marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Znani zmagovalci tekmovanja Samsung Smart App Challenge 2012


19.11.2012
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co, Ltd., je objavil zmagovalce tekmovanja Samsung Smart App Challenge 2012, globalnega natečaja za razvijalce novih aplikacij in uporabniških izkušenj za družine pametnih mobilnih naprav Samsung GALAXY Note in GALAXY Tab.

Tekmovanje je bilo razdeljeno v dve kategoriji, in sicer ‘Samsung Apps Super Apps’ ter ‘Best S Pen Apps’, trajalo pa je kar pet mesecev – med majem in septembrom letos. Strokovna žirija je ocenjevala kategorijo ‘Best S Pen Apps’ in opravila izbor najboljših naprav za elektronsko pero S Pen, medtem ko so bili zmagovalci v kategoriji t. i. super aplikacij ‘Samsung Apps Super Apps’ izbrani glede na uspešnost prodaje uporabnikom. Aplikacije je objavilo več sto razvijalcev iz 70-ih držav, 80 aplikacij pa je bilo zmagovalnih.

“Tekmovanje Smart App Challenge je družbi Samsung Electronics omogočilo rast in širitev ekosistema aplikacij za pametne mobilne naprave. Razvijalci aplikacij so namreč pomembni partnerji podjetja, zato jih stalno spodbujamo k razvoju novih rešitev in uporabniških izkušenj. Rezultat so nekatere resnično edinstvene aplikacije, ki obogatijo uporabniško izkušnjo na Samsungovih pametnih mobilnih napravah,” je povedal WonPyo Hong, izvršni podpredsednik oddelka Media Solution Center v družbi Samsung Electronics.

Razvijalci zmagovalnih aplikacij si bodo med seboj razdelili kar 4,08 milijona ameriških dolarjev denarnih sredstev, poleg tega pa bodo deležni še vrste dodatnih marketinških in promocijskih spodbud.

Prvo nagrado v kategoriji ‘Best S Pen Apps’ je prejela aplikacija From Cheese, ki je delo italijanske programske hiše SpinVector. Aplikacija uporabnikom omogoča igranje z elektronskim peresom – to uporabnikom služi za vabljenje miške, da bi ugriznila v sir, in sicer deluje tako, da uporabnik s peresom miški riše mamljivo sled po zaslonu. Prav ta kreativni prijem je prejel obilo pohval s strani strokovne žirije. V kategoriji super aplikacij ‘Samsung Apps Super Apps’ si je zmagovalni naziv prislužilo kar prvih 60 najpogosteje na naprave GALAXY Note ter GALAXY Tab prenesenih in nameščenih aplikacij.

Največ zmagovalnih aplikacij je prispevala Kitajska, sledili pa sta ji Južna Koreja in Poljska.

Zmagovalne aplikacije Samsung še podrobneje predstavlja uporabnikom naprav GALAXY Note ter GALAXY Tab v spletni aplikacijski trgovini Samsung Apps, vse aplikacije pa si lahko ogledate tudi na uradni spletni strani tekmovanja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki