marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
Štirijerdni 1.4 GHz
Pomnilnik RAM:
2GB
Zaslon:
PLS TFT kapacitivni občutljiv na dotik, 16 M barv, 800 x 1280 pik, 10,1''
Operacijski sistem:
Android OS
Teža in dimenzije:
600 g, 262 x 180 x 8,9 mm
Baterija:
Li-Ion, 7000 mAh
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Samsung

Cilja na kreativnost uporabnikov

Samsung Galaxy Note 10.1 (2012) 


Samsung Galaxy Note 10.1 (2012)

07.08.2012
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung predstavlja GALAXY Note 10.1, napravo, ki je hibrid med pametnim mobilnim telefonom in tablico. Novi predstavnik družine Note prinaša še funkcionalnost in natančnost pisala in papirja, saj velik 10,1-palčni zaslon ponuja neomejene možnosti izražanja uporabnikove kreativnosti.
Tako lahko novi Note, ki ga odlikuje izjemna uporabniška izkušnja, uporabljamo tudi v poslovne namene, za igro ali izobraževanje, saj ima vgrajen štirijedrni procesor (1,4 GHz) in 2 GB pomnilnika.

GALAXY Note 10.1 je bil zasnovan z namenom poenostavitve zajema in dostopa do informacij ter zagotavljanja uporabne večopravilnosti, s čimer še poenostavi in pohitri delo uporabnikov. Naprava tako uporabnikom prek intuititvnega uporabniškega vmesnika pomaga k lažjemu izražanju idej in učinkovitemu delu.

“GALAXY Note 10.1 je dodaten dokaz Samsungove predanosti izdelavi izdelkov, ki ponujajo popolno mobilno izkušnjo skupaj s personalizacijo vsebin in omogočajo izražanje kreativnosti uporabnika. Zgodovina nas uči, da sta takojšnja izdelava zapiskov in beležk nekaj najbolj osebnega in naravnega v naravi ljudi, ki želijo biti produktivni in kreativni. Z našo napredno tehnologijo in funkcijami, ki jih uporabnikom ponuja GALAXY Note 10.1, uporabnikom v roke dajemo možnost kreiranja in prilagoditve komunikacij ter drugih nalog,” je povedal JK Shin, predsednik in vodja oddelka informacijskih tehnologij in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics.

Samsung GALAXY Note 10.1 vključuje vrsto inovativnih funkcij in rešitev, kot so večopravilnost aplikacij, ki sočasno delujejo na zaslonu (ena ob drugi). Edinstveno pero Samsung S Pen v kombinaciji z več prednastavljenimi možnostmi in predlogami v aplikaciji S Note in drugih uporabnih orodjih (kot sta Shape Match in Formula Match) ponuja vrsto možnosti izražanja uporabnika. Storitev Learning Hub ponuja dostop do izobraževalnih vsebin in aplikacij, trenutno pa je na voljo v Koreji, Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, Španiji, Italiji ter na Kitajskem in v Singapurju, postopoma pa bo dosegljiva tudi na drugih trgih. Kreativno navdahnjenim uporabnikom je na voljo na kožo pisana aplikacija Adobe® Photoshop® Touch.

Prava večopravilnost in podpora večim zaslonom
S funkcijo Multiscreen, ki jo premore novi GALAXY Note 10.1, lahko uporabniki enostavno uporabljajo dve različni aplikaciji hkrati, eno ob drugi. Uporabniki tako lahko deskajo po spletu, si ogledujejo video posnetke ali poženejo drugo aplikacijo med zapisovanjem ali skiciranjem idej prek pisala S Pen na drugem delu zaslona. Dodatno lahko uporabniki enostavno zajamejo in obdelajo fotografije ter jih pripnejo svojim zaznamkom ali beležkam ter tako še nadgradijo lastno kreativnost ali produktivnost. Funkcija Multiscreen tako omogoča uporabnikom, da so hkrati produktivni ali kreativni tudi med samim spremljanjem multimedijskih vsebin. GALAXY Note 10.1 tako prinaša povsem novo uporabniško izkušnjo, ki še nadgrajuje delo ali zabavo z novo napravo.

S Pen in S Note za personalizirano in organizirano delo z zapiski in beležkami
Opremljen z naprednim in vsega 6,5 mm debelim pisalom S Pen, GALAXY Note 10.1 ponuja optimizirano kreiranje in vnos vsebin. Uporabnik lahko vse vsebine hkrati tudi personalizira na kar najbolj intuitiven in naraven način. Občutek pri delu s pisalom S Pen je prilagojen funkcionalnosti in ponuja optimalno izkušnjo na 10,1-palčnem zaslonu, občutljivem na dotik. S Pen je vgrajen v samo napravo in ko ga uporabnik odstrani iz ležišča, se samodejno zaženejo posebej zanj prilagojene aplikacije, vključno z S Note, S Planner, Crayon physics, Adobe® Photoshop® Touch ter Polaris Office.

