marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Za in proti

Kaj dosti pisanja in filozofiranja tu ni več, mogoče nebi bilo odveč še omeniti, da sem napravo testiral z Nokio 6630. Načeloma se je prostoročni komplet izkazal kot dobra rešitev, z malenkostnimi izboljšavami pa bi lahko naredili odličen produkt, primeren za vse lastnike nokiinih mobilnikov. Ravno to, kompatibilnost le z nokiinimi mobilniki, pa je tudi največja pomankljivost.

dodatna oprema
arhiv test
Nokia

Brez rok...

Nokia HF-3


Nokia HF-3

20.04.2005
Objavil: Dare Gliha

Zadnje čase se je na tržišču pojavilo "malo morje" raznoraznih brezžičnih in žičnih avto inštalacij (kar nekaj izmed njih smo jih že testirali), vse pa svoje delo opravljalo dokaj zadovoljivo. Tako niti ne preseneča, da so se tudi pri Nokii odločili predstaviti prostoročni komplet za uporabo v avtomobilu, vendar pa so se za razliko od ostalih proizvajalcev odločili narediti komplet le za svoje mobilnike, ki podpirajo priključek Pop-Port (le-tega podpira večina novejših nokiinih mobilnikov).
Ker je HF-3 namenjen uporabi v avtomobilu, tako nima lastnega napajanja, vso potrebno energijo dobi kar iz vžigalne vtičnice (12 V napajanje). Po priključitvi na napajanje je potrebno za uporabo le še spojiti priključek s telefonom in naprava je pripravljena za delo. Ker vse ukaze opravljamo na mobilniku, tu ni potrebno privajanje na nove tipke. Na telefonu preprosto zavrtimo številko, sprejmemo klic, spreminjamo glasnost, prekinemo klic, itd. Mikrofon je nameščen kar na priključitvenem kablu, zato je za uporabo tega kompleta zelo priporočljivo uporabljati avtonosilec, saj se v nasprotnem primeru kaj hitro dogodi, da se mikrofon obrne v drugo stran in nas sogovornik več ne sliši.

Praktični preizkus naprave je pokazal, da je slišnost govora pri sogovornikih na zadovoljivem nivoju, več težav pa je s slišnostjo preko vgrajenega zvočnika. Le-ta se je v večini primerov izkazal za dokaj neuporabnega, saj je bila slišnost ob malo večjih hitrostih skorajda nična. Možno je sicer, da je k temu pripomoglo dejstvo, da je cigaretni vtič v mojem avtomobilu dokaj nizko (vendar je tako vsaj po mojem mnenju pri veliki večinia avtomobilov). Mogoče bi pri naslednici tega avto kompleta pri Nokii lahko razmislili v smeri ojačitve signala zvočnika.

Avto komplet je na test posodilo podjetje Teleray, d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
Cena na dan testa:
(14.280,00 SIT)
albumfotografije
komentarji