marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
štirijedrni 2,3 GHz Krait 400 (LTE model) / štirijedrni 1,9 GHz Cortex-A15 + štirijedrni 1,3 GHz Cortex-A7
Pomnilnik RAM:
3GB
Zaslon:
barvni LCD, kapacitiven, občutljiv na dotik, 2560 x 1600 pik, 16 M barv
Operacijski sistem:
Android OS
Priklop:
micro USB
Teža in dimenzije:
535 g, 243,1 x 171,4 x 7,9 mm
Baterija:
Li-Ion, 8220 mAh
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Samsung

Edinstven prikaz, zmogljivost in prenosljivost

Samsung Galaxy Note 10.1 (2013) 


Samsung Galaxy Note 10.1 (2013)

05.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil Galaxy Note 10.1, različico 2014, ki na izviren način usklajuje zmogljivost ter izjemno sposobnost ustvarjanja in ogledovanja vsebin na eni tablični napravi. Opremljen je z WQXGA Super clear LCD zaslonom (ločljivosti 2560 x 1600), ki na 26 cm diagonale nudi prekrasno sliko, osemjedrnim procesorjem frekvence 1,9 GHz (samo v različici 3G/WiFi) ter 3 GB delovnega pomnilnika.
»Novi Galaxy Note 10.1 je najnaprednejši 10-palčni tablični računalnik na trgu, ki nudi vrhunsko preglednost vsebin in večopravilnostno sposobnost. Je najnovejši dokaz Samsungove predanosti ustvarjanju mobilnih naprav, ki sledijo spreminjajočim se potrebam današnjega uporabnika,« je povedal J. K. Shin, generalni direktor in predsednik IT & Mobile Division v družbi Samsung Electronics. »Galaxy Note 10.1 (verzija 2014) združuje mnoge funkcije, ki bodo presenetile uporabnike in jim olajšale vsakdanja opravila.«

Novi Galaxy Note 10.1 je nadgradnja ustvarjalnih rešitev, ki jih je prinesel prvotni Galaxy Note 10.1. Poleg večje zmogljivosti je naprava zdaj preoblikovana, tako da je ohišje tanjše, lažje in še bolj trendovsko od prejšnjega modela.

Odlična preglednost, izboljšana večopravilnost

Kristalno jasen zaslon novega modela ima trikrat večjo ločljivost od prvotnega Galaxy Note 10.1, zato je preglednost vsebin še lepša.

Uporabniška izkušnja je podobna branju revije, uporabniki pa na preprost način dostopijo do svojih priljubljenih virov, jih organizirajo in uživajo v brskanju po njih. Ne glede na to, ali gledamo videoposnetke, beremo elektronske revije in knjige, bo Galaxy Note 10.1 nalogo opravil vrhunsko. Nov dizajn s toplim, reliefnim hrbtiščem daje občutek resnične elegance in prefinjenosti.

Zaradi velikosti zaslona je lažja tudi večopravilnost. S storitvijo Multi Window lahko isti program odpremo v več oknih, z izboljšano funkcijo S Pen pa povlečemo in spustimo vsebino iz enega okna v drugo. Funkcija Pen Window omogoča, da na zaslonu s pisalom narišemo okno poljubne velikosti, v katerem se bo takoj odprl program, ki ga želimo zagnati, na primer YouTube ali računalo.

Izboljšani funkciji S Pen in S Note

Prenovljena funkcija S Pen na novem Galaxy Note 10.1 nam omogoča, da smo učinkovitejši in ustvarjalnejši v krajšem času. Na tabličnem računalniku so tudi izboljšane funkcije S Pen, ki jih najdemo na telefonu Galaxy Note 3, kot so Action Memo, Scrapbook, Screen Write in S Finder. V kombinaciji z večjim zaslonom nam te funkcije nudijo edinstvene možnosti za ustvarjalno izražanje na večji površini.

Z novo funkcijo Scrapbook lahko na preprost način s pisalom S Pen označimo vsebine, ki so nam zanimive, ter jih uredimo v posamezne albume »izrezkov«, s čimer ustvarimo arhiv zanimivih iztočnic za potrebe službenih diskusij, seznam oblačil, ki si jih želimo kupiti, projekt prenove doma ter mnoge druge zanimive in koristne sezname.

S Note je nadgrajen z bolj intuitivnim vmesnikom, ki ga je preprosto uporabljati. Z njim imamo dostop do zapiskov v beležki, s pisalom S Pen pa lahko delamo tudi ročne zapiske. Easy Chart je storitev, ki v trenutku spreminja na roko narisane grafe in podatkovne prikaze v bolj uradne tabele in ličnejše grafe.

Več zabave in ustvarjalnosti

Novi Galaxy Note 10.1. bo imel tudi številne partnerske vsebine, ki bodo dopolnjevale že tako bogato osnovno ponudbo zabavnih, ustvarjalnih in poslovnih vsebin. Aplikacije premium partnerjev ter brezplačna članstva in storitve bodo kupcem Galaxy Note 10.1 omogočile vse, kar potrebujejo v eni napravi. Med podarjenimi viri bodo Bloomberg Businessweek+, The New York Times, Autodesk Sketchbook za Galaxy za risanje in slikanje, prenovljena različica Twitterja ter mnogi drugi.

Poleg tega bo na Galaxy Note 10.1 (verzija 2014) tudi gradnik Samsung Apps, ki bo uporabnike pripeljal neposredno do Samsungovih vsebin, ki bodo koristne zanje. Gradnik bo nastavljen na začetnem zaslonu in bo vključeval posebno stran »Special Offer for GALAXY«, na kateri bodo edinstvene vsebine, vezane na posamezne države.

fotografije
komentarji