Uporabniki lahko tudi prilagodijo seznam priljubljenih aplikacij, ki naj se zaženejo ob uporabi peresa. Na primer: S Note se lahko zažene takoj, ko uporabnik izvleče S Pen iz naprave. Uporabniki lahko tudi dvakrat pritisnejo na zaslon ter gumb na pisalu S Pen za hitrejši dostop do S Note, ki je sicer namenska aplikacija in ima kot taka lastno bližnjico. Ikono z bližnjico do aplikacije lahko uporabniki po svoji presoji prestavijo na katerikoli del zaslona, zato nikoli ne omejuje ali ovira njihovega dela ali zabave.

S Note je edinstveno orodje, ki uporabnikom daje možnost kombiniranja zapiskov in risb z drugimi digitalnimi vsebinami in že pripravljenimi predlogami. Funkciji Shape Match in Formula Match pomagata popravljati in digitalizirati geometrične oblike ter reševati numerične formule, ki jih uporabnik prek peresa S Pen ročno vnaša v napravo. Aplikacija S Note ima integriran tudi dostop do spletnih iskalnikov, zato lahko uporabniki hitro poiščejo več informacij o vsebini ter jo tudi enostavno dodajo svojim beležkam (s pomočjo funkcije povleci in spusti) brez potrebe po preklapljanju prikaza vsebin na zaslonu. Na GALAXY Note 10.1 je ekskluzivno prednaložena še aplikacija Adobe® Photoshop® Touch, ki uporabnikom omogoča profesionalno in hkrati enostavno obdelavo fotografij z natančnostjo pisala S Pen.

Aktivna izobraževalna izkušnja
GALAXY Note 10.1 je idealen pripomoček za učenje, saj uporabnikom omogoča, da zapiske in beležke med predavanji vnašajo neposredno v elektronsko različico delovnega zvezka (eTextbook), obenem pa hkrati raziskujejo vsebine na spletu. Storitev Samsung Learning Hub je optimizirana prav za GALAXY Note 10.1 in uporabnikom omogoča dostop do bogatih multimedijskih izobraževalnih vsebin za uporabnike vseh starosti. Med vsebinami najdemo tematske delovne zvezke, video predavanja, interaktivno poučevanje in veliko drugih vsebin, ki jih lahko uporabniki delijo tudi z drugimi Samsungovimi napravami. Learning Hub vsebuje tudi sistem upravljanja izobraževanja, ki ponuja urnik in orodja za spremljanje učenja, zato se lahko uporabniki različnih starostnih skupin izobražujejo vsak s svojim tempom.

Izobraževalna storitev je že na voljo v Koreji, Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, Španiji, Italiji ter na Kitajskem in v Singapurju, postopoma pa bo dosegljiva tudi na drugih trgih. Do konca letošnjega leta v Samsungu načrtujejo, da bo istoimensko aplikacijo prek spletne trgovine Samsung Apps možno namestiti na naprave v več kot 20 državah sveta.

Izjemne zmogljivosti
Samsung GALAXY Note 10.1 vsebuje napredno strojno opremo, ki mu zagotavlja izjemne zmogljivosti. Vgrajen procesor ima štiri jedra in deluje s frekvenco 1,4 GHz, naprava pa ima vgrajena 2 GB pomnilnika. Vse to zagotavlja tekočo večopravilnost, delo z visokoločljivo grafiko in izjemno hitrost delovanja aplikacij brez obotavljanja. Naprava je opremljena še z dvema kamerama - tista na hrbtnem delu je ločljivosti 5 megapikslov, medtem ko kamera, nameščena na zaslonski strani, zajema posnetke z ločljivostjo 1,9 megapiksla.

Samsung je v GALAXY Note 10.1 vgradil številne druge funkcije, ki uporabnikom pomagajo pri delu ali zabavi. Funkcija Smart Stay sledi uporabnikovim očem in zagotavlja, da je zaslon vedno prižgan, ko uporabnik gleda nanj. Naloga funkcije Pop Up Play pa je v tem, da uporabniku omogoča ogled video posnetkov kjerkoli na zaslonu ob sočasnem poganjanju drugih aplikacij in nalog. Funkcija AllShare® Play skrbi za deljenje vsebin in povezovanje GALAXY Note 10.1 s Samsungovimi televizorji, tablicami, prenosniki in drugimi napravami iz sveta zabavne elektronike, ki so povezane v skupno omrežje. AllShare Group Cast omogoča deljenje vsebin in sodelovanje ter urejanje dokumentov, predstavitev in fotografij več uporabnikom.

GALAXY Note 10.1 je na voljo v treh različicah, ki se razlikujejo glede na zmožnosti povezovanja v različna omrežja. Tako bo na voljo v različici, ki podpira le brezžična omrežja (WiFi) in različici, ki podpira brezžična in mobilna omrežja 3G (WiFi in 3G HSPA Plus). Pozneje bo na voljo tudi različica naprave, ki bo poleg brezžičnih podpirala tudi mobilna omrežja po standardu LTE (WiFi in LTE).

Na večjih svetovnih tržiščih, kot so Koreja, Nemčija, ZDA ter Velika Britanija, je GALAXY Note 10.1 že na voljo, na drugih svetovnih trgih pa naj bi se prodaja prav tako pričela še v avgustu.

fotografije
komentarji