOLED, kapacitiven, občutljiv na dotik, 2560 x 1600 pik, 16M barv, velikost 10,5 ali 8,4 palca
Operacijski sistem:
Android OS
Priklop:
micro USB
Teža in dimenzije:
247,3 x 177,3 x 6,6 mm, 467g (10,5 LTE) / 212,8 x 125,6 x 6,6 mm, 298 g (8,4 LTE)
Baterija:
7900 maH (10,5) / 4900 mAh (8,4)
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Samsung

Z edinstvenim zaslonom

Samsung Galaxy Tab S 


Samsung Galaxy Tab S

14.06.2014
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je napovedal prihod Galaxy Tab S, njihovega najtanjšega in najlažjega tabličnega računalnika doslej. Za najnaprednejšim zaslonom Super AMOLED se skriva poln paket vrhunskih vsebin, ki nudijo neprekosljivo zabavno izkušnjo. Galaxy Tab S se ponaša z dovršeno elegantnim in izjemno praktičnim ohišjem, njegova zmogljivost pa omogoča pravi užitek v večopravilnosti.
»Tablični računalniki so postajajo vse bolj priljubljeni za gledanje in urejanje vsebin, zato je kakovost zaslona ključnega pomena,« je pojasnil J. K. Shin, generalni direktor sektorja za IT in mobilne naprave pri družbi Samsung Electronics. »Samsungov Galaxy Tab S postavlja popolnoma nov mejnik zmogljivosti tabličnih računalnikov, ki prekaša vse dosedanje. Uporabniki bodo uživali v zabavnih vsebinah na zaslonu z neprekosljivim prikazom barv, ki počiva v elegantno tankem in izjemno prenosljivem ohišju.«

Živopisne barve na najboljšem mobilnem zaslonu – Super AMOLED
Galaxy Tab S je utelešenje naslednjega evolucijskega koraka v tehnologiji mobilnih zaslonov. Ponaša se s širšo paleto bogatih in jasnih barv, ki se še bolj približajo resničnim. Najnaprednejši zaslon na tržišču WQXGA (2560x1600, 16:10) Super AMOLED zadovolji več kot 90 odstotkom potreb po pokritosti spektra Adobe RGB in prikaže raznolikost barv kot noben drug, zaradi kontrastnega razmerja 100.000:1 pa ima slika večjo globino in je bolj realistična, saj so črni odtenki temnejši, beli pa svetlejši.

Poleg vrhunskih strojnih lastnosti je Galaxy Tab S opremljen tudi z dodatnimi funkcijami, ki nadgrajujejo njegovo tehnično izvrstnost. Adaptive Display zagotavlja najboljšo optično izkušnjo v vseh pogojih, saj prilagodi nasičenost barv, kontrast in ostrino slike glede na zunanje razmere. Uporabniki Galaxy Tab S bodo lahko gledali vsebine tudi v močni sončni svetlobi, saj to omogoča napredna tehnologija za spremljanje vsebin na prostem. Profesionalne prednastavitve AMOLED Cinema in AMOLED Photo omogočajo uporabnikom, da ročno prilagodijo nastavitve zaslona za optimalno uživanje v videoposnetkih in fotografijah.

Tehnologija Super AMOLED ne potrebuje osvetlitve od zadaj, zato Galaxy Tab S porabi manj energije od primerljivih zaslonov LCD, posledično je zaradi tega lahko tudi lažji. Oba modela merita v debelino le 6,6 mm in tehtata zgolj 465 g (10,5-palčni) in 294 g (8,4-palčni)*, zato sta lahka in zelo prenosljiva. Daljša življenjska doba baterije in način varčevanja porabe Ultra-Power Saving Mode bosta uporabnikom Galaxy Tab S omogočila več ur brezskrbne zabave, ne da bi morali misliti na ponovno polnjenje.

Ekosistem ekskluzivnih vsebin

Galaxy Tab S je namenjen zabavi in je kot tak opremljen s številnimi vsebinami, med katerimi so:
• »Kick«, nova nogometna aplikacija, ki Evropejcem obeta izjemno izkušnjo najpriljubljenejše igre na svetu. Ponuja poglobljene in vizualno privlačne športne informacije v realnem času, med samo tekmo, zato bo popoln nogometni spremljevalec za vse ljubitelje športa, ki si želijo podrobnih informacij pred in med tekmo ter po njej.
• Samsungova storitev Papergarden, ki bo omogočala ogled široke palete priljubljenih digitalnih revij v živahnih in realističnih barvah. Ta storitev bo prvič zaživela na Galaxy Tab S, ki je optimiziran za gledanje digitalnih interaktivnih revij.

Stilsko oblikovano ohišje in izvrstni dodatki

Ohišje Galaxy Tab S je oblikovano z okusom, zato je tablični računalnik videti sodoben in eleganten. K temu spada tudi izbor modnih in praktičnih etuijev. Etuiji Book Cover imajo možnost nastavitve treh kotov gledanja tabličnega računalnika za optimalno udobje ob spremljanju videoposnetkov, branju knjig ali pisanju. Kdor želi enako mero zaščite, kot jo nudi Book Cover, a tanjši etui, je tu na voljo Simple Cover. Bluetooth Keyboard je nova, ergonomsko oblikovana ultra tanka tipkovnica, ki je zasnovana prav za Galaxy Tab S. Tipkovnico pripnemo na Tab S z zaponko, kar nudi večjo varnost pred poškodbami naprav.

Galaxy Experience – bogate funkcije za resnično večopravilnost

Galaxy Tab S ima neprekosljivo izbiro izboljšanih funkcij za večjo produktivnost in varnost, ki omogočajo uporabnikom, da na preprost način opravljajo več stvari hkrati. Uporabniki lahko doma sprejemajo in opravljajo klice neposredno s telefona na Galaxy Tab S s pomočjo funkcije Call Forwarding in povezave SideSync 3.0, ne glede na to, kje se nahaja njihov telefon. Galaxy Tab S omogoča resnično večopravilnost, saj lahko hkrati brskamo po spletu, gledamo videoposnetke, delimo vsebine in opravljamo telefonske klice, ne da bi za to morali zapreti katero od aplikacij. S funkcijo Quick Connect Galaxy Tab S hitro najde naprave v bližini in se z njimi poveže za lažje deljenje vsebin. Vse te funkcije so na voljo tako na modelu s povezavo Wi-Fi kot LTE.

Med drugimi uporabnimi funkcijami so Multi User Mode, s katerim uporabniki ustvarijo lasten optimiziran profil, Fingerprint Scanner za varen in priročen dostop do vsebin ter Kids’ Mode, ki je posebej ustvarjen vmesnik za dostop do otroku prijaznih aplikacij.

Samsung Galaxy Tab S bo naprodaj z različnimi možnostmi povezljivosti: Wi-Fi ali Wi-Fi in LTE. Velikost pomnilnika bo 16 GB ali 32 GB z režo za kartico MicroSD (do 128 GB). Kupci bodo imeli na izbiro model z 10,5-palčnim (26,6 cm) in 8,4-palčnim (21,3 cm) zaslonom, barvna odtenka na voljo pa bosta bronasti (Titanium Bronze) in beli (Dazzling White). Galaxy Tab S bo naprodaj od konca julija 2014.fotografije
komentarji