marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
Intel Core i5
Pomnilnik RAM:
3GB
Zaslon:
barvni TFT, kapacitiven, občutljiv na dotik, 3200 x 1800 pik, 16 M barv
Operacijski sistem:
Windows 8
Priklop:
micro USB, microSD
Teža in dimenzije:
1,29 kg, 327 x 217,8 x 13,9 mm
Baterija:
do 9 ur delovanja

zunanja povezavaTehnična specifikacija na strani proizvajalca
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Samsung

Windows ali Android?

Samsung ATIV Q 


Samsung ATIV Q

26.06.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd, je predstavil nov tablični računalnik, s katerim bo uporabnikom nudil več možnosti za ustvarjanje, uporabo in deljenje vsebin kot kdaj prej. ATIV Q poganja operacijski sistem Windows 8 in ima več novih, inovativnih lastnosti, ki ga ločijo od drugih tabličnih računalnikov na trgu, ter sposobnost uporabe Android aplikacij.
»Hiter življenjski tempo zahteva priročne naprave, prav takšen pa je naš konvertibilen tablični računalnik, ki uporabnikom prinaša raznovrstnost, prenosljivost in prilagodljivost,« je povedal D. J. Lee, predsednik prodaje in marketinga v IT in mobilnih komunikacijah pri Samsung Electronics. »Ta naprava je rezultat teženj po inovativnejših izdelkih za naše uporabnike, ki bodo lahko sedaj veliko svobodnejši pri svojem delu bodisi v pisarni, doma ali na poti.«

ATIV Q je resnično konvertibilna naprava, pri kateri lahko spreminjamo načine uporabe in uživamo v okolju Windows in Android. ATIV Q daje uporabnikom več fleksibilnosti za uporabo naprave v vseh situacijah ali okoljih. ATIV Q se je razvijal skupaj s spreminjajočim se življenjskim slogom uporabnikov, s tem, da ga imajo ti možnost uporabljati kot bodisi notesnik ali tablični računalnik, pa jim lahko znatno olajša delo in življenje.

• Uživajte v Android aplikacijah v okolju Windows: ATIV Q z operacijskima sistemoma Windows 8 in Android (Jellybean 4.1.) uporabnikom omogoča najboljše iz obeh svetov v eni napravi. Je neposreden odgovor na pritožbe uporabnikov sistema Windows, da ne morejo dostopiti do vseh Androidnih aplikacij. Od sedaj bodo do njih lahko dostopili s storitvijo Google Play, prenašali datoteke ter delili mape in datoteke med napravami s sistemoma Windows 8 in Android.

• Raznovrstnost za vse potrebe: ATIV Q ima inovativen sistem priklopa, s katerim lahko tablični računalnik namestimo v štiri različne načine uporabe. Če zaslon položimo na tipkovnico, dobimo tablični računalnik. Ko zaslon dvignemo pokonci, deluje kot prenosni računalnik. Zaslon lahko tudi zasukamo, da pokažemo njegovo vsebino nekomu, ki sedi nasproti nas. Če pa zaslon zasukamo za 180 stopinj, da stoji samostojno, lahko na njem gledamo filme. Zasnova štiri-v-enem bo zlahka zadovoljila potrebam slehernega uporabnika. ATIV Q je tudi izjemno tanek in lahek za večjo prenosljivost, saj je debel le 13,9 mm, tehta pa pičlih 1,29 kg.

• Najboljša optična izkušnja: ATIV Q je opremljen z zaslonom QHD+ z najvišjo ločljivostjo na svetu (3200 x 1800). Vrhunski 13,3-palčni zaslon na dotik nudi 2,8-krat višjo gostoto pik (275 ppi) od zaslonov s polno visoko ločljivostjo. Obenem je zasnovan tako, da je gledanje vsebine na zaslonu nemoteno tudi v presvetljenem okolju.

ATIV Q je opremljen s funkcijo S Pen, s katero lahko uporabniki delajo zapiske, kar bo spodbudilo njihovo večjo ustvarjalnost.

Na ATIV Q je nameščena funkcija SideSync. Z njo lahko uporabniki preprosto preklapljajo med delom na svojem osebnem računalniku in Samsungovem pametnem telefonu s sistemom Android. S funkcijo SideSync postaneta računalnik in mobilna naprava eno. Na sporočilo na telefonu preprosto odgovorite s pomočjo računalniške tipkovnice; na večjem zaslonu si oglejte zemljevide, dokumente, fotografije in videoposnetke ali pa z računalnikom ATIV napolnite telefon in naredite varnostno kopijo podatkov. S SideSync uporabniki opravijo več in izkusijo manj motečih prekinitev delovnega procesa ali domače zabave.

Bistvo pripomočkov je, da nam prihranijo dragoceni čas in lajšajo vsakdanja opravila, Samsungovi računalniki ATIV pa počnejo prav to. Samsung z raznovrstnostjo svojih izdelkov še naprej lajša in bogati naše delo in življenje.

fotografije
komentarji