marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

Znani zmagovalci natečaja »Samsung Smart App Challenge 2013« za Galaxy S4


23.12.2013
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics je v sredo, 18. decembra, razglasila deset zmagovalcev natečaja »Samsung Smart App Challenge 2013«, ki je bil namenjen razvoju aplikacij za Galaxy S4 z uporabo orodja Samsung Chord SDK. Zmagovalci bodo poleg denarne nagrade v skupni vrednosti 800.000 USD (ok. 585.000 EUR) deležni tudi številnih marketinških ugodnosti, med drugim možnosti pridobitve ocene družbe Samsung Venture Investment Corporation za prihodnje investicije.

Natečaj je trajal več kot tri mesece, od 13. maja do 31. avgusta, na njem pa so sodelovali razvijalci mobilnih aplikacij z vsega sveta. Samsung je z natečajem želel odkriti inovativne in ustvarjalne aplikacije, s katerimi lahko v realnem času v skupino povežemo več pametnih naprav brez uporabe strežnika.

Sodelovala so podjetja iz 50 držav. Prvo mesto je zasedlo podjetje MaxNick.com iz Rusije z igro »Dots Out«, ki temelji na priljubljeni tradicionalni družabni igri. Odlikuje jo čist dizajn in preprost način igre, primerna je za ljudi vseh starosti, zato je prejela izvrstne ocene sodnikov.

Zmagovalec bo prejel 200.000 USD, na drugo mesto so se uvrstili trije, ki bodo dobili vsak 100.000 USD, šest tretjeuvrščenih pa bo prejelo po 50.000 USD. Vsi bodo deležni tudi pripadajočih marketinških ugodnosti.

Nagrajenci natečaja so obenem povabljeni na svetovni kongres mobilne telefonije 2014 (MWC 2014), kjer bodo sodelovali na nagradni slovesnosti ob Samsungovem dnevu razvijalcev. Svoje zmagovalne aplikacije bodo predstavljali tudi v Samsungovem paviljonu na MWC 2014, povrhu vsega pa bodo imeli možnost, da jim družba Samsung Venture Investment izdela oceno za prihodnje investicije.

»Takoj za natečajem za Galaxy S4 smo odprli novega za razvoj aplikacij za Galaxy Note, ki še vedno poteka in se konča decembra, nanj pa se je prijavilo ogromno število razvijalcev,« je povedal Hong Won-Pyo, predsednik Središča za medijske rešitve pri Samsung Electronics. “Še naprej bomo aktivno podpirali razvijalce aplikacij in pričakujemo, da bodo uporabniki Samsungovih naprav uživali v sadovih teh razpisov za inovativne in izvirne aplikacije.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki