marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOppo pojasnil delovanje svojega zložljivega prototipa
03.03.2021

Konceptni telefon Oppo X 2021, ki ga je podjetje prvotno predstavilo na dogodku Inno Day 2020, sedaj predstavljajo tudi na dogodku MWC Shangahi 2021. Da bi bolje razumeli koncept zlaganja so objavili tudi kratek video, ki pojasnjuje, kako se zaslon razširi iz 6,7 na 7,4 palca.

slikaLG razvija prepogljiv zaslon za Apple
01.03.2021

Čeprav ima LG-jev oddelek za pametne telefone precej negotovo prihodnost, jim ne manjka novih idej in razvojnega potenciala. Glede na poročanje tajvanskega medija DigiTimes naj bi namreč LG za Apple razvijal prepogljiv zaslon za prihodnji mobilnik iPhone.

slikaSamsung z Galaxy SmartTag razširil zmogljivosti SmartThings Find aplikacije
26.02.2021

Samsung Electronics je pred kratkim predstavil Galaxy SmartTag označevalnik, ki se uporablja skupaj s SmartThings Find aplikacijo. Aplikacija uporabnikom pomaga hitreje in lažje najti združljive Galaxy naprave - tudi kadar so te brez povezave. Dodatno, Galaxy SmartTag označevalnik zmogljivosti iskanja širi tudi na iskanje osebnih predmetov.

slikaPrihajajo novi BlackBerry mobilniki
24.02.2021

Čeprav se je partnerstvo med BlackBerryem in kitajskim TCL končalo lani, pa je trajalo le nekaj mesecev, da je vajeti prevzelo novo podjetje, OnwardMobility. V sporočilu za javnost so napisali, da v letošnjem letu načrtujejo izdajo BlackBerry mobilnike s klasično tipkovnico in podporo za 5G.

slikaNikkei poroča o polovičnem zmanjšanju proizvodnje pri Huaweiju
22.02.2021

Pri Huaweiju je padla odločitev, da mobilne divizije ne bodo prodali, čeprav preživljajo težke čase, kar se bo očitno še nekaj časa vleklo. Nikkei poroča, da so pri podjetju obvestili svoje dobavitelje, da bodo letos izdelali veliko manj telefonov kot leta 2020.

članki

ZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam


18.01.2021
Objavil: Dare Gliha

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

Ob tem gre za druge vrste seznam, kot tisti, na katerem se je znašel Huawei in zaradi česar so pri tem kitajskem proizvajalcu imeli težave z dostopom do Googlovih storitev in posledično beležili strme padce prodaje po celem svetu.

Xiaomi se je medtem že odzval, njihov odziv pa lahko preberete v spodnjih vrsticah:

Podjetje Xiaomi deluje v skladu z zakonodajo in v skladu s predpisi držav, kjer posluje. Xiaomi ponuja izdelke in storitve za civilno in komercialno uporabo. Podjetje potrjuje, da ni v lasti, pod nadzorom ali povezano s kitajsko vojsko in ni "komunistično kitajsko vojaško podjetje", opredeljeno v NDAA. Družba bo sprejela ustrezne ukrepe za zaščito lastnih interesov in interesov njenih delničarjev.

V podjetju preučujemo možne posledice ukrepa, da bi bolje razumeli vpliv na skupino. Nadaljnja obvestila bomo objavili po potrebi.

Glede na to, da je uvrstitev podjetja Xiaomi na črni seznam izvedla odhajajoča Trumpova administracija se lahko zgodi, da bo tovrstne prepovedi preučila administracija novega predsednika Bidna.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki