marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR v Parizu predstavil novo serijo HONOR 200
17.06.2024

HONOR je premierno za Evropo predstavil serijo HONOR 200 na ikoničnem pariškem mestu Hipódromo de París-Longchamp. Na dogodku, ki se ga je udeležilo več kot 800 predstavnikov medijev in partnerjev iz vse Evrope, so gostje imeli priložnost iz prve roke preizkusiti zmogljivosti prek interaktivnih con doživetij in pop-up portretnih studiev, ki jih je zagotovil Studio Harcourt.

slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

članki

V ZDA v tretjem četrtletju ponovna rast dobav pametnih telefonov


15.11.2023
Objavil: Dare Gliha

V tretjem četrtletju letošnjega leta se je število dobav pametnih telefonov v ZDA v primerjavi z drugim četrtletjem povišalo za 21 % na 31 milijonov enot, kaže najnovejše poročilo družbe Canalys. K tej rasti je prispevala predstavitev Applovih telefonov serije iPhone 15, ki so v tretjem četrtletju predstavljali 34 % celotne prodaje telefonov iPhone v ZDA, čeprav so bili v prodaji le nekaj dni.

Kljub temu pa se je trg v primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta zmanjšal za 5 %.

Promocijske akcije operaterjev, namenjene nadgradnjam premijskih naprav, so pripomogle k temu, da ta trend upadanja ni bil nič hujši, vendar pa je Apple zelo pozno v četrtletju izdal serijo iPhone 15, kar pomeni, da se je prodaja v primerjavi z enakim obdobjem leta 2022 zmanjšala za 8 % na 17,2 milijona enot.

Samsung je v tretjem četrtletju dobavil 6,8 milijona pametnih telefonov, pri čemer sta Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 predstavljala 20 % te številke in tako povečala njegovo uspešnost. Samsungov tržni delež v ZDA na področju zložljivih telefonov namreč znaša zelo ugodnih 87 %. Motorola je imela najboljše četrtletje po drugem četrtletju leta 2022, saj je s 14-odstotno medletno rastjo števila pošiljk dosegla 9-odstotni tržni delež.

TCL in Google zaokrožujeta prvo peterico s približno 4-odstotnim tržnim deležem, saj sta dobavila 1,3 milijona oziroma 1,2 milijona enot. Po mnenju analitikov družbe Canalys se ameriški trg pametnih telefonov stabilizira, vendar "ni pričakovati, da bo v četrtem četrtletju prišlo do preobrata". Vseeno pa družba Canalys pričakuje "blago okrevanje" v letu 2024.

Zanimivo je, da raziskovalno podjetje pravi, da opaža vse večji trend kupovanja starejše generacije telefonov, prenovljenih naprav in daljšega ohranjanja sedanjih. Tako se manj ljudi odloča za nadgradnjo na najnovejše modele, kar vpliva na trg kot celoto. "Kljub močnim zaporednim neto prirastom naročnikov postpaid telefonov in stopnjam nadgradenj pri operaterjih prvega reda prodaja naprav še vedno zaostaja za lanskoletnimi vrednostmi," navaja Canalys.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki