marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
osemjedrni A9: Mediatek MT8781V/CA Helio G99 (6nm) / A9+: Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G (6 nm)
Pomnilnik RAM:
4GB
Pomnilnik ROM:
64MB
Zaslon:
A9: TFT, 8,7", ločljivost 800 x 1340 pik / A9+: TFT, 90Hz, 11", 1200 x 1920 pik
Operacijski sistem:
Android OS
Priklop:
USB-C
Teža in dimenzije:
A9: 211 x 124,7 x 8 mm, 332 g / A9+: 257,1 x 168,7 x 6,9 mm, 480 g
Baterija:
A9: Li-Po 5100 mAh / A9+: Li-Po 7040 mAh

zunanja povezavaTehnična specifikacija na strani proizvajalca
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Samsung

Samsung Galaxy Tab A9 / A9+ 


Samsung Galaxy Tab A9 / A9+

23.10.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil novo serijo tabličnih računalnikov Galaxy Tab A9, ki zagotavljajo izjemne izkušnje Samsung Galaxy po odlični ceni. Serija, ki je na voljo v dveh velikostih, združuje poglobljen video in zvok s superhitro povezljivostjo ter podpira vsakodnevne potrebe po zabavi in produktivnosti v prenosnem paketu.
Galaxy Tab A9 in Galaxy Tab A9+ sta zgled povezanega ekosistema Galaxy, saj ponujata neprekinjeno izkušnjo na več napravah in inovativne načine za varno krmarjenje uporabnikov ter njihovih bližnjih po digitalnem področju.

"Prepričani smo, da si vsakdo zasluži priložnost, da izkusi najnovejše inovacije na področju tablične tehnologije," je dejal TM Roh, predsednik in vodja podjetja Mobile eXperience Business družbe Samsung Electronics. "Z najnovejšo serijo tabličnih računalnikov Galaxy Tab A vsem olajšujemo uživanje v odlični zabavi in produktivnem večopravilnem delu v celotnem ekosistemu Galaxy."

Zasnovani za čisti užitek pri gledanju
Galaxy Tab A9 in Galaxy A9+ ponujata največja zaslona med vsemi tabličnimi računalniki Galaxy A serije doslej, saj imata 22-centimetrski (8,7-palčni) oziroma 27,8-centimetrski (11-palčni zaslon) , ki uporabnike posrka v njihove najljubše filme, oddaje ali igre.

Uporabniki tabličnih računalnikov Galaxy Tab A9+ se lahko zaradi frekvence osveževanja 90 Hz potopijo v filmska doživetja, igrajo igre brez zakasnitve prikaza in uživajo v poglobljenem zvoku s štirimi zvočniki, ki jih poganja Dolby Atmos. S superhitro povezljivostjo 5G jim tudi na poti ni treba skrbeti za prekinjeno pretakanje. Galaxy Tab A9 ima dva zvočnika in povezljivost LTE. Oba modela imata elegantno obliko enotnega ohišja z zadnjim pokrovom z mehko teksturo, zaradi česar ju je enostavno uporabljati.

Neverjetna zmogljivost
Galaxy Tab A9 in Galaxy Tab A9+ zagotavljata izjemno zmogljivost in hitrost, kar uporabnikom omogoča, da naredijo več. Z največjim pomnilnikom in spominom, ki sta na voljo na tablicah serije Galaxy Tab A, je na voljo veliko prostora za shranjevanje dokumentov, virov navdiha in še več.

Tablica Galaxy Tab A9+ je zasnovana tako, da povečuje produktivnost in možnost učenja, saj s funkcijo Samsung DeX prinaša večopravilnost na ravni osebnega računalnika, večopravilno okno pa omogoča do tri razdeljene zaslone , da lahko čim bolj povečate zmožnost opravljanja več nalog naenkrat. Uporabniki tabličnih računalnikov serije Galaxy Tab A lahko zdaj snemajo svoj zaslon s programom Snemalnik zaslona (Screen Recorder) , tako da se pozneje zlahka vrnejo k informacijam ali navdihu.

Tvoj Galaxy, tvoj način
Galaxy Tab A serija omogoča brezhibno povezljivost med napravami Samsung Galaxy, tako da lahko uporabniki preprosto prenašajo vsebino med mobilnim telefonom, tabličnim računalnikom in televizijskim zaslonom. Funkcija Quick Share poenostavi deljenje datotek, ne da bi bilo potrebno seznanjanje naprav, zato lahko uporabniki pošiljajo priljubljene vsebine med napravami.

Nova serija tabličnih računalnikov Galaxy Tab A zagotavlja tudi varnost in zaščito podatkov s Samsung Knox, nagrajeno večplastno varnostno platformo. Nadzorna plošča za varnost in zasebnost omogoča uporabnikom, da preprosto vidijo in nadzorujejo, kaj se dogaja z njihovimi podatki. S funkcijo Private Share je vsebina šifrirana, preden je dana v skupno rabo. Pošiljatelj lahko nastavi dovoljenja za dostop, datume izteka veljavnosti in drugo, da je pri pošiljanju občutljivih podatkov še bolj miren. S funkcijo Secure Wi-Fi pa lahko uporabniki svoj tablični računalnik Galaxy Tab A9 ali Galaxy A9+ vzamejo s seboj na pot, ne da bi jih skrbelo, da bi bili izpostavljeni tveganim skupnim internetnim omrežjem. Internetni prenos je šifriran, sledilne aplikacije pa blokirane, zato je brskanje zasebno in varno.

Tablični računalniki so postali pomemben vir zabave in učenja za otroke, Samsung Kids pa jim pomaga varno krmariti po digitalnem svetu. Starši in skrbniki lahko s preprostim postopkom nastavitve spremljajo in nadzorujejo otrokove digitalne dejavnosti, dostopajo do nastavitev, ustvarjajo otroške profile, določajo čas igranja in spremljajo vsebine, ki jih otroci uporabljajo. Poleg tega funkcija Izobraževalno-zabavne vsebine (Edutainment) v Samsung Galaxy zagotavlja zabavne in zanimive vsebine v napravi .

Razpoložljivost
Galaxy Tab A9 serija je v Sloveniji na voljo od 23. oktobra. Tablična računalnika Galaxy Tab A9 in Galaxy Tab A9+ sta na voljo v treh prefinjenih barvah: grafitni, srebrni in mornarsko modri in po maloprodajni ceni od 189,90 EUR za Galaxy Tab A9 in od 269,90 EUR za Galaxy Tab A9+.

fotografije
komentarji