marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaRuben Lehmann prevzema mesto direktorja za Evropo v podjetju HMD Global
26.02.2020

Podjetje HMD Global, dom telefonov Nokia, je naznanilo, da je Ruben Lehmann prevzel mesto direktorja za evropski trg. Njegove ključne naloge, ki jih bo pod vodstvom generalnega direktorja Floriana Seiche opravljal v pisarni v Švici, bodo osredotočene na razvoj, prodajo in poslovanje znamke Nokia na evropskem trgu.

slikaHuawei z napravami naslednje generacije vstopa v obdobje omrežja 5G
24.02.2020

Podjetje Huawei Consumer BG je v Barceloni predstavilo vrsto novih izdelkov in strategij za omrežja 5G, ki prikazujejo vse zmogljivosti in celovitost Huaweievega ekosistema za vse primere rabe naprav in storitev.

slikaDanes bi se moral pričeti mobilni kongres MWC 2020
24.02.2020

Danes bi se v Barceloni moral pričeti mobilni kongres, ki pa je bil pred dobrimi štirinajstimi dnevi s strani organizatorja odpovedan. Popolna odpoved je bila pravzaprav logična poteza, saj so vsi večji proizvajalci kot za stavo odpovedovali sodelovanje. Razlog? Strah pred korona virusom, ki razsaja na Kitajskem.

slikaApple naj bi iPhone SE 2 predstavil 31. marca
21.02.2020

Zadnje čase se je pojavljalo vse več novic o novem najugodnejšem iPhonu SE2 oz. iPhonu 9. Predvidevalo se je, da ga bo Apple predstavil sredi marca, sedaj pa je prišla novica, da je dogodek prestavljen na zadnji dan marca.

slikaTelefoni Nokia prejeli šest nagrad na iF DESIGN Awards 2020
19.02.2020

HMD Global je na iF DESIGN Awards 2020 dobil nagrade za šest telefonov Nokia za izjemen dizajn. HMD Global je neomajen pri svoji zavezi, da bo vsem oboževalcem po vsem svetu v vseh cenovnih razredih zagotovil vrhunske telefone, ki poosebljajo nordijsko dediščino.

članki

Začela se je jubilejna, 20. Microsoftova NT konferenca

Deli z ostalimi

19.05.2015
Objavil: Dare Gliha

Jubilejna 20. Microsoftova NT konferenca je danes uradno odprla vrata, čeprav se je neuradno začela že včeraj s predkonferenčnim dnem. Na uvodnem predavanju je udeležence pozdravil generalni direktor slovenskega Microsofta, g. Robert Ternovec, svoj pogled pa je predstavilo tudi vseh preostalih pet dosedanjih direktorjev slovenske podružnice – Aaron Marko, Grega Kukec, Jaka Stele, Matej Potokar in Biljana Weber.

Robert Trnovec je dogajanje hitro usmeril v sedanjost in prihodnost z besedami izvršilnega direktorja Microsofta, Satye Nadelle: »Naša industrija ne ceni tradicije. Ceni le inovacije.« In nadaljeval: »Naša prizadevanja gredo v smeri, da bomo vsakemu in vsem pomagali, da kar najbolje izkoristijo katerikoli trenutek. Premakniti se moramo iz sveta, kjer nam lokacija in čas narekujeta, kaj lahko storimo, v resnično mobilen svet, ki se vrti okoli nas in nam omogoča, da vsaka naprava postane naša naprava. Svet, v katerem so v središču ljudje - in ne naprave. Premakniti se moramo od orodij, osredotočenih na zmožnosti posameznikov, k orodjem, ki omogočajo družbeno storilnost. Od individualnega do skupnega ustvarjanja, ki temelji na sodelovanju in se v realnem času dogaja kjerkoli, kadarkoli in na katerikoli napravi. Premakniti se moramo od orodij, ki čakajo, da ukrepamo, k inteligentnim orodjem, ki razumejo kontekst in znajo predvidevati ter razvrščati stvari po pomembnosti. Nadalje, se moramo premakniti od orodij, ki od nas zahtevajo, da se naučimo, kako jih uporabljati, k naravnim orodjem, ki se učijo delati na naš način.«

Uporabo sodobnih tehnologij in vizijo razvoja ter njihove digitalne preobrazbe je predstavil tudi Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenija, ki je generalni pokrovitelj letošnje NT konference. Mark Minasi, eden od legendarnih predavateljev NT konference, je duhovito predstavil naslednjo – in zadnjo – različico okolja Windows in sistem Azure. Programersko plat, ki je posebej nagovorila razvijalce v občinstvu, sta predstavila predstavnika Microsofta iz Redmonda, Mads Kristensen in Brady Gaster.

Konferenca se je sicer začela že v ponedeljek s poglobljenimi seminarji in vsebinami, poseben program s predstavitvijo tehnoloških novosti za šolstvo pa je nagovoril tudi predstavnike slovenskih izobraževalnih ustanov. Slovenske IT strokovnjake čakajo predavanja in predstavitve odličnih slovenskih in tujih predavateljev, v sredo pa bo potekala tudi nadgradnja letošnje konference, NTK Poslovno srečanje, na katerem bodo udeleženci skupaj s predstavniki vlade, javnega sektorja in slovenskega gospodarstva iskali odgovore na pereča vprašanja o prihodnosti stagnirajočega slovenskega gospodarstva.

Microsoftova NT konferenca združuje IT strokovnjake in razvijalce, ki jim ponuja odlično platformo osebnega in strokovnega udejstvovanja, seznanjanja z novostmi in mreženja.
Na jutrišnjem NTK Poslovnem srečanje bodo gostili zanimive goste, med drugim predsednika vlade, Mira Cerarja, Tino Maze, Andreo Massija ter mnoge uspešne podjetnike, podjetnice ter uspešne poslovneže. Poskrbeli bomo, da bodo vsebine pritegnile tudi odločevalce v finančnem sektorju, prodaji, razvoju kadrov in marketingu.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki