marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Znana oblika prihajajoče serije iPhone 12


13.07.2020
Objavil: Dare Gliha

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

Glavna oblikovna razlika nove serije bodo ravni robovi mobilnikov, zaradi česar jih bo lažje držati v roki. Oblikovno se bodo s tem približali zadnjemu iPadu Pro, ter tudi “legendarni” obliki, ki je zaživela z iPhonom 4 in 5, končala pa se je z iPhonom SE 2016.

Obstajale bodo tri velikosti, najmanjši iPhone bo nekje med iPhonom SE 2016 ter iPhonom SE 2020, namenjen pa bo tistim, ki si ne želijo velikega telefona. Bo pa mobilnik imel zaslon od roba do roba, tako da gre za izdelek, ki si ga marsikateri jabolčni navdušenec že dolgo želi.

Govorilo se je tudi o opustitvi Lightning priključka pri seriji 12, vendar je na videu vidno, da Apple še vedno uporablja hišni priključek in ne USB-C. Pričakuje se, da bo Apple novo serijo predstavil septembra, kot je to počel zadnjih nekaj let, letošnja novost pa bo spletna predstavitev, saj večji dogodki zaradi korona krize niso dovoljeni.

Več si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki