marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi napreduje po lestvici Fortune Global 500
16.08.2022

Skupina Xiaomi se je na seznamu Fortune Global 500 za leto 2022 povzpela na 266. mesto. Globalno tehnološko podjetje, ki je tretji največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu, je na lestvici napredovalo že četrto leto zapored.

slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

članki

Zmagovalka Imagine Cupa 2012 ekipa Osmosis


25.04.2012
Objavil: Dare Gliha

Na včerajšnjem dogodku »Dan za podjetne talente«, ki je potekal v Ljubljani, so organizatorji razglasili letošnjega nacionalnega zmagovalca tekmovanja Imagine Cup. Enajstčlansko strokovno komisijo je najbolj prepričala ljubljanska skupina Osmosis, ki je izdelala dovršeno inovativno platformo za ciljno dobrodelnost.

Zmagovalna ekipa bo zastopala slovenske barve na svetovnem finalu v Sydneyju, nagrada pa so tudi udeležba na podjetniškem pospeševalniku ITIME in telefoni Windows Phone, ki jih podarja generalni partner letošnjega tekmovanja – družba HTC.

Zmagovalno skupino Osmosis sestavljajo študentje Aleksander Berus in Erol Merdanović s Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Juš Milčinski s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani ter Luka Vidoni z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Mentor, ki je poskrbel, da je ekipa že na slovenskem finalu predstavila dovršeno in delujočo rešitev, je prof. dr. Matjaž Branko Jurič, profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Skupina Osmosis je svojo rešitev opisala tako: »Osmosis je revolucionarna dobrodelna platforma. Gre za naslednjo generacijo dobrodelne skupnosti, ki spodbuja aktivno sodelovanje uporabnikov na zabaven način. Spletna platforma je posebej zasnovana za uporabo na področju dobrodelnosti, saj s pomočjo tehnologije 21. stoletja pripomore k bolj učinkovitemu doniranju tako sredstev kot znanja. Inovativen povezovalni pristop omogoča izpeljavo projektov in regionalni razvoj tistih delov sveta, ki to najbolj potrebujejo.« Več o projektu si lahko preberete na osmosisnow.si.

Prof. dr. Matjaž Branko Jurič, profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko, je svojo motivacijo za sodelovanje na tekmovanju pospremil z naslednjimi besedami: »Naše študentke in študente skrbno pripravljamo na prihodnost, ko bodo kot mladi podjetniki, inovatorji ali kot odlični strokovnjaki premikali tehnološke in poslovne meje. Pri teh prizadevanjih so tekmovanja, kot je Imagine Cup, zelo dobrodošla, saj jim omogočijo, da svoje ideje in pridobljeno znanje preizkusijo v praksi in se pomerijo s kolegi z vsega sveta. Dragocena izkušnja, ki jim bo v nadaljevanju življenjske poti zagotovo koristila.«

Drugo in tretje mesto v Maribor
Na drugo mesto se je uvrstila mariborska ekipa Intelliderm, ki je izdelala inovativno mobilno rešitev za zaznavo, analizo in oceno kožnih težav s pomočjo umetne inteligence. Tretje mesto pa je zasedla mariborska ekipa »Wombat force«, ki pod sloganom »Take a walk for a change« z rešitvijo FOOTURE spodbuja alternativne oblike mobilnosti. Opise in fotografije letošnjih finalistov najdete na spletni strani imaginecup.si.

10. leto tekmovanja presežkov
»Letošnji finalisti Imagine Cupa so dokazali, koliko inovativnosti, nadarjenosti in predanosti imamo med slovenskimi študenti. Veseli nas, da je tekmovanje iz leta v leto nazoren prikaz presežkov in potenciala mladih. V Microsoftu ta potencial z največjim veseljem spodbujamo, negujemo in razvijamo že deseto leto zapored. Ekipi Osmosis iskreno čestitamo za zmago in ji želimo veliko uspehov na finalu v Sydneyju. Držali bomo pesti za še eno odlično uvrstitev,« je povedala Bilijana Weber, generalna direktorica slovenske podružnice Microsofta.

Nosilec slovenskega izbora Imagine Cup 2012 je Microsoftov center za inovacije. Organizira ga Tovarna podjemov skupaj s soorganizatorjem, Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem. Generalna partnerja tekmovanja sta Microsoft Slovenija in družba HTC. Strateški partner je Start-up Center Tehnološkega parka Ljubljana, partner projekta je Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije, medijski partner pa dostop.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki