marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
6th Gen Intel® Core m, dvojedrni, do 3,1GHz
Pomnilnik RAM:
4GB
Zaslon:
barvni IPS TFT LCD, ločljivost 2160 x 1440 pik, velikost 12 palcev
Operacijski sistem:
Windows 10
Priklop:
micro USB tip C
Teža in dimenzije:
640 g, 278,8 x 194,1 x 6,9 mm
Baterija:
33.7Wh (4430mAh@7.6V)
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Huawei

Vrhunsko orodje za mobilno produktivnost

Huawei MateBook 


Huawei MateBook

22.02.2016
Objavil: Dare Gliha

Huawei je na sejmu Mobile World Congress 2016 predstavil HUAWEI MateBook, prenosni računalnik '2-v-1', ki je oblikovan v skladu z rastočimi potrebami današnjih modernih poslovnih uporabnikov. MateBook gradi na Huaweijevem uspešnem razvoju dovršenih in zmogljivih mobilnih potrošniških naprav visokega razreda.
Je orodje za mobilno produktivnost, ki brezšivno združuje prenosljivost, visoko učinkovitost, delo in razvedrilo. Huawei odgovarja na povpraševanje po prenosnih in modnih pametnih napravah, ki uporabnikom omogočajo, da ostanejo povezani v vsakem okolju. Zasnovan je kot celovita rešitev za uporabnike, ki uživajo v prilagodljivosti konvertibilne naprave. MateBook je vrhunski izdelek, ki nudi popolno ravnotežje mobilnosti, produktivnosti in dizajna.

„S to prelomno napravo Huawei dokazuje, da je vodilni v industriji, kar se tiče dizajna in proizvodnje. Tako je nastala čudovito izdelana vrhunska naprava, ki na novo definira 'Novi Poslovni Stil' – povezavo med vsemi napravami v skoraj vseh pogojih,“ je dejal Richard Yu, generalni direktor Huawei Consumer Business Group. „Huawei je svoje obširne izkušnje in odličnost na področju ustvarjanja vrhunskih mobilnih izdelkov uspešno usmeril v potrebe modernega poslovnega okolja ter predstavil zelo učinkovito napravo, ki brezšivno združuje funkcije za delo in razvedrilo.

Huawei s MateBookom nadaljuje svojo strategijo povezovanja z najbolj inovativnimi vodilnimi na tržišču. Naprava ima procesor 6. generacije Intel® Core™ M-serije, ki ustreza najstrožjim poslovnim opravilom, je ličen, tanek in lahek ter brez ventilatorja.

„Huawei zmogljivi novi MateBook na tržišče pošilja v razburljivem času,“ je dejal B. Skaugen, višji podpredsednik in generalni direktor Intelovega Client Computing Group. „Z vključitvijo procesorja Intel Core™ M Huawei dostavlja vrhunsko izkušnjo naprave '2-v-1', ki ponuja odlično kombinacijo prenosljivosti ter neokrnjene produktivnosti računalnika. Navdušeni smo, da naše partnerstvo s Huawei širimo na to rastoče tržišče.“

MateBook je zgrajen za delovanje na sistemu Windows 10, s čimer prinaša legendarna orodja za produktivnost in funkcije, ki jih ponuja Microsoft Corp., vključno z najnovejšim brskalnikom Microsoft Edge ter digitalnim osebnim pomočnikom Cortano.

„Naše sodelovanje s Huaweijem potrošnikom ponuja nov način doživetja Windows 10 na čudovito oblikovani napravi,“ je dejal Peter Han, podpredsednik Worldwide OEM Marketing pri Microsoftu. „Huawei razume, kakšne interakcije z napravami si želijo potrošniki in na področje prinaša svežo perspektivo. Naš odnos s Huaweijem je odličen primer rastočega ekosistema vrhunskih prenosnih naprav s sistemom Windows 10.“

Ultra vitek – edinstvena naprava z inovativnim dizajnom

MateBook združuje prenosljivost pametnega telefona s produktivnostjo prenosnika in je bil zasnovan za preprostost uporabe. Ima minimalno število okrasja in vitek videz ter je zgrajen iz kvalitetne kovine, ki je prefinjena in elegantna. Trpežen okvir skrbi za zaščito in je narejen za prenašanje obremenitev življenja v gibanju, zaradi njegovega vitkega profila in ultra-nizke teže pa ga je moč vzeti s seboj kamorkoli.

Ovitek za tipkovnico, tipkovnica in sledilna ploščica – združitev mode in uporabnosti
Ovitek za tipkovnico je narejen iz okolju prijaznega mehkega eko usnja, kar je popolna izbira za združitev stila z uporabnostjo. Trpežnost ovitka zagotavlja tudi idealno stopnjo zaščite. Tipkovnica vsebuje ergonomske vzmeti in 'chiclet' dizajn z večjo površino tipk za kar najmanjše število napak pri tipkanju. Vgrajena sledilna ploščica ima tehnologijo 'multi-touch', ki omogoča natančne in gladke gibe prstov ter združuje udobje z uporabnostjo.

Življenjske barve – živahna izkušnja, ki potegne vase

MateBookov 12-palčni zaslon multi-touch IPS dopolnjuje ultra-ozek okvir, ki omogoča, da zaslon predstavlja 84% celotne površine. Zaslon ima ločljivost 2160×1440 in kot gledanja 160°, da se je brez težav moč potopiti v vsebino. Barvni razpon dosega občudovanja vrednih 85 odstotkov in je sposoben prikazovanja življenjskih barv. MateBook bo na voljo v dveh barvah: šampanjsko zlati in vesoljsko srebrni.

Dolgotrajna baterija – narejen za prenosljivost

Da bi MateBook kar najbolje služil kot prenosna naprava, sta bila tekom načrtovanja dolgoživost baterije in zmogljivost na vrhu seznama. 33,7 Wh litijeva baterija visoke gostote zagotavlja dovolj moči za devet ur dela, devet ur nepretrganega brskanja po internetu in 29 ur predvajanja glasbe. Naprava ima tudi Huaweijevo ekskluzivno varčevalno tehnologijo, ki bo izpolnjevala potrebe poslovnih uporabnikov. MateBookova baterija se do konca napolni v pičlih dveh urah in pol. V časovni stiski pa zmore 60 odstotkov napolniti v eni sami uri.

Učinkovitost in poskočnost – zgrajen za produktivnost

MateBook teče na sistemu Windows 10 in ga poganja procesor Intel® Core™ M šeste generacije. Tako je visoka procesorska moč skupaj z nepogrešljivimi orodji za poslovno rabo, vključno z Microsoft Office, vedno na dosegu prstov uporabnika. Naprava ponuja do 8GB LP DDR3-delovnega pomnilnika in trdi disk SSD prostornine do 512GB. Edinstven postopek zlaganja strojne opreme pa omogoča dizajn brez ventilatorjev, tako da MateBook deluje povsem brez hrupa.

MatePen – več kot le pisalo

Kadar bo zadostovala le ročno napisana zabeležka, je tu na voljo pisalo MatePen. Ponuja 2.048 nivojev občutljivosti za popolno zajemanje različnih pisalnih navad uporabnikov brez zamika. Za napredno poslovno rabo pa MatePen podpira grafične in matematične funkcije in ga je moč uporabiti tudi kot laserski kazalec za predstavitve.

Prvič na svetu odklepanje z enim samim dotikom – nič več tradicionalnega odklepanja
MateBook s čitalcem prstnih odtisov s podporo za 360-stopinjsko identifikacijo z manj napakami pri preverjanju ponuja varnost, a hkrati omogoča urno dostopnost. Za odklep MateBookovega zaslona zadostuje en sam dotik – tu pa je še najhitrejše prepoznavanje prstnih odtisov v industriji.

Najboljša povezljivost – pravo udobje

Nadalje MateBook vsebuje mobilno Wi-Fi vročo točko, s pomočjo katere uporabniki ostanejo povezani tudi ko tradicionalna spletna povezava ni na voljo. Ostale funkcije, ki zagotavljajo nemoteno in učinkovito mobilno izkušnjo, pa vključujejo nemoten prenos podatkov, ki dopušča enostavno vlečenje dokumentov na in s pametnih telefonov s sistemom Android.

MateBook bo na voljo v naslednjih mesecih v Aziji, Evropi in Severni in sicer v dveh elegantnih barvnih različicah, šampanjsko zlati in vesoljsko srebrni.

fotografije
komentarji