marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Ameriška vlada prepovedala naložbe v Huawei in 58 drugih kitajskih podjetij


11.06.2021
Objavil: Dare Gliha

Čeprav ima Amerika že nekaj časa novega predsednika, pa očitno ameriško-kitajskega geopolitičnega obračuna še ne bo konec. Predsednik Joe Biden namreč uveljavlja novo izvršilno odredbo, ki prepoveduje naložbe v 59 kitajskih podjetij, vključno s Huaweijem. Nova odločba preprečuje ameriške naložbe v kitajska podjetja, za katere se sumi povezava s Kitajsko Komunistično partijo.

Huaweiju se je na seznamu pridružil proizvajalec čipov SMIC, telekomunikacijski operater China Mobile, podjetje za video nadzor Hikvision in množica podjetij iz Kitajskih obrambnih sektorjev. Visoki ameriški uradnik je potrdil, da bo v prihodnjih mesecih na seznam verjetno vključenih še več kitajskih podjetij.

"Menim, da uporaba kitajske tehnologije zunaj Ljudske republike Kitajske in razvoj ali uporaba kitajske nadzorne tehnologije za lažjo represijo ali resno zlorabo človekovih pravic predstavlja izredne grožnje, katerih vir je v celoti ali v znatnem delu zunaj ZDA, za nacionalno varnost, zunanjo politiko in gospodarstvo Združenih držav, s tem pa širim obseg nacionalnih izrednih razmer, razglašenih v izvršilnem odloku 13959", je ob tem povedal predsednik Joe Biden.

Z novimi sankcijami predsednik Biden krepi trdo držo proti kitajskim podjetjem za obveščevalne in varnostne raziskave, ki je dosegla vrhunec med štiriletnim mandatom nekdanjega predsednika Donalda Trumpa.

Še vedno pa ne vemo, ali bodo na seznam dodali še druge večje proizvajalce pametnih telefonov iz Kitajske. Prav tako ni jasno, ali bodo podobne prepovedi veljale tudi za kitajske družbene medije in platforme za sporočanje, kot sta Tik-Tok in WeChat.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki