marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Mobilni računalnik Nokia N97 se bo začel prodajati že v tem mesecu


03.06.2009
Objavil: Thomas Bergant

Iz Nokie so včeraj sporočili, da se bo v več kot 75 državah v mesecu juniju - torej še ta mesec - začela uradna prodaja težko pričakovane Nokie N97. Z velikim, 3,5 palčnim zaslonom, QWERTY tipkovnico in prilagodljivim namizjem bo Nokia N97 podpirala celotno serijo OVI storitev.

"Nokia N97 je pomemben korak v smeri naše vizije o zagotavljanju visoko personaliziranih internetnih izkušenj," je dejal Jonas Geust, podpredsednik in vodja oddelka Nokia Nseries. "Napolnjena s številnimi glasbenimi aplikacijami, zemljevidi, igrami, večpredstavnostjo preko storitve OVI, bo Nokia N97 preoblikovala internet v izkušnjo, ki je popolnoma prilagojena okusom in interesom lastnika."

Nokia N97 je prva naprava, ki omogoča popolno personalizacijo domačega zaslona (namizja), in se lahko prilagodi z vrsto pripomočki (vtičniki), ki prinašajo "žive" informacije neposredno v napravo. Ti pripomočki vključujejo dobro znane socialne mreže kot je naprimer Facebook in Hi5, novičarskih storitev, kot je Associated Press, Bloomberg in Reuters, kot tudi nakupovanje in vremenske informacije. Nokia N97 je prva naprava, ki bo že vsebovala OVI Store (OVI Trgovina), kateri ponuja preprost dostop do aplikacij, iger, videoposnetkov, podcastov, produktivnostnih orodji, spletnih in lokacijskih servisov in še mnogo več. OVI Trgovina vsebuje plačljive in brezplačne vsebine številnih svetovnih in lokalnih ponudnikov vsebin in razvijalcev, vključno z Paramount Pictures, Facebook in Qik, kot tudi izbiro Twitter aplikacij.

Uživajte nadgradnje
Zanimivost Nokie N97 je v tem, da je odpakiranje škatle šele začetek. Kot pri vsakem računalniku, si lahko uporabniki nenehno izboljšujejo in osvežijo svojo Nokia N97 z novimi funkcijami ter popravke, tako da lahko naredijo še več iz svoje naprave.

Zabava zagotovljena
Nokia N97 ima prav tako neposreden dostop do velikanskega kataloga glasbe v Nokia Music Store (Nokia glasbena trgovina). Z različnimi, visokohitrostnimi možnostmi povezovanja in 32 GB prostora za shranjevanje (do 48 GB z uporabo dodatne pomnilniške kartice microSD) je mogoče neposredno prenesti in shraniti na tisoče pesmi na napravo. In tako lahko poslušate svojo najljubšo glasbo na Nokia Bluetooth Stereo slušalke BH-905, ki so jo predstavili včeraj pri Nokii. Ta slušalka prinaša kristalno čist zvok, odpravlja šume v ozadju in je idealen dodatek za poslušanje glasbe in klicanje na Nokii N97, je pa tudi združljiva z vrsto različnih glasbenih in drugih mobilnih naprav.

Z uproabo kamere s 5 milijoni pik in Carl Zeiss optiko, lahko zajemate visoko kakovostne slike in video posnetke s 30 slikami na sekundo (30 FPS). Slike lahko tudi označite z lokacijo (geo-tagging) in jih delite takoj s prijatelji s tem, ko jih naložite prek spletnih storitev OVI Share, Twitter ali Flickr.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki