marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaElon Musk začasno ustavil nakup Twitterja
16.05.2022

Napoved Elona Muska o nakupu Twitterja je na družabnem omrežju precej odmevala, kresala so se mnenja, ali je to dobra, ali slaba novica. S strani Musk pa sedaj prihaja zanimiv obrat, saj je sporočil, da je posel "začasno ustavljen".

slikaHuawei vstopa v poslovno okolje
14.05.2022

Izvršni direktor podjetja Huawei Richard Yu je napovedal podporo rešitvam za pisarniška okolja, ki brezhibno delujejo s širokim naborom pametnih naprav, vključno s prenosnimi, namiznimi in tabličnimi računalniki, monitorji in nosljivimi napravami. Obravnavale bodo ključna področja, kot so javna uprava, izobraževanje, proizvodnja, promet, finance in energija.

slikaWhatsApp pričel uvajati reakcije na sporočila
13.05.2022

Funkcija odzivov na sporočila, ki jo je WhatsApp napovedal prejšnji mesec, je zdaj na voljo uporabnikom. Deluje podobno kot Facebookove reakcije - dolgo pritisnete sporočilo WhatsApp in izberete emotikon, s katerim želite reagirati.

slikaSnapdragon 8 Gen 1+ je prestavljen na drugo polovico leta 2022
11.05.2022

Qualcomm naj bi ta mesec predstavil čipovje Snapdragon 8 Gen 1+, vendar iz Kitajske prihajajo novice, da bomo platformo najverjetneje videli šele v drugi polovici leta. Po navedbah Digital Chat Station, ki je pri takšnih govoricah običajno točen, je razlog trenutna epidemična situacija na Kitajskem.

slikaApple ustavil proizvodnjo zaslonov OLED družbe BOE za iPhone 13
09.05.2022

Novo poročilo trdi, da je proizvodnja zaslona OLED za iPhone 13 v podjetju BOE od februarja ustavljena. Po navedbah korejskega časopisa The Elec je bila zasnova širine vezja spremenjena brez predhodnega dovoljenja, zato je Apple svojemu partnerju naročil, naj ustavi proizvodnjo.

članki

Napaka v Qualcomm modemih hekerjem omogoča snemanje klicev


10.05.2021
Objavil: Dare Gliha

V novem poročilu varnostnega podjetja Check Point Research je navedeno, da lahko hekerji izkoriščajo Qualcommov mobilni modem in ga uporabljajo tudi za snemanje telefonskih klicev. Uporaba teh modemov sega v začetek devetdesetih let in se uporablja v 2G, 3G, 4G in celo 5G napravah ter predstavlja resno ranljivost, saj jo je preprosto izkoristiti na daljavo.

Od izkoriščanju ranljivosti hekerji pridobijo možnost poslušanja klicev, branja besedilnih sporočil SMS, odklenejo pa lahko celo kartico SIM, da se izognejo omejitvam, ki jih nalagajo operaterji. Glede na podatke skoraj 30 % vseh pametnih telefonov uporablja nabore čipov Qualcomm, vsi ti pa so tako potencialna tarča napada. Edina stvar, ki jo lahko uporabniki trenutno storijo je, da na svoje naprave naložijo vse varnostne popravke, ki so na voljo.

"V podatkovni storitvi modema smo odkrili ranljivost, ki jo je mogoče uporabiti za nadzor modema in njegovo dinamično popravljanje iz procesorja aplikacij. Napadalec lahko s takšno ranljivostjo vbrizga zlonamerno kodo v modem iz Androida. To omogoča napadalca dostop do uporabnikove zgodovine klicev in SMS-ov, pa tudi možnost poslušanja uporabnikovih pogovorov. Heker lahko izkorišča ranljivost tudi za odklepanje SIM in s tem zaobide omejitve ponudnikov storitev, ki jih nalaga mobilna naprava," so zapisali pri Check Point Research.

V uradni izjavi je Qualcomm že decembra 2020 zagotovil popravke programske opreme za uporabo teh modemov, kasnejši varnostni popravki pa bi morali varnostno težavo odpraviti. Zanimivo je, da noben varnostni bilten Android ni omenil odprave te napake. Govori pa se, da naj bi Google javno obravnaval popravek izkoriščanja te ranljivosti v svojem junijskem varnostnem popravku.

Celotno poročilo je na voljo na njihovi spletni strani, dodana pa mu je varnostna oznaka CVE-2020-11292.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki