marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Popust za Mobitelove uporabnike v Avstriji in zimske informacije


31.01.2006
Objavil: Thomas Bergant

Mobitel bo svojim uporabnikom zimska doživetja v Avstriji polepšal s posebnim februarskim popustom, saj bodo le-ti od 1. do 28. februarja 2006 pri gostovanju v omrežju avstrijskega operaterja T-Mobile deležni 25-odstotnega popusta na ceno klicev v Slovenijo.

Za smučarsko obarvane zimske dni je uporabnikom Mobitel GSM/UMTS na voljo Snežni telefon, za varnost na cestah tudi v zimskih razmerah pa so jim na voljo informacije o stanju na slovenskih cestah.

Družba Mobitel je z avstrijskim operaterjem T-Mobile sklenila sporazum, s katerim svojim uporabnikom v mesecu februarju zagotavlja poseben popust pri gostovanju v omrežju omenjenega operaterja. Skladno z dogovorom se naročnikom Mobitel GSM/UMTS in Mobiuporabnikom od 1. do 28. februarja 2006 za klice v Slovenijo iz omrežja operaterja T-Mobile Avstrija prizna 25-odstotni popust.

Snežni telefon
Snežni telefon je uporabna in zanimiva zimska vsebina, ki jo Mobitelov multimedijski portal Planet ponuja v sklopih Info/Smučanje in Šport/Rekreacija/Smučanje. Snežni telefon vsem ljubiteljem smučanja v času smučarske sezone vsak dan ponuja sveže informacije prek storitev SMS in MMS Info (ključne besede je moč najti na www.Planet.si v sklopu Sporočanje, zavihek SMS oz. MMS) ter Mobitelove glasovne info postaje (na številki 031/041/051 18 25 00). Poleg podatkov o slovenskih, avstrijskih in italijanskih smučiščih tu najdejo še vremensko napoved, podatke o višini snežne odeje ter obratovanju žičnic in vlečnic. Smučarji so tako lahko ves čas pripravljeni za hitro odločitev, kdaj in kam na smučanje. Na mobilnem Planetu pa si uporabniki lahko ogledajo še prenose kamer z določenih smučišč, video predstavitve slovenskih smučišč ter se hkrati poučijo še o zaščiti pred soncem. Snežne informacije so na voljo tudi na spletnem Planetu www.planet.si v sklopu Info/Smučanje in Šport/Rekreacija. Več informacij o uporabi storitev SMS in MMS Info uporabniki najdejo na Mobitelovih spletnih straneh www.mobitel.si v zavihku Ponudba pod Naročniki GSM/UMTS, Storitve, Informacije in zabava.

Ceste
Mobitelovi uporabniki informacije za varno vožnjo najdejo na Mobitelovem mobilnem portalu Planet v sklopu Info/Ceste. Tu si lahko ogledajo Info-netovo ali AMZS-jevo aktualno informacijo o stanju na slovenskih cestah ter preverijo trenutne radarske kontrole v večjih slovenskih mestih z okolico (Ljubljana, Maribor, Kranj, Celje, Koper in Novo Mesto). Približno količino alkohola v krvi si lahko izračunajo z alkotestom, stanje na slovenskih cestah pa je na ogled s pomočjo kamer. Stanje na cestah je moč spremljati tudi s klicem na Mobitelovo glasovno info postajo na 031/041/051 182103 in prek sporočil SMS in MMS tako, da uporabniki na številko 1919 pošljejo SMS z določeno ključno besedo za izbrano informacijo. Če želijo npr. pridobiti podatke o stanju na cestah, pošljejo SMS s ključno besedo CESTE in prejmejo povratno SMS-sporočilo z želenimi informacijami. Če pošljejo ključno besedo MCESTE, pa uporabniki informacije prejmejo v sporočilu MMS. Radarske kontrole uporabniki preverijo s ključnimi besedami RACE (Celje in okolica), RAKP (Koper in okolica), RAKR (Kranj in okolica), RALJ (Ljubljana in okolica), RAMB (Maribor in okolica), RANM (Novo mesto in okolica). Uporabniki lahko prek sporočil SMS s ključno besedo LRADAR ali LRAD pridobijo tudi informacijo o radarski kontroli glede na trenutno lokacijo.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki