marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaDružina Samsung Galaxy S23 naj bi imela funkcije satelitske komunikacije
02.12.2022

Zdi se, da se je Samsung pripravljen znova zgledovati po Applu in slediti stopinjam ameriškega podjetja, ko gre za uvedbo satelitske komunikacije v pametne telefone. Apple ima v telefonih iPhone 14 in iPhone 14 Pro funkcijo zasilnega klica SOS, ki deluje prek satelita in deluje prek partnerstva s podjetjem Globalstar, Samsung pa naj bi zdaj sodeloval s podjetjem Iridium.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

članki

Zemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot


06.10.2021
Objavil: Dare Gliha

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

Večkrat nagrajena aplikacija

Zemljevidi Petal so prejeli nagrado Red Dot, najvišje priznanje na področju industrijskega oblikovanja, v kategoriji blagovnih znamk in komunikacijskega oblikovanja. Poleg nagrade pa so bile predstavljene impresivne funkcije aplikacije, ki so pritegnile pozornost na mednarodni tehnološki sceni in katerih glavni namen je olajšati potovanja povsod po svetu.

Ena od glavnih funkcij pomaga uporabnikom pri dolgih vožnjah, saj je gibanje na zemljevidu jasno prikazano, brez potrebe po vodenju uporabnika z enega zaslona na drugega. Poleg tega daje aplikacija prednost varnosti z jasnimi in preprostimi navodili, ki voznika med vožnjo ne motijo. Rezultat tega je povečano zanimanje, saj se je za zemljevide Petal v zadnjih dveh mesecih odločilo kar milijon novih uporabnikov.

Razburljive nove funkcije

Po enem letu obstoja in devetih posodobitvah, zemljevide Petal še vedno odlikujeta preglednost in preprosta uporaba. Nove funkcije med drugim vključujejo prilagojeno načrtovanje potovanj, izboljšano vizualno izkušnjo in dodatne jezike, ki jih podpira aplikacija.

»Velika čast je prejeti nagrado za Petal Maps na tako prestižni podelitvi. To je dokaz trdega dela ekipe strokovnjakov pri izgradnji uspešne storitve za navigacijo,« je dejal Uroš Miklavčič, vodja poslovnega razvoja v podjetju Huawei v Sloveniji. »Z najnovejšo posodobitvijo so zemljevidi Petal nedvomno postali najboljše orodje za potovanje, nova funkcija prilagojenega načrtovanja in podpora za 14 dodatnih jezikov, pa bosta pomagali milijonov uporabnikov po vsem svetu.«

Hitrejše načrtovanje potovanja

Nekatere nove funkcije zemljevidov so prometna opozorila, razmere v javnem prometu in na cestninskih postajah ter predlogi krajših poti. Oblikovane so na način, ki uporabnikom omogoča brezskrbno potovanje ob prihranku časa in denarja. Zahtevnejši uporabniki lahko namreč znotraj ene poti načrtujejo kar osem ciljev. V primeru spremembe pa preprosto prekličejo neželeni cilj in naslednji bo izbran samodejno.

Izboljšana vizualna izkušnja

Za boljšo vizualno izkušnjo je po novem na voljo vznemirljiva funkcija simuliranega pogleda na nebo. Ne glede ali aplikacija uporabnika vodi, ali ta le gleda zemljevide, ne da bi vnesel cilj poti, je dovolj prilagoditi pogled za prikaz neba s točnim položajem obzorja.

Glasovno vodenje

Aplikacija Petal Maps je ob zadnji nadgradnji dobila podporo vodenja v 14 novih jezikih, vključno s slovenščino. Skupno število podprtih jezikov je zdaj 40, kar ponazarja njihovo globalno prisotnost. Aplikacija deluje na vseh pametnih telefonih s sistemom Android in jo lahko prenesete iz trgovine AppGallery ali Google Play.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki