marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Uspešen zaključek letošnje Microsoftove NT konference


28.05.2009
Objavil: Thomas Bergant

V Portorožu se je končala 14. Microsoftova NT konferenca, na kateri so se razvijalci, strokovnjaki za informacijske tehnologije in poslovneži od 25. do 27. maja lahko seznanili z najnovejšimi tehnologijami, rešitvami in storitvami.

Med njimi so tako nove odjemalske tehnologije kot tudi strežniški in razvojni izdelki – od operacijskega sistema Windows 7 in strežnika Windows Server 2008 R2 do integracijske platforme BizTalk Server 2009 in spletne platforme Azure Services Platform. Na dogodku so se ponovno pomerili tudi finalisti letošnjega slovenskega izbora tekmovanja Imagine Cup.

V Portorožu se je zaključil največji dogodek s področja informacijskih tehnologij v Sloveniji. NT konference 2009 se je letos udeležilo 1924 udeležencev, dogodek pa je podprlo 47 sponzorjev, 7 partnerjev konference in 7 Microsoftovih šolskih centrov. V treh dneh se je zvrstilo 146 predavanj, na katerih so sodelovali vodilni slovenski in mednarodni strokovnjaki.

»Navdušen sem nad udeležbo, ki dokazuje, da ta konferenca ostaja vrhunski tehnološki dogodek v Sloveniji ne glede na gospodarske razmere,« je na zaključnem nagovoru povedal Matej Potokar, generalni direktor slovenskega Microsofta. »Naša skupna prihodnost je v veliki meri v naših rokah. Verjamem, da je ta konferenca udeležencem dala kar nekaj koristnih poslovnih in prijetnih zasebnih izkušenj.«

Na NT konferenci 2009 so se pomerili tudi finalisti letošnjega slovenskega izbora tekmovanja Imagine Cup. Letos se je v finalni izbor uvrstilo šest tekmovalnih ekip, ki so pripravile rešitve, s katerimi odgovarjajo na nalogo »Predstavljajte si svet, v katerem tehnologija pomaga pri reševanju najtežjih izzivov, s katerimi se soočamo danes.«. Najbolje se je odrezala ekipa VideoBlade, ki se je lotila problema iskanja ključnih besed v video posnetkih. Zmagovalna rešitev temelji na samodejnem rudarjenju zvočnega zapisa video posnetka in v kombinaciji z naprednimi iskalnimi algoritmi izloči pomembne ključne besede, ki so nato na voljo iskalniku.

Kljub zaključku glavnega dela konference, vsi udeleženci še niso zapustili Portoroža, saj je novost letošnje prireditve dodatni, četrti dan za tehnološko najbolj zahtevne udeležence. Danes se bo razvijalci in strokovnjaki lahko udeležili poglobljenih predavanj z zahtevnimi tehničnimi vsebinami, ki jih bodo izvajali najboljši domači predavatelji.

Na NT konferenci udeleženci že tradicionalno zbirajo denar za humanitarne namene. Letos bo Microsoft zbrana sredstva namenil lokalnim centrom, ki izvajajo izobraževanja v okviru pobude Učimo se za življenje. Gre za pobudo, kjer manj privilegiranim članom družbe, kot so mladi brezposelni in starejši, omogoči dostop do tehnološke opreme in znanj, ki jih potrebujejo, da na najrazličnejše načine obogatijo svoje življenje in si odprejo nove priložnosti. Za vsako izposojo skiroja je Microsoft daroval 10 evrov, skupno pa bo podjetje darovalo 59.650 evrov, ki jih bo za izvajanje programa prejela nevladna organizacija Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije (MISSS). Microsoft je ob tem udeležence obveščal tudi o programu prostovoljstva in jih spodbujal k vključevanju v prostovoljne dejavnosti.

Na Microsoftovi NT konferenci so kot vsako leto sodelovali številni partnerji in sponzorji. Partnerji konference so Telekom Slovenije, Mobitel in Avtenta.si, glavna sponzorja pa sta Canon in Lenovo.

Več informacij o Microsoftovi NT konferenci je na voljo na spletnem naslovu www.ntk.si. Številne dodatne vsebine o NT konferenci in drugih Microsoftovih novostih lahko poiščete tudi na naslovu http://msnovice.spaces.live.com/default.aspx.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki