marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Znani zmagovalci natečaja »Samsung Smart App Challenge 2013« za Galaxy S4


23.12.2013
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics je v sredo, 18. decembra, razglasila deset zmagovalcev natečaja »Samsung Smart App Challenge 2013«, ki je bil namenjen razvoju aplikacij za Galaxy S4 z uporabo orodja Samsung Chord SDK. Zmagovalci bodo poleg denarne nagrade v skupni vrednosti 800.000 USD (ok. 585.000 EUR) deležni tudi številnih marketinških ugodnosti, med drugim možnosti pridobitve ocene družbe Samsung Venture Investment Corporation za prihodnje investicije.

Natečaj je trajal več kot tri mesece, od 13. maja do 31. avgusta, na njem pa so sodelovali razvijalci mobilnih aplikacij z vsega sveta. Samsung je z natečajem želel odkriti inovativne in ustvarjalne aplikacije, s katerimi lahko v realnem času v skupino povežemo več pametnih naprav brez uporabe strežnika.

Sodelovala so podjetja iz 50 držav. Prvo mesto je zasedlo podjetje MaxNick.com iz Rusije z igro »Dots Out«, ki temelji na priljubljeni tradicionalni družabni igri. Odlikuje jo čist dizajn in preprost način igre, primerna je za ljudi vseh starosti, zato je prejela izvrstne ocene sodnikov.

Zmagovalec bo prejel 200.000 USD, na drugo mesto so se uvrstili trije, ki bodo dobili vsak 100.000 USD, šest tretjeuvrščenih pa bo prejelo po 50.000 USD. Vsi bodo deležni tudi pripadajočih marketinških ugodnosti.

Nagrajenci natečaja so obenem povabljeni na svetovni kongres mobilne telefonije 2014 (MWC 2014), kjer bodo sodelovali na nagradni slovesnosti ob Samsungovem dnevu razvijalcev. Svoje zmagovalne aplikacije bodo predstavljali tudi v Samsungovem paviljonu na MWC 2014, povrhu vsega pa bodo imeli možnost, da jim družba Samsung Venture Investment izdela oceno za prihodnje investicije.

»Takoj za natečajem za Galaxy S4 smo odprli novega za razvoj aplikacij za Galaxy Note, ki še vedno poteka in se konča decembra, nanj pa se je prijavilo ogromno število razvijalcev,« je povedal Hong Won-Pyo, predsednik Središča za medijske rešitve pri Samsung Electronics. “Še naprej bomo aktivno podpirali razvijalce aplikacij in pričakujemo, da bodo uporabniki Samsungovih naprav uživali v sadovih teh razpisov za inovativne in izvirne aplikacije.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki