marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiOS 15 na začetku ni sprejet tako dobro kot iOS 14
15.10.2021

Najnovejši operacijski sistem iOS 15 je v prvih 14 dneh na svoj iPhone naložilo manj uporabnikov, kot jih je to storilo ob predstavitvi iOS 14. Možen razlog je tudi več odkritih napak s strani prvih testnih preizkuševalcev.

slikaSamsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022
13.10.2021

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

slikaEvropska komisija preučuje Apple Pay
11.10.2021

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

slikaSamsungov prihajajoči Galaxy S22 naj bi predstavljal več kot polovico proizvodnje
08.10.2021

Samsungova linija Galaxy S22 naj bi bila predstavljena v prvem četrtletju prihodnjega leta. Časnik The Elec sedaj navaja, da Samsung cilja, da bi standardni model Galaxy S22 s 6,1-palčnim zaslonom predstavljal 50 do 60 odstotkov celotne prodaje nove serije S. 6,6-palčni model naj bi predstavljal 20 %, S22 Ultra pa 20 do 30 % prodaje.

slikaZemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot
06.10.2021

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

članki

Zemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot


06.10.2021
Objavil: Dare Gliha

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

Večkrat nagrajena aplikacija

Zemljevidi Petal so prejeli nagrado Red Dot, najvišje priznanje na področju industrijskega oblikovanja, v kategoriji blagovnih znamk in komunikacijskega oblikovanja. Poleg nagrade pa so bile predstavljene impresivne funkcije aplikacije, ki so pritegnile pozornost na mednarodni tehnološki sceni in katerih glavni namen je olajšati potovanja povsod po svetu.

Ena od glavnih funkcij pomaga uporabnikom pri dolgih vožnjah, saj je gibanje na zemljevidu jasno prikazano, brez potrebe po vodenju uporabnika z enega zaslona na drugega. Poleg tega daje aplikacija prednost varnosti z jasnimi in preprostimi navodili, ki voznika med vožnjo ne motijo. Rezultat tega je povečano zanimanje, saj se je za zemljevide Petal v zadnjih dveh mesecih odločilo kar milijon novih uporabnikov.

Razburljive nove funkcije

Po enem letu obstoja in devetih posodobitvah, zemljevide Petal še vedno odlikujeta preglednost in preprosta uporaba. Nove funkcije med drugim vključujejo prilagojeno načrtovanje potovanj, izboljšano vizualno izkušnjo in dodatne jezike, ki jih podpira aplikacija.

»Velika čast je prejeti nagrado za Petal Maps na tako prestižni podelitvi. To je dokaz trdega dela ekipe strokovnjakov pri izgradnji uspešne storitve za navigacijo,« je dejal Uroš Miklavčič, vodja poslovnega razvoja v podjetju Huawei v Sloveniji. »Z najnovejšo posodobitvijo so zemljevidi Petal nedvomno postali najboljše orodje za potovanje, nova funkcija prilagojenega načrtovanja in podpora za 14 dodatnih jezikov, pa bosta pomagali milijonov uporabnikov po vsem svetu.«

Hitrejše načrtovanje potovanja

Nekatere nove funkcije zemljevidov so prometna opozorila, razmere v javnem prometu in na cestninskih postajah ter predlogi krajših poti. Oblikovane so na način, ki uporabnikom omogoča brezskrbno potovanje ob prihranku časa in denarja. Zahtevnejši uporabniki lahko namreč znotraj ene poti načrtujejo kar osem ciljev. V primeru spremembe pa preprosto prekličejo neželeni cilj in naslednji bo izbran samodejno.

Izboljšana vizualna izkušnja

Za boljšo vizualno izkušnjo je po novem na voljo vznemirljiva funkcija simuliranega pogleda na nebo. Ne glede ali aplikacija uporabnika vodi, ali ta le gleda zemljevide, ne da bi vnesel cilj poti, je dovolj prilagoditi pogled za prikaz neba s točnim položajem obzorja.

Glasovno vodenje

Aplikacija Petal Maps je ob zadnji nadgradnji dobila podporo vodenja v 14 novih jezikih, vključno s slovenščino. Skupno število podprtih jezikov je zdaj 40, kar ponazarja njihovo globalno prisotnost. Aplikacija deluje na vseh pametnih telefonih s sistemom Android in jo lahko prenesete iz trgovine AppGallery ali Google Play.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki