marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Začela se je jubilejna, 20. Microsoftova NT konferenca


19.05.2015
Objavil: Dare Gliha

Jubilejna 20. Microsoftova NT konferenca je danes uradno odprla vrata, čeprav se je neuradno začela že včeraj s predkonferenčnim dnem. Na uvodnem predavanju je udeležence pozdravil generalni direktor slovenskega Microsofta, g. Robert Ternovec, svoj pogled pa je predstavilo tudi vseh preostalih pet dosedanjih direktorjev slovenske podružnice – Aaron Marko, Grega Kukec, Jaka Stele, Matej Potokar in Biljana Weber.

Robert Trnovec je dogajanje hitro usmeril v sedanjost in prihodnost z besedami izvršilnega direktorja Microsofta, Satye Nadelle: »Naša industrija ne ceni tradicije. Ceni le inovacije.« In nadaljeval: »Naša prizadevanja gredo v smeri, da bomo vsakemu in vsem pomagali, da kar najbolje izkoristijo katerikoli trenutek. Premakniti se moramo iz sveta, kjer nam lokacija in čas narekujeta, kaj lahko storimo, v resnično mobilen svet, ki se vrti okoli nas in nam omogoča, da vsaka naprava postane naša naprava. Svet, v katerem so v središču ljudje - in ne naprave. Premakniti se moramo od orodij, osredotočenih na zmožnosti posameznikov, k orodjem, ki omogočajo družbeno storilnost. Od individualnega do skupnega ustvarjanja, ki temelji na sodelovanju in se v realnem času dogaja kjerkoli, kadarkoli in na katerikoli napravi. Premakniti se moramo od orodij, ki čakajo, da ukrepamo, k inteligentnim orodjem, ki razumejo kontekst in znajo predvidevati ter razvrščati stvari po pomembnosti. Nadalje, se moramo premakniti od orodij, ki od nas zahtevajo, da se naučimo, kako jih uporabljati, k naravnim orodjem, ki se učijo delati na naš način.«

Uporabo sodobnih tehnologij in vizijo razvoja ter njihove digitalne preobrazbe je predstavil tudi Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenija, ki je generalni pokrovitelj letošnje NT konference. Mark Minasi, eden od legendarnih predavateljev NT konference, je duhovito predstavil naslednjo – in zadnjo – različico okolja Windows in sistem Azure. Programersko plat, ki je posebej nagovorila razvijalce v občinstvu, sta predstavila predstavnika Microsofta iz Redmonda, Mads Kristensen in Brady Gaster.

Konferenca se je sicer začela že v ponedeljek s poglobljenimi seminarji in vsebinami, poseben program s predstavitvijo tehnoloških novosti za šolstvo pa je nagovoril tudi predstavnike slovenskih izobraževalnih ustanov. Slovenske IT strokovnjake čakajo predavanja in predstavitve odličnih slovenskih in tujih predavateljev, v sredo pa bo potekala tudi nadgradnja letošnje konference, NTK Poslovno srečanje, na katerem bodo udeleženci skupaj s predstavniki vlade, javnega sektorja in slovenskega gospodarstva iskali odgovore na pereča vprašanja o prihodnosti stagnirajočega slovenskega gospodarstva.

Microsoftova NT konferenca združuje IT strokovnjake in razvijalce, ki jim ponuja odlično platformo osebnega in strokovnega udejstvovanja, seznanjanja z novostmi in mreženja.
Na jutrišnjem NTK Poslovnem srečanje bodo gostili zanimive goste, med drugim predsednika vlade, Mira Cerarja, Tino Maze, Andreo Massija ter mnoge uspešne podjetnike, podjetnice ter uspešne poslovneže. Poskrbeli bomo, da bodo vsebine pritegnile tudi odločevalce v finančnem sektorju, prodaji, razvoju kadrov in marketingu.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki