marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsungov "prevajalnik v živo" zdaj deluje z aplikacijami drugih ponudnikov
26.07.2024

Samsung je pred kratkim napovedal, da bo funkcija "prevajalnik v živo" , ki je del sistema Galaxy AI, kmalu na voljo tudi za aplikacije drugih ponudnikov. To se je sedaj tudi zgodilo.

slikaTrg pametnih telefonov raste že tretje četrtletje zapored
24.07.2024

Najnovejše tržno poročilo družbe Canalys kaže, da je trg pametnih telefonov v drugem četrtletju leta 2024 dosegel že tretjo zaporedno medletno rast. Med aprilom in junijem je bilo dobavljenih 288 milijonov pametnih telefonov, kar je 12 % več kot lani.

slikaApple se po predstavitvi iPhona 16 pripravlja na obsežen cikel nadgradenj
22.07.2024

Investicijsko podjetje Wedbush je razkrilo, da Apple z novo linijo telefonov iPhone 16 pričakuje veliko rast prodaje. Analitiki napovedujejo " ogromno" povpraševanje in "obsežen cikel nadgradenj", ki ga bo poganjala umetna inteligenca (Apple Intelligence).

slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

članki

V ZDA v tretjem četrtletju ponovna rast dobav pametnih telefonov


15.11.2023
Objavil: Dare Gliha

V tretjem četrtletju letošnjega leta se je število dobav pametnih telefonov v ZDA v primerjavi z drugim četrtletjem povišalo za 21 % na 31 milijonov enot, kaže najnovejše poročilo družbe Canalys. K tej rasti je prispevala predstavitev Applovih telefonov serije iPhone 15, ki so v tretjem četrtletju predstavljali 34 % celotne prodaje telefonov iPhone v ZDA, čeprav so bili v prodaji le nekaj dni.

Kljub temu pa se je trg v primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta zmanjšal za 5 %.

Promocijske akcije operaterjev, namenjene nadgradnjam premijskih naprav, so pripomogle k temu, da ta trend upadanja ni bil nič hujši, vendar pa je Apple zelo pozno v četrtletju izdal serijo iPhone 15, kar pomeni, da se je prodaja v primerjavi z enakim obdobjem leta 2022 zmanjšala za 8 % na 17,2 milijona enot.

Samsung je v tretjem četrtletju dobavil 6,8 milijona pametnih telefonov, pri čemer sta Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 predstavljala 20 % te številke in tako povečala njegovo uspešnost. Samsungov tržni delež v ZDA na področju zložljivih telefonov namreč znaša zelo ugodnih 87 %. Motorola je imela najboljše četrtletje po drugem četrtletju leta 2022, saj je s 14-odstotno medletno rastjo števila pošiljk dosegla 9-odstotni tržni delež.

TCL in Google zaokrožujeta prvo peterico s približno 4-odstotnim tržnim deležem, saj sta dobavila 1,3 milijona oziroma 1,2 milijona enot. Po mnenju analitikov družbe Canalys se ameriški trg pametnih telefonov stabilizira, vendar "ni pričakovati, da bo v četrtem četrtletju prišlo do preobrata". Vseeno pa družba Canalys pričakuje "blago okrevanje" v letu 2024.

Zanimivo je, da raziskovalno podjetje pravi, da opaža vse večji trend kupovanja starejše generacije telefonov, prenovljenih naprav in daljšega ohranjanja sedanjih. Tako se manj ljudi odloča za nadgradnjo na najnovejše modele, kar vpliva na trg kot celoto. "Kljub močnim zaporednim neto prirastom naročnikov postpaid telefonov in stopnjam nadgradenj pri operaterjih prvega reda prodaja naprav še vedno zaostaja za lanskoletnimi vrednostmi," navaja Canalys.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki