marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiOS 15 na začetku ni sprejet tako dobro kot iOS 14
15.10.2021

Najnovejši operacijski sistem iOS 15 je v prvih 14 dneh na svoj iPhone naložilo manj uporabnikov, kot jih je to storilo ob predstavitvi iOS 14. Možen razlog je tudi več odkritih napak s strani prvih testnih preizkuševalcev.

slikaSamsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022
13.10.2021

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

slikaEvropska komisija preučuje Apple Pay
11.10.2021

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

slikaSamsungov prihajajoči Galaxy S22 naj bi predstavljal več kot polovico proizvodnje
08.10.2021

Samsungova linija Galaxy S22 naj bi bila predstavljena v prvem četrtletju prihodnjega leta. Časnik The Elec sedaj navaja, da Samsung cilja, da bi standardni model Galaxy S22 s 6,1-palčnim zaslonom predstavljal 50 do 60 odstotkov celotne prodaje nove serije S. 6,6-palčni model naj bi predstavljal 20 %, S22 Ultra pa 20 do 30 % prodaje.

slikaZemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot
06.10.2021

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

članki

Evropska komisija predlaga odstranitev polnilnikov in poenotenje priključka


27.09.2021
Objavil: Dare Gliha

Evropska komisija pripravlja zakonodajo za standardizacijo polnilnega priključka za vse potrošniške naprave. Prav tako namerava "uskladiti" standard za hitro polnjenje in "ločiti prodajo polnilnikov od prodaje elektronskih naprav". Ta predlog bo veljal za pametne telefone, tablične računalnike, fotoaparate, slušalke, prenosne zvočnike in ročne konzole za videoigre.

Komisija uradno predlaga štiri stvari:

• Usklajena vrata USB-C za polnjenje elektronskih naprav
• Usklajena tehnologija hitrega polnjenja
• Ločitev prodaje polnilnika od prodaje elektronske naprave
• Izboljšane informacije za potrošnike

Po mnenju EU komisije evropski potrošniki letno porabijo 2,4 milijarde evrov za samostojne polnilnike, ki niso priloženi napravam. Po ocenah vsako leto 11.000 ton e-odpadkov sestavljajo odstranjeni/neuporabljeni polnilniki. EU komisija upa, da bi predlagana zakonodaja lahko potrošnikom prihranila 250 milijonov evrov na leto pri nepotrebnem nakupu polnilnika.

Še več zmede je pri hitrem polnjenju. Številni predvsem Kitajski proizvajalci namreč uporabljajo svoje rešitve, vseeno pa jih večina uporablja vsaj obliko USB-C Power Delivery. Komisija predlaga, da bi morali proizvajalci zagotoviti vse informacije o načinu polnjenja, s tem pa bi potrošniki za hitro polnjenje lahko uporabili že obstoječi polnilnik.

Predlagana zakonodaja bo najbolj prizadela Apple, saj bi morali preiti iz Lightninga v USB-C. To so že implementirali pri MacBookih in Ipadih, žal pa še vedno ne pri iPhonih in AirPodsih. Ker bi omenjeno škodilo dobičku od prodaje nadomestnih kablov, se seveda krčevito bojujejo proti tovrstni uredbi.

Če bo predlog sprejet, bodo proizvajalci imeli na vojo 24 mesecen za prehod. Kar pa je pravzaprav dovolj časa, da Apple preide na popolnoma brezžično polnjenje, brez fizičnega priključka, kar se tudi že kar nekaj časa pojavlja v raznoraznih govoricah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki