marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
160 x 115 x 70 mm
Teža:
310 gramov

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
dodatna oprema
arhiv test
Nokia

Nokia Music Stand DT-1


19.05.2003
Objavil: Andrej Bergant

Na test smo dobili Nokiin Music Stand (glasbeno stojalo), ki je stojalo za telefon, obenem pa lahko z njim poslušamo še radio, saj ima vgrajena dva kvalitetna zvočnika. Na žalost lahko nanj priklopimo le Nokii 7250 in 6800.
Ko telefon postavimo v stojalo, ga obenem priklopimo na t.i. POP port. Ko je telefon na stojalu, se tudi polni, saj je stojalo priključeno na elektriko z navadnim Nokiinim kablom, ki ga uporabljamo tudi za polnjenje telefona. Iz stojala teče še en kabel, ki je antena in ga lahko raztegnemo do mesta, iz katerega najbolje sprejema signale radijskih postaj.Ko imamo telefon enkrat na stojalu, moramo v telefonu le še izbrati radio in si poiskati zanimivo frekvenco, nato pa le še poslušamo. Jakost si lahko nastavimo z vrtljivim gumbom na stojalu. Če nas med poslušanjem kdo zmoti, pritisnemo drugo tipko na stojalu in se prostoročno pogovorimo, saj ima stojalo vgrajeno tudi kvaliteten mikrofon. Med pogovorom zvoki radia utihnejo in nas ne motijo pri pogovoru. Sogovornika slišimo zelo čisto in dovolj glasno in tudi sogovorniki so bili z našo glasnostjo zadovoljni.

Poleg antene in kabla za elektriko je še ena vtičnica, ki je namenjena povezavi Nokiinega stojala z drugimi napravami (npr. predvajalnik CD-jev oz. discman). Kabla za to povezavo ne dobimo poleg stojala, tako, da moramo kabel kupiti posebej, vendar take kable prodajajo v vseh trgovinah z elektroniko in HI-FI opremo. Na eni strani vključimo kabel v stojalo, na drugi strani pa v vtičnico za slušalke. Ko na naši napravi pritisnemo gumb za predvajanje, začne zvok prihajati iz zvočnikov stojala. Zvok je precej kvaliteten in se lahko kosa z vsemi manjšimi zvočniki.

Glasbeno stojalo je v kombinaciji z Nokio 6800 za test posodilo podjetje Teleray, d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji