marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Zgolj eno od štirih podjetij na svetu se odloči za celovito zaščito mobilnih naprav


15.03.2013
Objavil: Dare Gliha

Danes približno polovica podjetij na svetu v svojih korporativnih omrežjih uporablja rešitve za upravljanje in zaščito mobilnih naprav. Raziskava, ki jo je konec leta 2012 izvedlo podjetje Kaspersky Lab v sodelovanju z B2B International, je pokazala, da je 32 % organizacij sprejelo posebno varnostno politiko izključno za pametne telefone in tablične računalnike.

Zgolj 28 % podjetjih po vsem svetu pa se je določilo za uvedbo celovite tehnologije za upravljanje mobilnih naprav Mobile Device Management (MDM).

Vse večje število pametnih telefonov, tako v osebni lasti kot v lasti podjetja, se uporablja pri vsakodnevnih poslovnih aktivnostih. Kot dokazuje raziskava Kaspersky Laba in B2B International tega naraščajočega trenda v današnjem poslovnem okolju ni mogoče prezreti. Zgolj 9 % podjetij meni, da je prepoved uporabe pametnih telefonov zaposlenih pri delu nesprejemljiva. Po drugi strani pa je 29 % podjetij svojim zaposlenim omogočilo popolni dostop do podatkov v korporativnih omrežij prek mobilnih naprav.

»Uporaba pametnih telefonov in drugih mobilnih naprav pri poslovanju daje kateremukoli podjetju določeno konkurenčno prednost, saj so zaposleni bolj prilagodljivi in zmožni izpolnjevati naloge in probleme ne glede na to, kje se nahajajo in koliko je ura. Vendar pa uvajanje teh naprav v korporativne infrastrukture zahteva nove pristope k IT varnosti. Neupoštevanje slednjega vodi podjetje v nevarnost, da zaradi zlonamernih napadov ali izgubljene naprave izgubi pomembne podatke. A za to niso potrebna nobena nova odkritja: Kaspersky Lab ponuja korporativno rešitev, ki je že na voljo za uporabo in ki v enotnem centraliziranem varnostnem okvirju zaščiti vse delovne naprave, vključno z mobilnimi napravami,« je povedal Alexander Erofeev, vodja oddelka za trženje pri Kaspersky Labu.

Tehnologija Mobile Device Management, ki je vgrajena v Kaspersky Endpoint Security for Business, novo platformo Kaspersky Laba za zaščito korporativnih omrežij, zagotavlja zanesljivo upravljanje in varnost katerekoli mobilne naprave, ki se uporablja v podjetju.

Poleg zagotavljanja zaščite pametnih telefonov in tabličnih računalnikov pred zlonamernimi programi (kar je bolj pomembno zlasti za Androidno okolje, k ga napada čedalje več škodljivih programov), orodja MDM sistemskim administratorjem omogočajo daljinsko upravljanje vsebine, ki je shranjena v napravi. Hkrati tudi onemogoča dostop do vsebine, v primeru, da je bila naprava izgubljena ali ukradena. Politika »prinesite svojo lastno napravo« za organizacije ni več problem: administrator lahko vedno upravlja korporativne podatke na osebni napravi zaposlenega, brez da bi se pri tem dotaknil njegove zasebne vsebine.

Druga prednost MDM v korporativni rešitvi Kaspersky Laba pa je njen centralizirani sistem upravljanja in nadzora, ki se enostavno prilega korporativnim varnostnim sistemom in omogoča, da lahko sledimo vsem nevarnostim za mobilne IT organizacijske infrastrukture.

Podrobnejše informacije o ravnanju v primeru nevarnosti za vaše podjetje, varnostnih tehnologijah in zmogljivostih korporativnih rešitev Kaspersky Laba si lahko preberete na: www.kaspersky.com/beready.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki