marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Zaščita pred soncem z mobilnim telefonom


14.06.2013
Objavil: Dare Gliha

Mobilna aplikacija Dan zaščite pred soncem bo Slovence že drugo leto zapored opozarjala na pomen pravilne in celovite zaščite. Po lanskem izjemnem uspehu so letos slovenski dermatologi skupaj s partnerjem Eucerin aplikacijo nadgradili, dodali nove vsebine, namenjene tudi staršem in otrokom, ki so osrednji fokus letošnjega Dneva zaščite pred soncem – 15. junija.

Lanska izjemno odmevna novost, predstavljena v sklopu aktivnosti ob Dnevu zaščite pred soncem – 15. juniju, je letos doživela pomembno spremembo. Pod budnim očesom slovenskih dermatologov so nastale nove vsebine in priporočila, ki nadaljujejo pred štirimi leti začeto osveščanje Slovencev o pomenu pravilnega in odgovornega obnašanja na soncu. »Otroci so najbolj ranljiva skupina prebivalstva in na nas je, da jih podučimo o pravilni zaščiti pred soncem. S svojimi dejanji in obnašanjem na soncu jim moramo biti zgled,« poudarja predsednica Združenja slovenskih dermatovenerologov Tanja Planinšek Ručigaj, dr. med., spec. derm.

Za izobraževanje in osveščanje dermatologi uspešno uporabljajo nove tehnologije. Aplikaciji Na soncu so dodali nove vsebine, tako da zdaj na še preglednejši način posreduje podatke, kot so indeks UV, temperatura, lokacija, omogoča izbiro tipa kože in faktorja za zaščito: »S skrbjo za naše otroke smo staršem omogočili, da svojemu profilu dodajo tudi profil otrok, tako da telefon skrbi še za njihovo zaščito in jih opominja na ponoven nanos kreme oziroma umik v senco,« poudarja vodja poslovne skupine Pharmacy pri Beiersdorf Slovenija Mojca Dobrovoljc, kjer so partnerji družbenoodgovornega projekta Dan zaščite pred soncem že vsa 4 leta.

Letošnja pomembna novost v aplikaciji je tudi edukativna dimenzija, ki je nastala pod budnim očesom dermatologov, ki se še posebej ukvarjajo z zaščito otrok pred soncem: »Pripravili smo 10 nasvetov za zaščito otrok pred soncem, ki so združeni s splošnimi nasveti, in poučen kviz, ki ga starši lahko rešijo z otroki, npr. ko potujejo na morje ali sedijo v parku,« še dodaja Dobrovoljčeva. Mobilna aplikacija je, tako kot lani, brezplačno na voljo v App Storu in na Google marketu ter je v celoti plod domačega znanja strokovnjakov iz podjetja MediaClinic.

Aplikacija je plod domačega znanja in je brezplačno na voljo v App Storu in na Google marketu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki