marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Zaradi tožb bi HTC rad pridobil več patentov


29.06.2012
Objavil: Janez Lukan

Podjetje HTC bo zaradi pritiska s strani Appla, kateri se trudi preprečiti uvoz nekaterih HTC- jevih naprav v ZDA (med njimi tudi HTC one X in Evo 4G LTE), odkupil več patentov iz različnih krajev. Sodišče je podjetju HTC v zadevi zoper Apple že prepovedalo uporabljati nekatere Googlove patente, saj jih HTC ni pridobil na pravilen način.

Tega, da je Apple nevaren, se zaveda tudi predsednica HTC-ja Cher Wang, ki je ob 15. obletnici delovanja svojega podjetja dejala: '' Apple je močno in slavno podjetje. Zlasti v ZDA nas je Apple z vsemi svojimi sredstvi sposoben zaustaviti. To je naš izziv.'' Wangova je tudi potrdila, da bo podjetje v bitki zoper Apple pridobilo in tudi kupilo razne patente iz različnih področij.

Na to, ali bo HTC-ju uspelo kupiti dovolj patentov, da se bo zaščitil pred tožbami v prihodnosti, bomo morali počakati. Pri Apple-u pa bodo verjetno budno spremljali vse te dogodke.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki