marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Zmagovalci natečaja ITAK Džafest so Eskobars


30.05.2009
Objavil: Thomas Bergant

Skoraj 120 tisoč glasov oboževalcev in ocene strokovne žirije so odločili, da bodo VIP-ovci na glasbenem spektaklu ITAK Džafest 7. junija na Hipodromu Stožice uživali v nastopu mladih glasbenih talentov skupine Eskobars. Primorci so zbrali več kot 10 tisoč glasov in s svežo različico rock'n'rolla očarali tako oboževalce kot strokovno žirijo.

Natečaj ITAK Džafest se je pričel 6. marca in vse do 14. aprila je prispelo 97 prijav glasbenih skupin, posameznic in posameznikov, ki do sedaj še niso izdali več kot enega albuma. Nato se je 16. aprila začel prvi krog glasovanja, ki je trajal do 4. maja. Okoli 97 tisoč SMS-sporočil in strokovna žirija so odločili, da si mesto v 2. krogu zaslužijo trije najboljši: Sphericube, Hrošči in Eskobars.

Drugi krog glasovanja je od treh finalistov zahteval veliko kreativnega in glasbenega ustvarjanja. Izpolniti so morali tri posebne naloge, za katere so lahko po objavi na spletnem mestu www.itak.si njihovi oboževalci tudi glasovali.

Za prvo nalogo so morale glasbene skupine posneti pravi ITAK komad, v katerega so morale vključiti naslednjih 13 besed: ITAK, cirkus, slava, vrata, pot, muza, percepcija, trenutek, kliše, spektakel, stadion, totalno, katarza. Sphericube so ustvarili pesem Subtotalni svet, Hrošče je navdihnila Moja muza in Eskobarsi so ustvarili pesem Cirkuški spektakel.

Pri drugi nalogi so finalisti ustvarjali videospote. Vsaka glasbena skupina je dobila vnaprej določeno pesem, za katero so morali posneti videospot. Hrošči so posneli videospot za pesem I Wanna Try, Sphericube za Kemmis Floccus in Eskobars za Girls from Klagenfurt. Žirija je pri tem ocenjevala domiselnost in kreativnost ter ob strani pustila tehnično dovršenost.

Zadnja naloga je razkrivala pogled v zvezdniško življenje finalistov. Vsaka skupina je pripravila 10-minutni posnetek svojega zvezdniškega življenja. Kakšne so zvezdniške muhe skupin Sphericube, Hrošči in Eskobars ter kako skrbijo za glasbeno kondicijo, si lahko pogledate na http://dzafest.itak.si/natecaj, kjer si lahko ogledate in poslušate tudi druge sadove težkega zvezdniškega dela treh finalistov natečaja ITAK Džafest.

Strokovna žirija v sestavi glasbenega kritika Miroslava Akrapoviča, Polet, glasbenega urednika Tonija Cahuneka, RSQ magazine, in kreativnega direktorja Aljoše Bagole, Pristop, je v obrazložitvi ocenjevanja zapisala: »Žirija je v finalu poleg glasbe izvajalcev ocenjevala predvsem kreativni pristop k vsem trem nalogam, ki so jih skupine opravile. Eskobars so na tem področju najbolj izstopali, medtem ko je pri odločitvi za drugo mesto prevladala glasbeno bolj izkušena skupina Sphericube pred mladimi, a obetavnimi Hrošči, pri katerih predvsem izstopa izjemna vokalistka.«

Število prejetih SMS-sporočil je bilo najbolj naklonjeno skupini Hrošči, ki so prejeli skoraj 8 tisoč glasov, tesno so jim sledili zmagovalci natečaja ITAK Džafest Eskobars, na tretje mesto pa so se po mnenju oboževalcev uvrstili Sphericube. Seštevek glasov strokovne žirije in oboževalcev je prvo mesto prinesel skupini Eskobars, drugo mladim in talentiranim Hroščem ter tretje izkušenim Spericube.

Več informacij je na voljo na www.itak.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki