marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDistribucija aplikacij v AppGallery se je v zadnjem letu skoraj podvojila
05.03.2021

Trgovino z aplikacijami Huawei AppGallery je v zadnjem letu zaznamovalo več mejnikov. Distribucija aplikacij se je v tem času skoraj podvojila, prav tako pa je trgovina zabeležlia 33-odstotno rast mesečno aktivnih uporabnikov. Teh je zdaj skupaj že 530 milijonov, od tega v Evropi že 42 milijonov.

slikaOppo pojasnil delovanje svojega zložljivega prototipa
03.03.2021

Konceptni telefon Oppo X 2021, ki ga je podjetje prvotno predstavilo na dogodku Inno Day 2020, sedaj predstavljajo tudi na dogodku MWC Shangahi 2021. Da bi bolje razumeli koncept zlaganja so objavili tudi kratek video, ki pojasnjuje, kako se zaslon razširi iz 6,7 na 7,4 palca.

slikaLG razvija prepogljiv zaslon za Apple
01.03.2021

Čeprav ima LG-jev oddelek za pametne telefone precej negotovo prihodnost, jim ne manjka novih idej in razvojnega potenciala. Glede na poročanje tajvanskega medija DigiTimes naj bi namreč LG za Apple razvijal prepogljiv zaslon za prihodnji mobilnik iPhone.

slikaSamsung z Galaxy SmartTag razširil zmogljivosti SmartThings Find aplikacije
26.02.2021

Samsung Electronics je pred kratkim predstavil Galaxy SmartTag označevalnik, ki se uporablja skupaj s SmartThings Find aplikacijo. Aplikacija uporabnikom pomaga hitreje in lažje najti združljive Galaxy naprave - tudi kadar so te brez povezave. Dodatno, Galaxy SmartTag označevalnik zmogljivosti iskanja širi tudi na iskanje osebnih predmetov.

slikaPrihajajo novi BlackBerry mobilniki
24.02.2021

Čeprav se je partnerstvo med BlackBerryem in kitajskim TCL končalo lani, pa je trajalo le nekaj mesecev, da je vajeti prevzelo novo podjetje, OnwardMobility. V sporočilu za javnost so napisali, da v letošnjem letu načrtujejo izdajo BlackBerry mobilnike s klasično tipkovnico in podporo za 5G.

članki

Znana oblika prihajajoče serije iPhone 12


13.07.2020
Objavil: Dare Gliha

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

Glavna oblikovna razlika nove serije bodo ravni robovi mobilnikov, zaradi česar jih bo lažje držati v roki. Oblikovno se bodo s tem približali zadnjemu iPadu Pro, ter tudi “legendarni” obliki, ki je zaživela z iPhonom 4 in 5, končala pa se je z iPhonom SE 2016.

Obstajale bodo tri velikosti, najmanjši iPhone bo nekje med iPhonom SE 2016 ter iPhonom SE 2020, namenjen pa bo tistim, ki si ne želijo velikega telefona. Bo pa mobilnik imel zaslon od roba do roba, tako da gre za izdelek, ki si ga marsikateri jabolčni navdušenec že dolgo želi.

Govorilo se je tudi o opustitvi Lightning priključka pri seriji 12, vendar je na videu vidno, da Apple še vedno uporablja hišni priključek in ne USB-C. Pričakuje se, da bo Apple novo serijo predstavil septembra, kot je to počel zadnjih nekaj let, letošnja novost pa bo spletna predstavitev, saj večji dogodki zaradi korona krize niso dovoljeni.

Več si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki