marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Trije novi funkcijski telefoni in tablica Nokia


15.07.2022
Objavil: Dare Gliha

HMD Global je predstavil tri nove funkcijske telefone, ki ponujajo alternativo ljudem, ki si želijo odpočiti in pobegniti od neprestane priklopljenosti in dosegljivosti, ker je to preprosto preveč utrujajoče. Kot vodilni na milijardnem trgu telefonov v letu 2022 novi funkcijski telefoni HMD Global utrjujejo dediščino neprekosljive vzdržljivosti in življenjske dobe baterije telefonov Nokia.

Nokia T10 je tablični računalnik, zasnovan za delo, dom in družinsko življenje, ki ga navdihujejo trije robustni funkcijski telefoni. Na voljo je v cenovno ugodni, kompaktni 8-palčni različici s priročnimi funkcijami. Ta vsestranska naprava je odlična za dinamičen način življenja, saj z njim lahko opravljate video klice od doma, gledate svoje najljubše televizijske oddaje, uporabljate funkcijo drugega zaslona ter tako podaljšate delovanje zaslona svojega računalnika ali zabavate otroke v storitvi Google Kids Space.

Novi dodatki v portfelju ponovno potrjujejo zavezo HMD Global, da vsakomur zagotovijo dostop do vzdržljive in cenovno dostopne tehnologije v kategorijah telefonov in tablic. Še bolj pomembno je, da so te naprave predstavljene v času, ko življenjski stroški še naprej naraščajo, Nokia pa želi ostati uporabnikom dostopna. Funkcijski telefoni prihajajo prav tako v času, ko potrošniška kultura 90. let doživlja preporod in odmeva med kupci.

Florian Seiche, izvršni direktor HMD Global: "Klasična dediščina Nokie je združena z inovacijami v našem portfelju funkcijskih telefonov. Ta ikonična serija postaja vse bolj priljubljena kot vaš zaupanja vreden spremljevalec za vse komunikacijske potrebe. Hkrati smo v tablični računalnik vnesli svojo prepoznavno obljubo vzdržljivosti.
Inovacije so v naši ponudbi enako pomembne kot dediščina, ki zaživijo s funkcijskim telefonom Nokia 5710 XpressAudio, ustvarjenim za 21. stoletje. Ta telefon prinaša zvočno svobodo z dizajnom, ki spreminja igro.

Nokia T10: Kakovost, ki prekaša konkurenco

Majhna, a močna najnovejša tablica Nokia ima vzdržljivo zunanjost in odlične karakteristike. Njena enodelna polimerna zasnova in zaključek z nano teksturo skrivata praske, zato je videti skoraj enako dobro, ko ga nato naprej podarite družinskemu članu ali prijatelju. V notranjosti je najnovejša programska oprema Android 12 z dvoletno garancijo nadgradenj Androida in tri leta mesečnih varnostnih posodobitev (dvakrat toliko kot pri konkurenci). To je preprosto naprava, ki je pripravljena na prihodnost.

Na voljo je tudi s portaloma Google Entertainment Space in Google Kids Space, ki olajšata življenje, ne glede na to, ali otroci uživajo v tabličnem računalniku ali vi iščete svojo naslednjo najljubšo oddajo. Nova paleta dodatkov medtem dopolnjuje funkcionalnost tablice Nokia T10. Ta vključuje preklopni ovitek Nokia, ki je kos večini delovnih okolij in ščiti celotno napravo pred udarci in praskami. Na voljo je v temno modri ali cian barvi (zeleno moder odtenek), tako lahko hkrati izstopate in zaščitite tablico.

Nokia 8210 4G: Oživitev ikone stila

Nokia 8210 4G – nov dodatek družini 'Originals' – slavi ikonično Nokio 8210, predstavljeno leta 1999 na pariškem tednu mode. Nova Nokia 8210 4G, ki jo je navdihnil klasični funkcijski telefon, pritegne poglede z združevanjem nepozabnega dizajna in prepoznavne vzdržljivosti s 4G, zmogljivostjo VoLTE, velikim 2,8-palčnim zaslonom in intuitivnim uporabniškim vmesnikom. Stvari so postale veliko preprostejše. Poleg tega ima tedne časa pripravljenosti baterije - tako kot v dobrih starih časih.

Nokia 5710 XpressAudio: Zvok, ki spreminja igro z inovacijami 21. stoletja

Nokia 5710 XpressAudio ima vse tisto, kar je ljudem všeč pri telefonih Nokia 5310, ter še dodatno nadgradnjo. Večja baterija, namenski gumbi za nadzor glasnosti in vgrajene brezžične slušalke zvočno izkušnjo postavijo na višjo raven in zadovoljijo potrebe sodobnih uporabnikov. Ko niso v uporabi, so brezžične slušalke spravljene pod eleganten drsnik na zadnji strani telefona, tako da vedno veste, kje so in so vedno napolnjene. To skupaj z glasnimi dvojnimi zvočniki pomeni, da lahko sami ali s prijatelji uživate v glasbi, tako kot si je zamislil glasbenik, ko je ustvarjal vašo najljubšo pesem - z bogatim basom, čistimi visokimi toni in naravnim vokalom.

Nokia 2660 Flip: cenovna dostopnost in vzdržljivost telefona na preklop

Funkcionalnost preklopa in premišljena zasnova preklopne naprave Nokia 2660 poenostavljata upravljanje klicev, saj vam približata mikrofon in slušalko. Izboljšane funkcije dostopnosti, ki povečujejo zaupanje, so všeč vsem, še posebej starejšim od 55 let. Njegov veliki zaslon, združljivost s slušnimi aparati, neverjetna življenjska doba baterije in veliki gumbi zagotavljajo brezhibno izkušnjo za tiste, ki to najbolj potrebujejo. Namenska tipka za nujne primere zagotavlja brezskrbnost, saj omogoča hiter stik z vašimi najdražjimi. Če se zgodi kaj nepričakovanega, bo obveščenih pet kontaktov. In če želite vedno vedeti, kje je vaš telefon in ali se polni, ko ni v uporabi, je robusten polnilnik Nokia popoln dodatek.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki