marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR kmalu na borzi
01.12.2023

HONOR, ki zadnja tri leta deluje samostojno, dosega hitro poslovno rast. Skupaj z nenehnim izboljševanjem korporativnega upravljanja je ta razvoj močno povečal splošno konkurenčnost in tržni položaj družbe.

slikaApple uporabnikom iPhona 14 omogoča dodatno leto brezplačne storitve SOS v sili
29.11.2023

Apple je ob napovedi serije telefonov iPhone 14 septembra lani obljubil dve leti brezplačne storitve SOS v sili prek satelita, zdaj pa jo brezplačno podaljšuje še za eno dodatno leto. Funkcija uporabnikom omogoča, da se obrnejo na pomoč v sili na območjih brez mobilnih povezav.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7 Gen 3
27.11.2023

Qualcomm je s Snapdragonom 7 Gen 3 najavil svoj najnovejši čipovski nabor srednjega razreda serije 7 za mobilne naprave. Čeprav poimenovanje morda nakazuje, da gre za naslednika SD 7+ Gen 2 ali SD 7s Gen 2, se novi čip umešča med omenjena modela. Snapdragon 7 Gen 3 tako prinaša 15 % hitrejši procesor in 50 % zmogljivejši grafični procesor.

slikaSamsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk
24.11.2023

Podjetje Samsung je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

članki

V ZDA v tretjem četrtletju ponovna rast dobav pametnih telefonov


15.11.2023
Objavil: Dare Gliha

V tretjem četrtletju letošnjega leta se je število dobav pametnih telefonov v ZDA v primerjavi z drugim četrtletjem povišalo za 21 % na 31 milijonov enot, kaže najnovejše poročilo družbe Canalys. K tej rasti je prispevala predstavitev Applovih telefonov serije iPhone 15, ki so v tretjem četrtletju predstavljali 34 % celotne prodaje telefonov iPhone v ZDA, čeprav so bili v prodaji le nekaj dni.

Kljub temu pa se je trg v primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta zmanjšal za 5 %.

Promocijske akcije operaterjev, namenjene nadgradnjam premijskih naprav, so pripomogle k temu, da ta trend upadanja ni bil nič hujši, vendar pa je Apple zelo pozno v četrtletju izdal serijo iPhone 15, kar pomeni, da se je prodaja v primerjavi z enakim obdobjem leta 2022 zmanjšala za 8 % na 17,2 milijona enot.

Samsung je v tretjem četrtletju dobavil 6,8 milijona pametnih telefonov, pri čemer sta Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 predstavljala 20 % te številke in tako povečala njegovo uspešnost. Samsungov tržni delež v ZDA na področju zložljivih telefonov namreč znaša zelo ugodnih 87 %. Motorola je imela najboljše četrtletje po drugem četrtletju leta 2022, saj je s 14-odstotno medletno rastjo števila pošiljk dosegla 9-odstotni tržni delež.

TCL in Google zaokrožujeta prvo peterico s približno 4-odstotnim tržnim deležem, saj sta dobavila 1,3 milijona oziroma 1,2 milijona enot. Po mnenju analitikov družbe Canalys se ameriški trg pametnih telefonov stabilizira, vendar "ni pričakovati, da bo v četrtem četrtletju prišlo do preobrata". Vseeno pa družba Canalys pričakuje "blago okrevanje" v letu 2024.

Zanimivo je, da raziskovalno podjetje pravi, da opaža vse večji trend kupovanja starejše generacije telefonov, prenovljenih naprav in daljšega ohranjanja sedanjih. Tako se manj ljudi odloča za nadgradnjo na najnovejše modele, kar vpliva na trg kot celoto. "Kljub močnim zaporednim neto prirastom naročnikov postpaid telefonov in stopnjam nadgradenj pri operaterjih prvega reda prodaja naprav še vedno zaostaja za lanskoletnimi vrednostmi," navaja Canalys.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki