marketing
več | arhivpoudarjeno
Je Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Uspešen zaključek letošnje Microsoftove NT konference


28.05.2009
Objavil: Thomas Bergant

V Portorožu se je končala 14. Microsoftova NT konferenca, na kateri so se razvijalci, strokovnjaki za informacijske tehnologije in poslovneži od 25. do 27. maja lahko seznanili z najnovejšimi tehnologijami, rešitvami in storitvami.

Med njimi so tako nove odjemalske tehnologije kot tudi strežniški in razvojni izdelki – od operacijskega sistema Windows 7 in strežnika Windows Server 2008 R2 do integracijske platforme BizTalk Server 2009 in spletne platforme Azure Services Platform. Na dogodku so se ponovno pomerili tudi finalisti letošnjega slovenskega izbora tekmovanja Imagine Cup.

V Portorožu se je zaključil največji dogodek s področja informacijskih tehnologij v Sloveniji. NT konference 2009 se je letos udeležilo 1924 udeležencev, dogodek pa je podprlo 47 sponzorjev, 7 partnerjev konference in 7 Microsoftovih šolskih centrov. V treh dneh se je zvrstilo 146 predavanj, na katerih so sodelovali vodilni slovenski in mednarodni strokovnjaki.

»Navdušen sem nad udeležbo, ki dokazuje, da ta konferenca ostaja vrhunski tehnološki dogodek v Sloveniji ne glede na gospodarske razmere,« je na zaključnem nagovoru povedal Matej Potokar, generalni direktor slovenskega Microsofta. »Naša skupna prihodnost je v veliki meri v naših rokah. Verjamem, da je ta konferenca udeležencem dala kar nekaj koristnih poslovnih in prijetnih zasebnih izkušenj.«

Na NT konferenci 2009 so se pomerili tudi finalisti letošnjega slovenskega izbora tekmovanja Imagine Cup. Letos se je v finalni izbor uvrstilo šest tekmovalnih ekip, ki so pripravile rešitve, s katerimi odgovarjajo na nalogo »Predstavljajte si svet, v katerem tehnologija pomaga pri reševanju najtežjih izzivov, s katerimi se soočamo danes.«. Najbolje se je odrezala ekipa VideoBlade, ki se je lotila problema iskanja ključnih besed v video posnetkih. Zmagovalna rešitev temelji na samodejnem rudarjenju zvočnega zapisa video posnetka in v kombinaciji z naprednimi iskalnimi algoritmi izloči pomembne ključne besede, ki so nato na voljo iskalniku.

Kljub zaključku glavnega dela konference, vsi udeleženci še niso zapustili Portoroža, saj je novost letošnje prireditve dodatni, četrti dan za tehnološko najbolj zahtevne udeležence. Danes se bo razvijalci in strokovnjaki lahko udeležili poglobljenih predavanj z zahtevnimi tehničnimi vsebinami, ki jih bodo izvajali najboljši domači predavatelji.

Na NT konferenci udeleženci že tradicionalno zbirajo denar za humanitarne namene. Letos bo Microsoft zbrana sredstva namenil lokalnim centrom, ki izvajajo izobraževanja v okviru pobude Učimo se za življenje. Gre za pobudo, kjer manj privilegiranim članom družbe, kot so mladi brezposelni in starejši, omogoči dostop do tehnološke opreme in znanj, ki jih potrebujejo, da na najrazličnejše načine obogatijo svoje življenje in si odprejo nove priložnosti. Za vsako izposojo skiroja je Microsoft daroval 10 evrov, skupno pa bo podjetje darovalo 59.650 evrov, ki jih bo za izvajanje programa prejela nevladna organizacija Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije (MISSS). Microsoft je ob tem udeležence obveščal tudi o programu prostovoljstva in jih spodbujal k vključevanju v prostovoljne dejavnosti.

Na Microsoftovi NT konferenci so kot vsako leto sodelovali številni partnerji in sponzorji. Partnerji konference so Telekom Slovenije, Mobitel in Avtenta.si, glavna sponzorja pa sta Canon in Lenovo.

Več informacij o Microsoftovi NT konferenci je na voljo na spletnem naslovu www.ntk.si. Številne dodatne vsebine o NT konferenci in drugih Microsoftovih novostih lahko poiščete tudi na naslovu http://msnovice.spaces.live.com/default.aspx.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki