marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Zaslon, ki uporabnikom pomaga pri večjem izločanju melatonina pred spanjem


02.06.2023
Objavil: Dare Gliha

HONOR namenja veliko pozornosti varni uporabi pametnih telefonov, predvsem ko gre za zdravje in zaščito oči. Tako je nedavno predstavljeni telefon HONOR Magic5 Pro postal prvi pametni telefon s certifikatom TÜV Rheinland Circadian Friendly, ki podpira možnost Circadian Night Display.

Gre za funkcijo, ki ne moti spanja, saj uravnava modro svetlobo in na naraven način nežno spreminja nočno barvno temperaturo. Glede na laboratorijske teste podjetja HONOR lahko ta funkcija poveča izločanje melatonina za do 20 odstotkov v treh urah, kar uporabnikom pomaga do boljšega spanca.

Kot blagovna znamka, ki je izjemno predana razvoju inovacij, namenjenih zaščiti oči uporabnikov, je HONOR svoje raziskave začel leta 2016. Da bi razvili optimalno tehnologijo zatemnitve zaslona je v eni od študij bilo zbranih več kot 10 tisoč podatkov uporabnikov. Na podlagi pridobljenih rezultatov je HONOR razvil funkcijo dinamičnega zatemnitve zaslona, ki je bila potrjena s testi za učinkovito zmanjšanje utrujenosti oči za 18 odstotkov po 45 minutah uporabe.

Nadzor nad našo izpostavljenostjo modri svetlobi je vedno bolj pomemben tako za spanje kot splošno zdravje, zlasti ker se čas, ki ga ob koncu dneva preživimo na zaslonih, povečuje. Iz tega razloga je spreminjanje zaslonov za zmanjšanje motenj ključnega pomena, HONOR-jev razvoj funkcij dinamične zatemnitve in Circadian Night Display pa pomemben korak pri doseganju tega cilja, je opozoril dr. Glen Jeffery, profesor nevroznanosti na Inštitutu za oftalmologijo, Faculty of Brain Science na UCL.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki