marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

Zaščita pred soncem z mobilnim telefonom


14.06.2013
Objavil: Dare Gliha

Mobilna aplikacija Dan zaščite pred soncem bo Slovence že drugo leto zapored opozarjala na pomen pravilne in celovite zaščite. Po lanskem izjemnem uspehu so letos slovenski dermatologi skupaj s partnerjem Eucerin aplikacijo nadgradili, dodali nove vsebine, namenjene tudi staršem in otrokom, ki so osrednji fokus letošnjega Dneva zaščite pred soncem – 15. junija.

Lanska izjemno odmevna novost, predstavljena v sklopu aktivnosti ob Dnevu zaščite pred soncem – 15. juniju, je letos doživela pomembno spremembo. Pod budnim očesom slovenskih dermatologov so nastale nove vsebine in priporočila, ki nadaljujejo pred štirimi leti začeto osveščanje Slovencev o pomenu pravilnega in odgovornega obnašanja na soncu. »Otroci so najbolj ranljiva skupina prebivalstva in na nas je, da jih podučimo o pravilni zaščiti pred soncem. S svojimi dejanji in obnašanjem na soncu jim moramo biti zgled,« poudarja predsednica Združenja slovenskih dermatovenerologov Tanja Planinšek Ručigaj, dr. med., spec. derm.

Za izobraževanje in osveščanje dermatologi uspešno uporabljajo nove tehnologije. Aplikaciji Na soncu so dodali nove vsebine, tako da zdaj na še preglednejši način posreduje podatke, kot so indeks UV, temperatura, lokacija, omogoča izbiro tipa kože in faktorja za zaščito: »S skrbjo za naše otroke smo staršem omogočili, da svojemu profilu dodajo tudi profil otrok, tako da telefon skrbi še za njihovo zaščito in jih opominja na ponoven nanos kreme oziroma umik v senco,« poudarja vodja poslovne skupine Pharmacy pri Beiersdorf Slovenija Mojca Dobrovoljc, kjer so partnerji družbenoodgovornega projekta Dan zaščite pred soncem že vsa 4 leta.

Letošnja pomembna novost v aplikaciji je tudi edukativna dimenzija, ki je nastala pod budnim očesom dermatologov, ki se še posebej ukvarjajo z zaščito otrok pred soncem: »Pripravili smo 10 nasvetov za zaščito otrok pred soncem, ki so združeni s splošnimi nasveti, in poučen kviz, ki ga starši lahko rešijo z otroki, npr. ko potujejo na morje ali sedijo v parku,« še dodaja Dobrovoljčeva. Mobilna aplikacija je, tako kot lani, brezplačno na voljo v App Storu in na Google marketu ter je v celoti plod domačega znanja strokovnjakov iz podjetja MediaClinic.

Aplikacija je plod domačega znanja in je brezplačno na voljo v App Storu in na Google marketu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki