marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Zmagovalka Imagine Cupa 2012 ekipa Osmosis


25.04.2012
Objavil: Dare Gliha

Na včerajšnjem dogodku »Dan za podjetne talente«, ki je potekal v Ljubljani, so organizatorji razglasili letošnjega nacionalnega zmagovalca tekmovanja Imagine Cup. Enajstčlansko strokovno komisijo je najbolj prepričala ljubljanska skupina Osmosis, ki je izdelala dovršeno inovativno platformo za ciljno dobrodelnost.

Zmagovalna ekipa bo zastopala slovenske barve na svetovnem finalu v Sydneyju, nagrada pa so tudi udeležba na podjetniškem pospeševalniku ITIME in telefoni Windows Phone, ki jih podarja generalni partner letošnjega tekmovanja – družba HTC.

Zmagovalno skupino Osmosis sestavljajo študentje Aleksander Berus in Erol Merdanović s Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Juš Milčinski s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani ter Luka Vidoni z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Mentor, ki je poskrbel, da je ekipa že na slovenskem finalu predstavila dovršeno in delujočo rešitev, je prof. dr. Matjaž Branko Jurič, profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Skupina Osmosis je svojo rešitev opisala tako: »Osmosis je revolucionarna dobrodelna platforma. Gre za naslednjo generacijo dobrodelne skupnosti, ki spodbuja aktivno sodelovanje uporabnikov na zabaven način. Spletna platforma je posebej zasnovana za uporabo na področju dobrodelnosti, saj s pomočjo tehnologije 21. stoletja pripomore k bolj učinkovitemu doniranju tako sredstev kot znanja. Inovativen povezovalni pristop omogoča izpeljavo projektov in regionalni razvoj tistih delov sveta, ki to najbolj potrebujejo.« Več o projektu si lahko preberete na osmosisnow.si.

Prof. dr. Matjaž Branko Jurič, profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko, je svojo motivacijo za sodelovanje na tekmovanju pospremil z naslednjimi besedami: »Naše študentke in študente skrbno pripravljamo na prihodnost, ko bodo kot mladi podjetniki, inovatorji ali kot odlični strokovnjaki premikali tehnološke in poslovne meje. Pri teh prizadevanjih so tekmovanja, kot je Imagine Cup, zelo dobrodošla, saj jim omogočijo, da svoje ideje in pridobljeno znanje preizkusijo v praksi in se pomerijo s kolegi z vsega sveta. Dragocena izkušnja, ki jim bo v nadaljevanju življenjske poti zagotovo koristila.«

Drugo in tretje mesto v Maribor
Na drugo mesto se je uvrstila mariborska ekipa Intelliderm, ki je izdelala inovativno mobilno rešitev za zaznavo, analizo in oceno kožnih težav s pomočjo umetne inteligence. Tretje mesto pa je zasedla mariborska ekipa »Wombat force«, ki pod sloganom »Take a walk for a change« z rešitvijo FOOTURE spodbuja alternativne oblike mobilnosti. Opise in fotografije letošnjih finalistov najdete na spletni strani imaginecup.si.

10. leto tekmovanja presežkov
»Letošnji finalisti Imagine Cupa so dokazali, koliko inovativnosti, nadarjenosti in predanosti imamo med slovenskimi študenti. Veseli nas, da je tekmovanje iz leta v leto nazoren prikaz presežkov in potenciala mladih. V Microsoftu ta potencial z največjim veseljem spodbujamo, negujemo in razvijamo že deseto leto zapored. Ekipi Osmosis iskreno čestitamo za zmago in ji želimo veliko uspehov na finalu v Sydneyju. Držali bomo pesti za še eno odlično uvrstitev,« je povedala Bilijana Weber, generalna direktorica slovenske podružnice Microsofta.

Nosilec slovenskega izbora Imagine Cup 2012 je Microsoftov center za inovacije. Organizira ga Tovarna podjemov skupaj s soorganizatorjem, Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem. Generalna partnerja tekmovanja sta Microsoft Slovenija in družba HTC. Strateški partner je Start-up Center Tehnološkega parka Ljubljana, partner projekta je Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije, medijski partner pa dostop.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki