marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global sodeluje z Nokio in CGI ter krepi zavezanost podjetniškemu trgu IoT
21.06.2021

HMD Global je predstavil dve strateški sodelovanji, ki bosta podkrepili rast in razvoj poslovne ponudbe interneta stvari, ki jo ponujajo podjetjem po vsem svetu. HMD Global bo sodeloval s priznanim finskim telekomunikacijskim infrastrukturnim podjetjem Nokia in globalnim svetovalnim podjetjem za informacijsko tehnologijo CGI.

slikaAndroid 12 beta je največkrat prenesena preizkusna različica v zgodovini
18.06.2021

Android 12 beta je "daleč najbolj prenesena / nameščena preizkusna različica doslej", je povedal Dave Burke, podpredsednik inženiringa za Android. Na žalost pa ob tem ni podal nobenih konkretnih številk, da bi jih lahko primerjali s prejšnjimi preizkusnimi različicami.

slikaNovi iPad mini bo pomanjšana različica iPada Air
16.06.2021

iPad mini je danes videti zastarel v primerjavi z najnovejšimi iPadi Air in iPadi Pro in tega se pri Applu dodobra zavedajo. Že neštetokrat smo slišali, da je na vrsti prenova najmanjšega tabličnega računalnika, sedaj pa novo poročilo poleg govoric pokaže tudi, kako bo izgledal novi iPad Mini.

slikaKitajske trgovine z aplikacijami odstranjujejo aplikacije za navidezne tipkovnice
14.06.2021

Kitajska si prizadeva za uveljavitev omejitve, katere vrste podatkov o uporabnikih lahko zbirajo mobilne aplikacije, posledično pa je to vplivalo že na več aplikacij. Po poročanju Reutersa sta Sogou in Iflytek virtualne tipkovnice že odstranila iz trgovin, kot sta Huawei AppGallery in App Store.

slikaAmeriška vlada prepovedala naložbe v Huawei in 58 drugih kitajskih podjetij
11.06.2021

Čeprav ima Amerika že nekaj časa novega predsednika, pa očitno ameriško-kitajskega geopolitičnega obračuna še ne bo konec. Predsednik Joe Biden namreč uveljavlja novo izvršilno odredbo, ki prepoveduje naložbe v 59 kitajskih podjetij, vključno s Huaweijem. Nova odločba preprečuje ameriške naložbe v kitajska podjetja, za katere se sumi povezava s Kitajsko Komunistično partijo.

članki

Ameriška vlada prepovedala naložbe v Huawei in 58 drugih kitajskih podjetij


11.06.2021
Objavil: Dare Gliha

Čeprav ima Amerika že nekaj časa novega predsednika, pa očitno ameriško-kitajskega geopolitičnega obračuna še ne bo konec. Predsednik Joe Biden namreč uveljavlja novo izvršilno odredbo, ki prepoveduje naložbe v 59 kitajskih podjetij, vključno s Huaweijem. Nova odločba preprečuje ameriške naložbe v kitajska podjetja, za katere se sumi povezava s Kitajsko Komunistično partijo.

Huaweiju se je na seznamu pridružil proizvajalec čipov SMIC, telekomunikacijski operater China Mobile, podjetje za video nadzor Hikvision in množica podjetij iz Kitajskih obrambnih sektorjev. Visoki ameriški uradnik je potrdil, da bo v prihodnjih mesecih na seznam verjetno vključenih še več kitajskih podjetij.

"Menim, da uporaba kitajske tehnologije zunaj Ljudske republike Kitajske in razvoj ali uporaba kitajske nadzorne tehnologije za lažjo represijo ali resno zlorabo človekovih pravic predstavlja izredne grožnje, katerih vir je v celoti ali v znatnem delu zunaj ZDA, za nacionalno varnost, zunanjo politiko in gospodarstvo Združenih držav, s tem pa širim obseg nacionalnih izrednih razmer, razglašenih v izvršilnem odloku 13959", je ob tem povedal predsednik Joe Biden.

Z novimi sankcijami predsednik Biden krepi trdo držo proti kitajskim podjetjem za obveščevalne in varnostne raziskave, ki je dosegla vrhunec med štiriletnim mandatom nekdanjega predsednika Donalda Trumpa.

Še vedno pa ne vemo, ali bodo na seznam dodali še druge večje proizvajalce pametnih telefonov iz Kitajske. Prav tako ni jasno, ali bodo podobne prepovedi veljale tudi za kitajske družbene medije in platforme za sporočanje, kot sta Tik-Tok in WeChat.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki