marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

slikaSamsung zapira trgovino z aplikacijami Tizen
14.01.2022

Od letošnjega leta Samsungova trgovina z aplikacijami Tizen ni več dostopna novim in obstoječim uporabnikom. Lani junija je podjetje zaprlo registracije in omogočilo, da je bila trgovina na voljo le še obstoječim uporabnikom, tudi ti pa so lahko prenesli zgolj že predhodno nameščene aplikacije.

članki

Evropska komisija predlaga odstranitev polnilnikov in poenotenje priključka


27.09.2021
Objavil: Dare Gliha

Evropska komisija pripravlja zakonodajo za standardizacijo polnilnega priključka za vse potrošniške naprave. Prav tako namerava "uskladiti" standard za hitro polnjenje in "ločiti prodajo polnilnikov od prodaje elektronskih naprav". Ta predlog bo veljal za pametne telefone, tablične računalnike, fotoaparate, slušalke, prenosne zvočnike in ročne konzole za videoigre.

Komisija uradno predlaga štiri stvari:

• Usklajena vrata USB-C za polnjenje elektronskih naprav
• Usklajena tehnologija hitrega polnjenja
• Ločitev prodaje polnilnika od prodaje elektronske naprave
• Izboljšane informacije za potrošnike

Po mnenju EU komisije evropski potrošniki letno porabijo 2,4 milijarde evrov za samostojne polnilnike, ki niso priloženi napravam. Po ocenah vsako leto 11.000 ton e-odpadkov sestavljajo odstranjeni/neuporabljeni polnilniki. EU komisija upa, da bi predlagana zakonodaja lahko potrošnikom prihranila 250 milijonov evrov na leto pri nepotrebnem nakupu polnilnika.

Še več zmede je pri hitrem polnjenju. Številni predvsem Kitajski proizvajalci namreč uporabljajo svoje rešitve, vseeno pa jih večina uporablja vsaj obliko USB-C Power Delivery. Komisija predlaga, da bi morali proizvajalci zagotoviti vse informacije o načinu polnjenja, s tem pa bi potrošniki za hitro polnjenje lahko uporabili že obstoječi polnilnik.

Predlagana zakonodaja bo najbolj prizadela Apple, saj bi morali preiti iz Lightninga v USB-C. To so že implementirali pri MacBookih in Ipadih, žal pa še vedno ne pri iPhonih in AirPodsih. Ker bi omenjeno škodilo dobičku od prodaje nadomestnih kablov, se seveda krčevito bojujejo proti tovrstni uredbi.

Če bo predlog sprejet, bodo proizvajalci imeli na vojo 24 mesecen za prehod. Kar pa je pravzaprav dovolj časa, da Apple preide na popolnoma brezžično polnjenje, brez fizičnega priključka, kar se tudi že kar nekaj časa pojavlja v raznoraznih govoricah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki