marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

slikaOnePlus končno tudi z brezžičnimi slušalkami
20.05.2020

OnePlus je pred letom dni predstavil nekaj slušalk znamke Bullets, vseeno pa do sedaj še nimajo pravih brezžičnih TWS slušalk. Glede na nove govorice pa se bo to spremenilo že v juliju, ko naj bi poleg OnePlus Z predstavili še nove slušalke.

članki

Zastrupljeni delavci v tovarnah Nokie in Motorole


25.12.2006
Objavil: Klemen Sterle

V najnovejšem poročilu SOMO (centra za raziskave o multinacionalnih korporacijah) trdi, da se dogajajo sistematične zlorabe v Kitajskih, Tajskih, Filipinskih in Indijskih tovarnah petih največjih proizvajalcev mobilnikov: Nokie, Motorole, Samsunga, Sony Ericssona in LG-ja.

Delavci v tovarni, ki proizvajajo dele za Nokio in Motorolo delajo brez ustrezne zaščite in so izpostavljeni kemikalijam, ki povzročajo kronična obolenja in resne fizične poškodbe.

Raziskovalec SOM-a Joseph Wilde je obrazložil: "Lepo število mednarodnih delavskih, zdravstvenih in varnostnih standardov je kršenih.Posebno v Kitajskih in Tajskih tovarnah, kjer izdelujejo dele za mobilnike. Prizadevanja zaposlenih za izboljšanje delovnih pogojev pa so zatrta s strani lastnikov tovarne.

Raziskave kažejo, da je plača pogosto pod minimumom minimalne plače, ter da počitnice in bolezenske odsotnosti niso plačane. Zaposleni delajo med dvema in petimi urami dnevno, šest ali sedem dni tedensko, brez kakrsnega koli nadomestila za daljši delovni čas. Zdravstvene in varnostne mere so nezadostne. Ni zadosti zaščite pred nevarnimi kemičnimi substancami, delavci pa niso deležni niti primernega usposabljanja za delo z njimi.
Neka ženska je bila celo noseča in je morala storiti splav zaradi komplikacij, ki so ji jih povzočili strupi. Vodstvo podjetja je zavrnilo medicinsko pomoč, s čimer so njeno trpljenje le še podaljšali in povečali.

V tovarni na Tajskem izdelujejo motorje za telefone Nokia. Tu morajo zaposleni kupiti svoje lastne maske in rokavice, zato ker hoče podjetje prihraniti na "višku". Delavci delajo s kovino, ki vsebuje 40% svinca in je tako nevarna, da so jo v nekaterih evropskih državah prepovedali. Tu pa namesto zaščitne opeme dobijo mleko za filtriranje toksinov iz njihove krvi. Prenekateri delavec je že končal v bolnici z diagnozo o nevarni stopnji zastrupitve s svincem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki