marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple načrtuje za leto 2022 celotno linijo iPhonov s podporo 5G
02.08.2021

Lani je Apple predstavil svojo prvo telefonsko serijo, ki podpira 5G in smiselno je, da se ta trend prenese na njegove prihodnje modele. Nikkei Asia poroča, da bo celotna linija iPhonov prihodnje leto imela podporo za 5G, vključno s preoblikovanim najcenejšim iPhonom SE.

slikaTM Roh: Odprlo se bo novo poglavje inovacij pametnih telefonov
30.07.2021

TM Roh, predsednik in vodja oddelka za mobilne komunikacije Samsung Electronics, je v svojem zadnjem javnem nagovoru napovedal, kaj lahko pričakujemo od prihajajočega Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold dogodka, ki bo potekal 11. avgusta ob 16. uri.

slikaApple iPhone 13 naj bi podpiral polnjenje s 25 W
28.07.2021

Zadnje govorice o seriji iPhone 13 so orientirane hitrosti polnjenja telefonov. Poročilo podjetja MyDrivers tako navaja "tuje medije", ki so prek partnerjev v dobavni verigi izvedeli, da Apple povečuje hitrost polnjenja baterij nekaterih modelov iPhone 13.

slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

članki

Znani zmagovalci natečaja Java Masters 2006


21.08.2006
Objavil: Thomas Bergant

Več kot 10 000 glasovalcev je od 16. junija do 16. julija obiskovalo spletno stran www.javamasters.org in na osnovi demo izdelkov ter opisov projektov ocenjevalo 10 najboljših kandidatov. Največji interes so pokazali v Turčiji, na Kitajskem, v Veliki Britaniji in Braziliji.

Vse aplikacije so bile posebej narejene za mobilnike SXG75, S75 in CX75 podjetja BenQ Mobile, oziroma blagovno znamko Siemens.

Žirija, ki so jo sestavljali tehnološki in marketinški strokovnjaki podjetij BenQ Mobile in Sun Microsystems, je v zadnjem, izločevalnem delu, ocenjevala izdelke tudi glede na vidik možne komercialne uspešnosti in ne le na podlagi inovativnosti ter uporabniške prijaznosti aplikacij. Zmagovalce natečaja Java Masters so v končni fazi izglasovali obiskovalci spletne strani Java Masters.

Letošnje nagrade so se razdeljevale v dveh kategorijah: »Student Java Masters« in »Professional Java Masters«. V prvi kategoriji je prejel glavno nagrado Weijian Chen iz Kitajske za aplikacijo »LyricShow Player«, namenjeno za glasbene predvajalnike, drugo nagrado je prejel Vladimir Vasilyev iz Nemčije za aplikacijo za spletno kamero »Mobile Webcam« (temelji na strežniku) s katero lahko fotografije iz mobilnika, ki vsebuje kamero, pošljete direktno na spletni album. Tretjo nagrado je osvojil Cumhur Cevik iz Turčije za igro »ChatRise«, ki je namenjena večim igralcem.

Med sodelujočimi v kategoriji »Professional Java Masters« sta zmagovalca Thomas Bauer in Heiko Vogeler iz Nemčije za GPS aplikacijo »Bike GPS Mobile«, medtem ko je Markus Koch iz Brazilije prejel drugo nagrado za plesno igro »Dance Mania«. Tretjo nagrado je osvojil Permbum Aimsupasit iz Tajske za simulacijo igre »Sim President«, v kateri nastopate kot predsednik države in vodite ekonomsko politiko države.

Podelitev nagrad bo 22. avgusta 2006 v sklopu tradicionalne igričarske konvencije »Games Convention Developer Conference GCDC« v Leipzigu, v Nemčiji. Prvonagrajenci bodo prejeli vrhunske mobilne telefone blagovne znamke BenQ-Siemens in povrnitev potnih stroškov za potovanje v Leipzig. Prav tako bodo imeli omogočen prost vstop na konferenco, v zgodovinsko bogatem mestu pa bodo brezplačno preživeli nekaj nepozabnih dni. Drugo in tretjeuvrščeni bodo prejeli atraktivne tehnološke nagrade podjetij BenQ Mobile in Sun Microsystems.

Razvijalci aplikacij si lahko ogledajo vsebinsko izredno bogat portal s podrobnimi informacijami o produktih, razvijalskih orodjih in poslovnih priložnostih na spletni strani www.benqmobile.com/developer.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki