marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
štirijedrni 1,2 GHz Cortex-A7
Zaslon:
barvni LCD, kapacitiven, občutljiv na dotik, 800 x 1280 pik, velikost 8,0 palca
Operacijski sistem:
Android OS
Priklop:
micro USB
Teža in dimenzije:
393 g, 213,1 x 126,2 x 9,7 mm
Baterija:
Li-Ion, kapaciteta 4450 mA
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Samsung

Vzdržljiv tablični računalnik za poslovno rabo

Samsung Galaxy Tab Active 


Samsung Galaxy Tab Active

06.09.2014
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je predstavil Galaxy Tab Active, prvi Samsungov tablični računalnik, izdelan posebej za poslovne uporabnike. Nastal je na podlagi bogatih izkušenj na področju inovativne tehnologije in poznavanja potrošniških potreb. Galaxy Tab Active je robusten, vzdržljiv, a lahko prenosljiv tablični računalnik. Je odgovor na vse večje potrebe poslovnih uporabnikov po zmogljivih mobilnih napravah.
»Samsung razume, kaj današnji poslovneži potrebujejo, da dosežejo večjo rast poslovanja,« je povedal J. K. Shin, generalni direktor IT in mobilnih komunikacij pri družbi Samsung. »Kot vodilno podjetje na področju mobilne tehnologije, ki mu zaupajo milijoni ljudi, smo namensko ustvarili vrhunsko napravo za poklicno rabo, pri kateri smo uporabili tehnološke inovacije, ki jim ni para.«

Galaxy Tab Active je ukrojen po željah in potrebah uporabnikov. Da bi ugotovili, katere so te potrebe, so pri Samsungu najeli več svetovalnih skupin. Te so s podjetji iz skupine Fortune 500 izvedle več delavnic, v katerih so sodelovala najuspešnejša podjetja na področju maloprodaje, logistike in transporta. S pridobljenimi povratnimi informacijami in rezultati lastnih tržnih raziskav je Samsung nato ustvaril Galaxy Tab Active. Ta je s tem postal prvi tablični računalnik na tržišču, ki so ga pomagali razviti poslovni uporabniki, katerim je tudi namenjen.

Večja učinkovitost brez omejitev
Galaxy Tab Active je popolna naprava za poslovne uporabnike, saj temelji na zmogljivosti, zdržljivosti in varnosti. Z njim lahko poslovneži brez omejitev delajo tako v pisarni kot na poti. Ima možnost vseh vrst povezav ter menjalno baterijo, zato uporabnika ne bo nikoli pustil na cedilu. Ohišje je tanko in lahko, a robustno, zato je primerno za različna delovna okolja.

Nekaj lastnosti tabličnega računalnika Galaxy Tab Active, ki pričajo o njegovi zdržljivosti in zmogljivosti:

• Z uporabo zaščitnega etuija je ohišje odporno proti udarcem in prenese padec z 1,2 m, prav tako pa ima Tab Active tudi certifikat IP67 za zaščito proti vlagi in prahu. To je dobra novica za poslovneže, ki delajo na terenu, saj so mobilne naprave pogosto izpostavljene neprizanesljivim vremenskim pogojem, občasno pa nam tudi padejo na tla. Vročina, prah, dež, mraz tako ne bodo več motili vašega poslovanja.
• Kamera s samodejnim ostrenjem in ločljivostjo 3,1 MP zlahka skenira črtne kode, kar je dragocena lastnost za vse, ki se ukvarjajo z logistiko in transportom, saj se s tem občutno poveča učinkovitost. Galaxy Tab Active se lahko poveže z nadzornim računalnikom in pošlje podatke neposredno odgovorni osebi za prejem in izdajo pošiljk.
• Samsungovo robustno pisalo C-Pen je zataknjeno na vrhu zaščitnega etuija Galaxy Tab Active. Pisalo bo koristen pripomoček za vse, ki pri delu uporabljajo zaščitne rokavice, kot so gradbeniki, saj odlično nadomešča dotik s prsti.
• Delavci, ki so pogosto na poti, potrebujejo zdržljivo baterijo, ki prenese večurno skoraj neprekinjeno rabo. Baterija v Galaxy Tab Active prenese 8—10 ur tovrstne rabe, ker pa je preprosto zamenljiva, lahko za nemoteno delo takoj uporabimo nadomestno baterijo. Vzmetni konektor za polnjenje preprečuje poškodbe s konektorjem micro-USB, obenem pa omogoča polnjenje več naprav hkrati, ko se vrnemo v pisarno.

Galaxy Tab Active je zaščiten s Samsungovim sistemom KNOX, ki je namenjen varnemu shranjevanju občutljivih podatkov na napravi. Zaradi lastnega varnostnega sistema ne potrebujemo zunanjih platform, ki bi prinesle dodatne stroške.

Samsung ob nakupu Galaxy Tab Active ponuja še Mobile Care Service, podaljšano jamstvo do treh let, ki pokriva poškodbe zaradi nezgodnih primerov. Ker pri Samsungu želijo, da bi uporabniki maksimalno izkoristili zmogljivosti novega tabličnega računalnika, pa jim je na voljo Smart Tutor Service, ki omogoča hiter, preprost in varen dostop do tehnične podpore, kjerkoli in kadarkoli.

Poslovni trg se spreminja in razvija hitreje kot kdajkoli. Samsungove nove tehnologije nastajajo na podlagi poznavanja potreb in želja potrošnikov, zato so njegove rešitve za vertikalno integracijo zelo preproste za uporabo. Samsung je v preteklosti uspešno pomagal številnim podjetjem pri izboljšanju poslovanja z dobro integracijo celotnega portfelja naprav, od mobilnih naprav in zaslonov do tiskalnikov.

Samsung Galaxy Tab Active bo na prodaj z dvema vrstama povezljivosti: Wi-Fi ali Wi-Fi in LTE, velikostjo pomnilnika 16 GB, ki je razširljiv s kartico MicroSD (do 64 GB), v kovinsko zeleni barvi (Titanium Green), priložena pa bosta še zaščitni etui in pisalo C-Pen.

fotografije
komentarji