marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaInfinix predstavil 260W žično in 110W brezžično polnilno tehnologijo
20.03.2023

Infinix je predstavil nov korak v svojem prizadevanju za izjemno hitro polnjenje - 260W žično in 110W brezžično tehnologijo All-Round FastCharge. Nova rešitev lahko baterijo napolni od 0 do 25 % v eni minuti po žici in doseže 100 % v manj kot 8 minutah. Brezžično lahko 0 do 100 % doseže v 16 minutah.

slikaSamsung naj bi še letos predstavil nov Galaxy SmartTag
17.03.2023

Samsung je prvo naporavo Galaxy SmartTag predstavil v začetku leta 2021 skupaj s serijo Galaxy S21, vendar od takrat ni bilo nadaljnjega izdelka. Morda zaradi dejstva, da so pte naprave precej preproste naprave, ki ne potrebujejo pogostih posodobitev, saj preprosto delujejo.

slikaApple spreminja cenovni sistem trgovine App Store
15.03.2023

Apple je objavil dokumentacijo za razvijalce, ki razkriva nov sistem cen v trgovini App Store. Podjetje bo zdaj desetkrat povečalo število cenovnih točk, razvijalci pa bodo lahko izbirali med 900 možnostmi.

slikaPametne nosljive naprave Huawei na MWC prejele 16 nagrad
13.03.2023

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC 2023 sta pozornost obiskovalcev pritegnili inovativni nosljivi napravi Huawei Watch Buds in Watch GT Cyber. Prejeli sta kar 16 medijskih nagrad, ki odražajo priznanje strokovnemu znanju in zavezanosti podjetja Huawei k izrednim inovacijam.

članki

Evropska komisija predlaga odstranitev polnilnikov in poenotenje priključka


27.09.2021
Objavil: Dare Gliha

Evropska komisija pripravlja zakonodajo za standardizacijo polnilnega priključka za vse potrošniške naprave. Prav tako namerava "uskladiti" standard za hitro polnjenje in "ločiti prodajo polnilnikov od prodaje elektronskih naprav". Ta predlog bo veljal za pametne telefone, tablične računalnike, fotoaparate, slušalke, prenosne zvočnike in ročne konzole za videoigre.

Komisija uradno predlaga štiri stvari:

• Usklajena vrata USB-C za polnjenje elektronskih naprav
• Usklajena tehnologija hitrega polnjenja
• Ločitev prodaje polnilnika od prodaje elektronske naprave
• Izboljšane informacije za potrošnike

Po mnenju EU komisije evropski potrošniki letno porabijo 2,4 milijarde evrov za samostojne polnilnike, ki niso priloženi napravam. Po ocenah vsako leto 11.000 ton e-odpadkov sestavljajo odstranjeni/neuporabljeni polnilniki. EU komisija upa, da bi predlagana zakonodaja lahko potrošnikom prihranila 250 milijonov evrov na leto pri nepotrebnem nakupu polnilnika.

Še več zmede je pri hitrem polnjenju. Številni predvsem Kitajski proizvajalci namreč uporabljajo svoje rešitve, vseeno pa jih večina uporablja vsaj obliko USB-C Power Delivery. Komisija predlaga, da bi morali proizvajalci zagotoviti vse informacije o načinu polnjenja, s tem pa bi potrošniki za hitro polnjenje lahko uporabili že obstoječi polnilnik.

Predlagana zakonodaja bo najbolj prizadela Apple, saj bi morali preiti iz Lightninga v USB-C. To so že implementirali pri MacBookih in Ipadih, žal pa še vedno ne pri iPhonih in AirPodsih. Ker bi omenjeno škodilo dobičku od prodaje nadomestnih kablov, se seveda krčevito bojujejo proti tovrstni uredbi.

Če bo predlog sprejet, bodo proizvajalci imeli na vojo 24 mesecen za prehod. Kar pa je pravzaprav dovolj časa, da Apple preide na popolnoma brezžično polnjenje, brez fizičnega priključka, kar se tudi že kar nekaj časa pojavlja v raznoraznih govoricah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki