marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

slikaQualcomm najavil Snapdragon 7+ Gen 3
04.04.2024

Qualcomm je najavil svoj najnovejši čipovski nabor, Snapdragon 7+ Gen 3. Platforma je evolucija Snapdragona 7 Gen 3, ki si z vodilno serijo 8 deli eno glavno jedro Cortex-X4 za procesor in zmožnosti umetne inteligence na napravi.

članki

HMD Global predstavil nove naprave Nokia


25.02.2023
Objavil: Dare Gliha

HMD Global, lastnik blagovne znamke Nokia, je napovedal prihod treh pametnih telefonov Nokia, Nokia G22, Nokia C32 in Nokia C22. Vsi ponujajo do tridnevno življenjsko dobo baterije1, z izboljšano kakovostjo slike in vzdržljivostjo v seriji C ter prvi pametni telefon Nokia (Nokia G22) s popravljivo zasnovo, vključno z globalnim sodelovanjem z iFixit.

HMD Global prav tako napoveduje prvi korak na poti, da postane prvi večji globalni ponudnik pametnih telefonov, ki bo proizvodnjo preselil v Evropo.
Adam Ferguson, vodja trženja izdelkov, HMD Global: “Ljudje cenijo dolgotrajne, kakovostne naprave in pri tem ne bi smeli sklepati kompromisov pri ceni. Nova Nokia G22 je namensko izdelana s popravljivo zasnovo, tako da jo lahko obdržite še dlje. Poleg tega z napredno fotografijo na Nokii C32 in izboljšano vzdržljivostjo na Nokii C22, serijo C dvigujemo na višjo raven.”

“Z velikim veseljem oznanjamo prvi korak na naši poti selitve proizvodnje naprav 5G v Evropo,” je dejal Jean-Francois Baril, soustanovitelj, predsednik in izvršni direktor HMD Global. “Blagovna znamka Nokia ima na evropskem trgu bogato zgodovino in s to potezo še naprej krepimo svoj položaj kot edini večji evropski ponudnik pametnih telefonov. ”

Napovedujemo prve korake na poti do proizvodnje v Evropi
HMD Global je v želji po nadaljnji krepitvi svojih varnostnih obljub naredil prve korake do tega, da postane prvi večji globalni ponudnik pametnih telefonov, ki bo proizvodnjo prinesel v Evropo. V prvi fazi te poti podjetje razvija zmogljivosti in postopke za prenos proizvodnje naprav 5G Nokia v Evropo leta 2023. Gre za nadaljevanje izpolnjevanja zaveze HMD Global po izvajanju varnih in preglednih operacij v Evropi.

Nokia G22 – prvi pametni telefon Nokia, katerega osnova je popravljivost
Nokia G22 je prvi pametni telefon Nokia, ki je namenoma zasnovan z možnostjo popravila, s čimer značilno dolgo življenjsko dobo telefona Nokia dvigne na višjo raven. V sodelovanju z iFixit, globalno skupnostjo za popravila, lahko na Nokii G22 enostavno dostopate do vodnikov za popravilo in cenovno dostopnih delov za zamenjavo poškodovanega zaslona, zvitega vhoda za polnjenje ali prazne baterije.
Najnovejši pametni telefon serije G se ponaša tudi s hrbtno stranjo iz 100 % reciklirane plastike, zajemom prostorskega zvoka OZO za hitro ponovno predvajanje vsebine, ki zagotavlja jasnejši zvok, ter dve leti nadgradenj za operacijski sistem AndroidTM, dve leti mesečnih varnostnih posodobitev2 in podaljšano triletno garancijo3 brez dodatnih stroškov.

Nokia C32 z doslej najboljšo kakovostjo slike v seriji C
Nokia C32 s kamero 50 MP in vrhunskimi algoritmi za obdelavo slike prinaša napredno fotografiranje po še bolj dostopni ceni. Na voljo je v prefinjeni zasnovi s končno obdelavo iz kaljenega stekla in elegantnimi ravnimi stranskimi stenami, ki dajejo seriji C vrhunski občutek. Nokia C32, ki prihaja z najnovejšim operacijskim sistemom Android 13, ponuja najbolj personalizirano programsko opremo doslej, za sodobno izkušnjo pametnega telefona.

Nokia C22 – prvak v vzdržljivosti, ki ponuja največ
Nokia C22 prihaja z izjemno kakovostjo izdelave, ki prekaša konkurenco4 v strogih testih prostega pada. Nokia C22 je pripravljena na nepričakovane dogodke, ki jih prinaša vsakdanje življenje. To ji omogoča zaščita pred brizganjem in prahom IP52, kaljeno steklo zaslona 2,5D in trdno kovinsko ohišje, ki je vgrajeno v močno polikarbonatno enodelno zasnovo. Številni zmogljivi algoritmi za obdelavo slike v izboljšani dvojni kameri 13 MP, omogočajo zajemanje spominov z jasnimi podrobnostmi pri kateri koli svetlobi.

Cene, razpoložljivost in dodatna oprema
Nokia G22 prihaja v meteorno sivi in turkizni barvi in premore 64 GB delovnega ter 128 GB notranjega pomnilnika. Priporočena maloprodajna cena je 179 Eur. Preverite razpoložljivost v vašem kraju.
• Komplet orodij za Nokia G22 je na voljo po ceni 5 Eur na iFixit.com. Nadomestni deli so na voljo na iFixit.com po globalni povprečni ceni 49,95 Eur, baterija po 24,95 Eur in vhod za polnjenje po 19,95 Eur.
• Nokia C32 je na voljo v ogljeni, jesensko zeleni ter rožnati barvi in premore 64 GB delovnega ter 128 GB notranjega pomnilnika. Priporočena maloprodajna cena je 139 Eur. Preverite razpoložljivost v vašem kraju.
• Nokia C22 je na voljo v črni ter peščeni barvi in ponuja po 64GB delovnega in notranjega pomnilnika. Priporočena maloprodajna cena je 129 Eur. Preverite razpoložljivost v vašem kraju.
• Nov polnilec Nokia 65W Dual Port Wall Charger je združljiv s katerim koli kablom USB-C™ tako da lahko polnite vse svoje naprave, omogoča hitrejše polnjenje in ima ohišje iz 70 % recikliranih materialov – na voljo pri Nokia.com

fotografije
komentarji